Olle alsing föräldrar
Olle alsing föräldrar

Olle alsing föräldrar /\ Vi sitter på Hovets läktare i slutet av oktober och Olle Alsing har precis avslutat en lång träning.

Hans rekordstarka uppgång till toppen placerar honom på andra plats i SHL:s poäng i backen.

Frölunda

Vi går dock tillbaka till början.Han var med i 96-kullen, ett av Sveriges mest framgångsrika lag under sin ungdom. Djurgrden, Frölunda och Brynäs nekade honom alla när han ansökte om att börja gymnasiet.

Almtuna

Han stannade istället i Almtuna, som han ser som en idealisk utvecklingsmiljö, och presterade så bra att han fick gå in i den hockeyallsvenska truppen direkt från J18-laget där han tidigare spelat.

Olle alsing föräldrar

Redan som 17-åring hade han en ordinarie tröja i Almtuna och var därefter reserv i JVM-laget.

Jag såg verkligen fram emot att bli en del av JVM-familjen. Hockeyallsvenskan gick bra. Med två JVM-anfallsbackar skadade höll jag tummarna för lagets skull. Men telefonen ringde inte, säger Alsing, som senare fick veta varför han inte skulle ha förväntat sig det.

Han hade också hoppats på att bli uttagen av ett NHL-lag i draften, men så blev det inte.

När någon komplimanger mig om min framtid, eller spekulerar om vad som kan hända, strävar jag efter att hålla mina tankar fokuserade på här och nu.

Alsing värvades av Leksand lagom till säsongen 2016/2017. Medan många förväntade sig att han skulle spela i HockeyAllsvenskan var det få, om någon, som förväntade sig att Leksand skulle göra en mirakulös säsong och ta sig hela vägen till SHL.

När jag flyttades upp till nionde försvarare var jag begränsad på läktaren under de första matcherna. Men till slut försäkrade jag Perra Johnson (då tränaren) att om han ville använda mig så var jag redo.

Efter det, trots att min istid minskade, kunde jag spela säsongens balans. Alsing erkänner att han inte var förberedd för SHL eftersom allt hade hänt så snabbt.

Samma år som Leksand lämnade SHL fick Alsing en betydligt större roll i laget i hockeyallsvenskan. Allt eftersom fick han mycket självförtroende och var lagets främste målskytt.

Olle alsing föräldrar
Olle alsing föräldrar

By Wishful