Sofia södergård
Sofia södergård

Sofia södergård /\ Sofia Södergrd intar scenen som dragkungen Qarl Qunt i filmen SLICK. På denna, hans fjärde världsturné, får vi se vad som händer både på scenen och bakom kulisserna. Qarl har det starkaste handslaget och tror att inläggning av grönsaker är det bästa sättet att konservera mat.

Baacking

Intresserad av både makt och sexualitet erbjuder han en kabaré-möter-föreställningshybrid. De dansande formerna av vogue och waacking presenterar en butch verklighet som undergräver könsstereotyper.

Dansare, koreograf, skådespelare och DJ: Sofia Södergrd. Utexaminerad från New York City Ballet School, Ballet Academy of Stockholm och Stockholm Dramatic University, där hon studerade klubb- och streetdance.

Utöver sitt arbete med Lady Gagas danskompani, P*fect, är Sofia en av grundarna av kompaniet och har uppträtt med dem i Sadler’s Wells, Melodifestivalen och Juste Debout i Paris.

Hennes senaste arbete inkluderar att koreografera The Red Saved, en Chaos Family-produktion, och Farnaz Arbabis Angels in America, en Dramaten-produktion.

Södergrd kommer att jobba på Teater Västernorrland och spela Elake Mns i Pelle Svanslös vintern 2018-2019.

Nomineringar till Svenska Teaterkritikerförbundets Danspris gjordes 2018 och Sofia nominerades.Scenkonstbiennalen 2019 i Sundsvall/Härnösand kommer med föreställningen SLICK som pågår 14-19 maj.

Sofia Södergrd förvandlas till dragkungen Qarl Qunt i filmen SLICK. Under hans fjärde världsturné kommer vi att kunna följa honom både på och utanför scenen. Inläggning av grönsaker är Qarls favoritmat, och han tror att ingen annan mat kan konkurrera.

Sofia södergård

Intresserad av både makt och sexualitet erbjuder han en kabaré-möter-föreställningshybrid. De dansande formerna av vogue och waacking presenterar en butch verklighet som undergräver könsstereotyper.

Dramatic University

Dansare, koreograf, skådespelare och DJ: Sofia Södergrd. Utexaminerad från New York City Ballet School, Ballet Academy of Stockholm och Stockholm Dramatic University, där hon studerade klubb- och streetdance.

Utöver sitt arbete med Lady Gaga var hon med och grundade danskompaniet P*fect, som har uppträtt på prestigefyllda ställen som Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen i Stockholm och Paris Juste Debout.

Under det senaste året har Södergrd synts i Sant enligt vem? på Teater tre, De redan frälsta av systrarna Kronlöf och Farnaz Arbabis Angels in America, koreograferad av Dramaten. Anna Pettersson kommer att regissera Södergrd i Fröken Julie 2.0 på Strindbergs lilla teater senare i vår.

Sofia södergård
Sofia södergård

By Wishful