Torsten Jansson Förmögenhet
Torsten Jansson Förmögenhet

Torsten Jansson Förmögenhet /\ New Wave Groups grundare och huvudägare, Torsten Jansson, ångrar mycket som han har gjort.

Ferrari

Men det största misstaget var när han vände två klassiska Ferrari, en F50 och en Enzo, för fem år sedan.Det förklarar affärsmannen i en öppen intervju för Dagens PS.

Fyrdubblats

“Jag sålde faktiskt bilarna för en miljon mer än vad jag köpte dem för, men sedan jag blev av med dem har värdet både och tredubblats, så det är mitt största misstag i livet.”

“De är tvåsitsiga och det blir trångt när man har familj. Och därmed körde jag så lite. Men visst hade det varit trevligare att ha bilarna stående i garaget med tanke på hur mycket de har fått i värde”, tillägger Torsten Jansson, som trots allt inte verkar alltför upprörd.

Han har en för Ferrari. En F12 Berlinetta. Dessutom är han listad som en av Sveriges miljardärer.”De där listorna är dumma”. Hur känns det att vara miljardär då?

“Jag tycker att där listor är löjliga är det sant att jag teoretiskt sett är en miljardär, men om jag skulle sälja enorma aktier skulle surret börja direkt. Då skulle aktiekursen säkert gå ner 20-30 procent.

Torsten Jansson Förmögenhet

Då har jag” m beskattas i Sverige”, resonerar Torsten Jansson och konstaterar att någon miljard inte skulle finnas kvar i slutändan.”Nej, långt därifrån.”Men man är ekonomiskt oberoende ändå, och hur är det då?

“Ja, men det är en känsla av trygghet i många avseenden, man behöver inte oroa sig för barnen och jag är glad över att inte behöva ha några hushållsskulder. Men det var en period då jag bara åkte runt i gamla bilar.”

Noterar den framgångsrika företagaren, som startade sitt företag med att trycka t-shirts i källaren i föräldrahemmet i Dingle mellan Uddevalla och Strömstad i Bohuslän.Han var då 19 år och hade gått två års samhällskunskap på gymnasiet.

Att han inte längre pluggade på gymnasiet var inte så populärt hemma, tillägger han.”Båda mina föräldrar var lärare, de ville att jag skulle plugga extra år.”Snurra på rabatterna direkt

Men Torsten gick sin egen väg. Och han gjorde fantastiska affärer med idrottsklubbarna i grannskapet.Det gick så bra för bolaget att han var tvungen att ta in fler aktieägare.

”Men sedan utvecklades företaget ännu snabbare och jag hade inga pengar, så då sålde jag min andel. Det var ett misstag”.

förklarar Torsten Jansson, som ändå några år senare, 1991, erbjöds möjligheten att köpa tillbaka företaget han startade.

Innan dess hade han förlorat allt kapital som han löste in i form av aktier vid bolagsförsäljningen. Aktiernas värde gick upp i lågor i den dåvarande bankkrisen, som började 1990, så när han fick en andra chans att börja om var läget rent ut sagt svårt.

“Jag var tvungen att börja om från början, jag hade slösat bort sex-sju års ansträngning”, säger superentreprenören, som senare utsattes för ytterligare prövningar i finanskrisen som tog fart 2007/08 och inte slutade förrän 2010.

Torsten Jansson Förmögenhet
Torsten Jansson Förmögenhet

By Wishful