Veronica maggio ålder
Veronica maggio ålder

Veronica maggio ålder /\ Uppsala, Sverige, är där Maggio växte upp efter att ha fötts till en italiensk pappa och en svensk mamma.

Universal Music 2006

Maggios debutsingel, “Dumpa mig”, släpptes av Universal Music 2006 efter att hon studerat musik och varit sångerska i ett band.

Hon vann en Grammy för “Årets nykomling” för sitt debutalbum, Water and Bread (2006), som blev en kommersiell framgång.

Med fem album under Universals bälte sedan debuten har Maggio varit svensk topplista på fyra av dessa album. Hennes låtar har nått topp 20 i Sverige vid 26 tillfällen.

Hornstullsstrand

“Mndagsbarn”, “Jag kommer” och “Hornstullsstrand”, som alla toppade som etta i Sverige, var hennes tre europeiska topp tio. Efter sina soloalbum har hon skrivit för olika artister, bland annat Aviciis “Hey Brother”.

Veronica Maggio föddes i Venedig av en italiensk pappa och en svensk mamma. Hennes far var tandläkare. Sam Mohlin, Sams farfar, var en romanförfattare. I Toscana flyttade Maggio med sin mamma när hon var tio år och började gå i en italiensk skola.

Maggios första offentliga uppträdande kom när hon gick med i samhällets sång- och dansensemble och uppträdde inför en folkmassa på byns torg.

Maggio och hennes mamma återvände till Sverige ett år senare. På Uppsala musikklasser gick hon i grundskolan årskurserna 4 till 9.

På Bolandgymnasiet i Uppsala läste hon estetiska programmet med inriktning på musik. efter gymnasiet arbetade hon som au pair i Österrike men tvingades lämna sin värdfamilj.

När hon var i tjugoårsåldern flyttade hon från hemlandet Norge till Sverige, där hon började en förment misslyckad musikkarriär.

Veronica maggio ålder

Resten av sitt liv bodde hon i Stockholm där hon läste journalistik på JMK, men hon fick hoppa av efter en termin.

Av skäl som hon förklarade i en intervju med dagstidningen Café gifte hennes mamma sig med två italienare när hon var 17 och bytte namn från Bellemo till Maggio.

Ett av Maggios spår hördes på en väns dator av hennes framtida chef. Stefan Gräslund och hon skickade en demo till Universal Music Sweden, vilket resulterade i att hon skrev på ett skivkontrakt med skivbolaget.

“Dump Me” var Maggios debutlåt, släppt i mars 2006. “Nöjd?” var titeln på hennes andra singel. Sommaren 2006 skrev hon på med Universal Music Group och åkte på turné.

Den 5 augusti 2006 hade hon sin tv-debut i Sommarkrysset. För sitt debutalbum Water and Bread släpptes Maggio senare under året.

Förutom rapversen i “Vi har, vi har”, som skrevs av LKM, skrev Kristoffer Malmsten, skrev Stefan Gräslund text och musik.Maggio tog hem priset Årets nykomling vid 2007 års Grammis.

Veronica maggio ålder
Veronica maggio ålder

By Wishful