Jennie silfverhjelm familj
Jennie silfverhjelm familj

Jennie silfverhjelm familj /\ Stjärnan i “Beck” och vinnaren av Guldbaggen dekorerar lägenheten med allt från en stor fartygsratt till minnessaker från en Oscar-vinnande storfilm….

En engelsk grön sportbil gav inspirationen till köksdesignen hon skapade själv.

Silfverhjelms

Välkommen till skådespelerskan Jennie Silfverhjelms hem, där konst, intriger och härliga loppmarknadsskatter florerar.

Dramaten

Sedan 2007 har Silfverhjelm arbetat som skådespelerska på Dramaten, där hon studerade från 2002 till 2006. Hon har varit ständig medlem i ensemblen sedan 2013.

Medan Wallander – Jokern var hennes långfilmsdebut, har hon därefter fortsatt med att spela i ensemblen.

ytterligare filmer som The Girl Who Played with Fire (2009) och Gentlemen (2014), samt i TV-program som Never Dry Tears Without Glove (2012), Solsidan (2012) och Real People (2012, 2013). (2012).

Silfverhjelm nominerades till bästa kvinnliga huvudroll på Guldbaggegalan 2018 för sin insats som Malin i All Inclusive (2017).

Jennie silfverhjelm familj

Alexandra “Alex” Beijer, seriens första kvinnliga gruppledare, spelades av Silfverhjelm med början 2018.

För sitt arbete som Marianne Jonsson, Karl-Bertil Jonssons mamma, i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton vann hon Guldbaggen Gala 2022.

Förr vände man sig till Jennie Silfverhjelm “när det behövdes någon som kunde gå in i ett rum och tigga alla att dra åt helvete”, så att säga.

En färdighet som hon verkar besitta bortom sina roller, och som har varit livsviktig i Dramatens utmanande tider.

“Karl-Bertil Jonssons julafton” har precis gjorts till långfilm och den stygga och försiktigt korrekta “ömma mamman” kastas en kurva.

Hennes kunskap om ett projekt som inte kommer att glädja alla. I slutändan handlar det om en nationell skatt och en jultradition, som båda är typiskt känsliga ämnen.

Jag tror att vår film, “Karl-Bertil Jonssons julafton”, kan bli en vattendelare, där vissa tycker att vi har gjort ett bra jobb, medan andra tycker att vi har gjort ett fruktansvärt jobb. Jag är inte rädd för oenighet längre, och jag vet precis vad jag vill ha i ett förhållande.

Karl-Bertils nuvarande skådespelerska talade om hennes mod att säga nej i en intervju om hennes ädla familjeband till August Strindberg och hur hon önskar att hon hade varit mer där för att uppfostra sina barn.

Jennie silfverhjelm familj
Jennie silfverhjelm familj

By Wishful