Jerzy sarnecki familj
Jerzy sarnecki familj

Jerzy sarnecki familj /\ Sarnecki föddes i Warszawa, Polen, 1947. Han är en polack. Hans förfäder är fromma judar. Hans far fick sparken under den politiska krisen i Polen 1968, förmodligen för att han var jude.

1978 fick han en Ph.D. i sociologi från Stockholms universitet efter att ha studerat geodesi i Polen. När han gick i skolan jobbade han på olika Stockholms ungdomsfritidshem vid sidan av.

Stockholms

Han var forskare vid Brottsförebyggande rådet från 1977 till 1986, där han koncentrerade sig på ungdomsbrottslighet. Innan han kom till Stockholms universitets kriminologiska institution 1993 var han chef för Brottsförebyggande rådet 1986–1993.

1993–1998 och återigen 2001–2003 var han prefekt för Institutionen för kriminologi. Dessutom har han befattningar vid Högskolan i Gävle, Högskolan i Södertörn och Mittuniversitetet.

vetenskapliga

Sarnecki var medlem av International Society for Criminologys vetenskapliga kommission från 2000 till 2005 och var också medlem i Scandinavian Research Council for Criminologys vicepresidentkommitté från 2001 till 2003.

Som medlem av International Society of Criminologys styrelse sedan 2005, fungerar också som organisationens ordförande.Sarnecki är bosatt i Stockholms Lidingökvarter.

Hilary Sarnecki kom till Sverige 1969 med sin familj. Jerzy, Hilarys son, dog bara några dagar innan Jerzy kunde berätta för sin pappa om sitt liv. Det var ett 20-minuters samtal.

Jerzy sarnecki familj

Vi kommer att få ett smakprov på Hilarys minnen av hennes liv i Polen före andra världskriget, hennes flykt till Sovjetunionen, hennes tid i Uzbekistan och hennes återkomst till Polen 1945 i den här boken.

Det är inte klart hur det var möjligt att ha så höga tankar i det kommunistiska Polen och Kina och sedan flyga ut ur landet efter att antisemitism “officiellt sanktionerats” i landet.

I en kaotisk verklighet där logik och moral är sammanflätade blir det många glimtar. Anekdoter från författarens yrkesliv ger sammanhang för den här bokens undersökning av en stormig period i vår moderna tid.

Sådana som Hitler, Stalin, Zhou Enlai, en rad polska kommunistledare, en vän till Pven, en general från det spanska inbördeskriget, en ledare för ett oppositionsparti i.

Australien och en ecuadoriansk man som avvärjde en statskupp har alla spelat en roll i Hilarys liv. Jerzys son Hilarys egna bilder inspirerade Hilarys skildringar.

Jerzy sarnecki familj
Jerzy sarnecki familj

By Wishful