Martin brudnizki partner
Martin brudnizki partner

Martin brudnizki partner /\ Martin Brudnizki Design Studios kommunikationsdirektör Jonathan Brook, som bor med honom i deras nyligen färdigbyggda lägenhet, har helt klart erövrat alla föreställningar om designers block.

Översta våningen i viktorianskt hus, västra London, lägenhet med två sovrum “Det är som en fristad”, säger han.

Med fönster på fram- och baksidan är det lätt att känna sig ansluten till världen under när du är så här högt upp.

Jämfört med de massiva vidderna Martin skapar i sitt arbetsliv är detta ett relativt litet utrymme. Men rummen jobbar hårt. Hans resonemang:

“Jag tror att varje plats i hemmet måste tjäna sin position”, argumenterar han i en intervju. Rent praktiskt innebär det att man har en fåtölj i sovrummet som faktiskt används. Mannen erkänner: ‘Jag bara sitter där och läser hela tiden.’

fungerar

Ena väggen i det andra sovrummet fungerar som ett omklädningsrum, med stora, specialbyggda garderober som kantar resten av rummet.

Det finns dock fortfarande plats för ytterligare två personer att klä på sig. Jonathan brukade studera till sin magisterexamen i konsthistoria vid ett litet skrivbord i fönstret.

korridor

Det var en labyrint av rum utanför en korridor när Martin köpte den. Till vänster och höger om ytterdörren fanns två sovrum och ett badrum samt ett vardagsrum och kök.

Tog bort den högra hallväggen samt mellanväggen mellan vardagsrum och kök för att skapa ett enda löst öppet utrymme. Nu, säger han, verkar layouten mer kontinental för mig.

Martin växte upp utanför Stockholm av en professionell modemamma. För henne var möbler en besatthet och hon lade undan pengar för att få det hon önskade.

Martin brudnizki partner

Det gyllene sjögräset hon använde i vår första lägenhet gjorde ett betydande intryck på mig, och jag älskar fortfarande sjögräs,’ minns han och syftar på väggarna i vardagsrummet och matsalen.

Liten soffa och två vintage kampanjstolar sitter med fotpall i läder och ett näste av bord i detta sittarrangemang. Matbordet kan rymma upp till åtta personer när det är helt utdraget.

Medan väggarna pryds av målningar, är skräddarsydda förvaringsenheter i ek fulla av böcker och andra minnen. Arkitektoniska teckningar, blomtryck, fruktmålningar och verk av kommande brittiska konstnärer som Annie Rouse finns här.

Vissa ritades av Martin när han var barn, medan andra fördes till Sverige av hans far när han flydde Polen för Sverige.

Martin har i flera år samlat på sig ett antal abstrakta målningar av Andrew Norrey, som finns överallt i hans lägenhet.

Martin brudnizki partner
Martin brudnizki partner

By Wishful