Rolf porseryd fru
Rolf porseryd fru

Rolf porseryd fru /\ De konflikter, naturkatastrofer och krig som Porseryd har bevakat sedan 1970-talet har ägt rum i en lång rad länder över hela världen.

Mellanöstern

Dessa inkluderar konflikter och naturkatastrofer i Mellanöstern, Afrika, Asien och Latinamerika. I styrelsen för TV4:s klubbstyrelse har han suttit sedan 2009, efter att ha blivit utvald av sina kamrater till Journalistförbundet.

Sveriges

Vid två separata tillfällen var Porseryd reporter för Sveriges Radio i Sydamerika (1978–1979) och Hong Kong (1984–1989).

Tog en mängd olika befattningar på TV4 Nyheterna efter att ha arbetat ett år på SVT:s Aktuellt innan han 1990 gick över till nätet.

1995–2001 arbetade han som korrespondent i USA; 2003–2006 arbetade han i Frankrike; och sedan 2015 har han arbetat i USA.

Rolf Porseryd har vunnit Sveriges Radios Ikaros-pris, Publicistklubbens stora pris och det internationella priset på New York Film and Television Festival för sina nordkoreanska dokumentärfilmer.

Rolf porseryd fru

Dessutom samarbetade Porseryd med Claes Isander och Jacek Machula i dokumentärerna Hong Kong 1997, Women Sentened to Death in the United States och Lynchning as Popular Pleasure i USA.

Porseryd och fotografen Ulf Strömberg dödades av maskerade män i Taloqan, Afghanistan, 2001. Säsong 1 av TV4:s dokumentärserie Korrarnas, som startade 2014, omfattade fem utländska journalister, däribland Rolf Porseryd, som återvände till säsong 2 som en av fyra.

Journalister riskerar sina liv för att ge oss nyheter om krig, hungersnöd och diktaturer. Under den tiden har Rolf arbetat som utrikeskorrespondent och reporter för stora nyhetsorganisationer runt om i världen.

När detta skrivs är han 73 år och har varit heltidsanställd de senaste två åren efter att ha arbetat som frilansare de senaste åren.

I ett och ett halvt år bodde och arbetade han i New York City. Han kan nu ses på en tv-apparat nära dig. Tydligen hänger han med i valet.

Porseryd utsågs till TV4:s nya korrespondent i USA i maj i år. Han har fortfarande en stark önskan att hänga med i världens framsteg.

När han reflekterar över sin långa karriär finns det flera rapporter han är särskilt stolt över. Han är en fantastisk tv-stjärna.

På fritiden driver Porseryd Djurgrdens IF och han har ofta en Djurgrdens-halsduk samtidigt som han framträder i tv.

Rolf porseryd fru
Rolf porseryd fru

By Wishful