Jonatan Unge Syskon
Jonatan Unge Syskon

Jonatan Unge Syskon /\ Jonatan Anders Unge, en svensk ståuppkomiker som även medverkat i radio och tv, föddes den 4 januari 1979 i Stockholm. Cecilia Hagen, fru till Ingemar Unge, är hans mamma.

På grund av sin mammas judiska arv drar den unge killen ofta skämt om hur han gick med i en judisk församling som tonåring. Han har bland annat uppträtt med Aron Flam under namnet Jewish standup.

The Last Word: Quotes and Facts about Death är en annan bok han har gett ut tillsammans med Aron Flam. Han medverkade i SVT:s Grillad våren 2009 och SR P3:s Morgonpasset Sommar sommaren samma år, båda för dagliga inslag.

Han var medlem i P3:s radioprogram Tankesmedjans redaktion 2010 till 2014. Flera poddar är med och har inkluderat unga.

Sissela

En gång bodde Jonatan Unge hos komikern och skådespelerskan Sissela Benn, som du kanske minns från TV4:s kansli. 2011 välkomnade paret en dotter till världen. Shards of a Marriage, komediserien P4 baserad på duons eget äktenskap, producerades också av de två.

Jonatan Unge Syskon

Tillsammans med Isabella Rodriguez skrev Unge och spelade huvudrollen i den satiriska komediserien Drugdealer, som sändes på Sveriges Television 2021.

Liv Strömquist, Nanna Johansson, Moa Lundqvist, Ola Söderholm, Kristoffer “K” Svensson, och andra unga samarbetade i podden Lilla drevet.

Genomfört

Från och med den 9 december 2013 har det varit ett enda avsnitt av Lilla Drevet, där varje deltagare diskuterar en undersökning som de har genomfört under veckans gång. Det har meddelats att Lilla Drevet skulle lägga ner den 28 februari 2019.

En riktig nazistflagga från 1942 står ovanpå bokhyllorna. Jonatan Unge, som har judiska anor, förklarar att han har den till hands ifall någon bryter sig in.

Förutom nazistvimpeln på bokhyllan finns en israelisk flagga, en bild på Jesus, en bild av Mao på väggen och en bild på monarken på toaletten. Allt är ett knep att kasta bort tjuvar.

Med andra ord, hävdar han, vill han inte att de ska dyka upp med sin egen uppsättning spelutrustning och tv-apparater och ett fast grepp om sin egen identitet.

Jonatan Unge Syskon
Jonatan Unge Syskon

By Wishful