Melinda Jacobs Familj
Melinda Jacobs Familj

Melinda Jacobs Familj /\ Sedan början av året har det skett fyra lagändringar och fem remisser.
När hon vrålade väckte det politikers ögon till barns utsatthet.

Esmeraldas


Det är Melinda Jacobs som berättar om vakuumet efter hennes dotter Esmeraldas död för Femina, och varför hon bestämde sig för att erbjuda sitt hus till nödställda barn när hon bara var 18 år gammal.

Jag växte upp utan mamma, därför är föräldraskapet det viktigaste jobbet man kan ha i livet för mig.

badrockar

Under sommaren äter familjen frukost i sina badrockar, med tonåringarna, tvååringen, barnvakten och sjumånadersbarnet i en gunga som får barnet att mullra.

Under pandemin plockade Melinda Jacobs upp en sko från familjens bulldoggs tänder och förklarade att hon hade “palettsjukdom”. I skarp kontrast till villans svartvita inredning finns rosa krukor och vaser fyllda med löv och sticklingar i hela Vadstena.

Väggarna är putsade med familjefoton, inklusive hennes första son, Daniel, som var 16 och i desperat behov av en fristad vid den tiden. En familjemedlem, Emil, fick åka.

Jennie, Emma, ​​Erik och Esmeralda är med i gruppen. De känner henne.

Melinda Jacobs Familj

Esmeraldas biologiska föräldrar tilldelades vårdnaden om treåringen efter ett domstolsbeslut.

Tio månader senare hittades hennes kropp. Det svenska samhället skakades av fallet Lilla Hjärtat som skapade rubriker.

Barns rättigheter har varit ett kontroversiellt ämne för Melinda Jacobs, som har engagerat sig i debatter i riksdagen och olika medier.

Lagstiftare har noterat barns bräckliga tillstånd i tragedins spår och har genomfört ett antal lagstiftningsåtgärder.

Det var hon och Minna Tunberger som samarbetade kring berättelsen om Lilla hjärtat 2021, och hon hette Esmeralda. Melinda Jacobs, förespråkare för barns rättigheter, har utsetts till Årets kvinna i Expressen 2021 för sina insatser. Hon skulle förmodligen ha spenderat sin tid idag med sina Sylvian-vänner om hon varit här. Hennes favoritnöje var att göra sysslor i hennes rum.

Melinda Jacobs bodde hos sin pappa i Skne efter att hennes föräldrar skildes när hon var sex år. De följande två åren arbetade hon som psykiatrisk sjuksköterska och fostermamma på heltid i Motala.

Melinda Jacobs och Lasse Lundberg hälsade Esmeralda Gustafsson, med smeknamnet Lilla Hjärtat av media, välkomna till sitt hem i Vadstena vid en ålder av sju veckor.

Melinda Jacobs Familj
Melinda Jacobs Familj

By Wishful