Hans Wallmark Familj
Hans Wallmark Familj

Hans Wallmark Familj /\ Sveriges Moderata partis utrikespolitiska talesperson, Hans Ingmar Wallmark, föddes i Boden den 23 januari 1965.

Sverige

Under sin tjänst som förtroendevald i hemlandet Sverige har han även varit förtroendevald ledamot i ngelholms kommunfullmäktige samt på kyrkorådet.

Moderaternas

På grund av sina konservativa åsikter har han suttit i Moderaternas styrelse sedan 2003. Moderaternas utrikespolitiska talesperson är han.


I Haparanda är Wallmark född och uppvuxen. Han lämnade Norrbotten som 18-åring när han började studera i Uppsala. Innan han flyttade till Skne var han bosatt i Kalmar i tre år.

Wallmark har huvudämne i statsvetenskap, filosofi och litteraturhistoria vid Uppsala universitet. Wallmark kunde dock avsluta sina studier utan att ta examen.

Han har varit ordförande i Heimdalsföreningen och chef för Uppsala studentkår. Förutom Rotary och frimurarna är Hans Wallmark medlem.

Han har arbetat som politisk chefredaktör på Nordvästra Sknes Tidningar i ngelholm, samt Studentkåren och hans ofullständiga studier i Uppsala.

Han valdes in i Sveriges riksdag 2006 och tjänstgör nu. På den moderata valsedeln slutade han femma i Europaparlamentsvalet 2009.

Den svenska delegationen till Nordiska rådet leds av Hans Wallmark, som innehar ordförandeposten.

Wallmark är ledamot i riksdagens försvarsutskott och talesperson för Moderaternas försvarspolitik. Han är för att Sverige ska gå med i Nato.

Hans Wallmark Familj

Sedan 2006 har jag representerat befolkningen i norra och östra Skne. bor utanför Ngelholm på egen tomt.

Har en djup respekt för både land och hav, såväl som närliggande djur som kor och får. All god mat på Bjäre gör mig glad att gå förbi Skälderviken.

Bland favoriterna finns skinkan och korvarna från Heberlein’s i Förslöv. Jag tycker också om att ta plats bredvid kastrullerna.

Jag började arbeta på Norrbottens-Kuriren i Lule som ledarskribent 1988. Senare arbetade han på Nordvästra Sknes Tidningar i Kalmar i över tre år som Barometern-OT.

Ngelholms kommunfullmäktige valde mig till tjänsten som kommunalråd redan 2001. När jag blev kommunstyrelsens ordförande deltog jag på mitt första kommunmöte.

Det var ett annars förödande val för partiet M i ngelholm 2002. Fredrik Reinfeldt och Beatrice Ask valdes samtidigt in i partistyrelsen. Har haft en roll i utvecklingen av de nya moderaterna inifrån.

Hans Wallmark Familj
Hans Wallmark Familj

By Wishful