Annie lööf gravid
Annie lööf gravid

Annie lööf gravid /\ Hon är nu arg på de politiska journalister som ställde frågan i första hand.”Jag är inte gravid”, svarar jag. Min förmåga att föda fler barn har varit kraftigt begränsad efter en stor operation för två år sedan, säger hon.

kärnkraft

Under fredagskvällens TV4 partiledardiskussion var elprissättning, kärnkraft och skjutningar, gängkriminalitet och utsatta stadsdelar några av huvudämnena som diskuterades.

berörde

Efter debatten ställdes partiledarna frågor som berörde gårdagens ämnen – men också andra frågor, som ligger mycket utanför den politiska argumentationen.

På Instagram skriver Centerledaren Annie Lööf att politiska journalister frågade om hon var gravid. Nu tar hon upp saken och påpekar det felaktiga i att ställa en sådan fråga.

“Vi har en lång väg kvar att gå innan vi uppnår jämställdhet i praktiken”, tillägger hon och fortsätter:

“Förutom det mest olämpliga att ställa en sådan fråga hade jag också önskat att det hade blivit mer uppmärksamhet kring vad vi som politiska ledare vill genomföra för politiken.”

Efter måndagens partiledarsamtal i TV4 blev Centerpartiets partiledare Annie Lööf upprörd över en fråga från “politiska journalister” om att hon var gravid. På sina sociala medier noterade hon att “Vi har en lång väg kvar innan vi når jämställdhet i praktiken.”

Vi kan nu berätta att förfrågan kom från Expressens veteranpolitiska reporter Helena Gissén. Frågan ställdes inte efter diskussionen utan som ett sms till Annie Lööfs anställda.

Till försvar för att ställa frågan, Expressens kulturchef och biträdande utgivare Karin Olsson.

Ryktena om Annie Lööfs graviditet började cirkulera i sociala medier under partiledardiskussionen. Annie Lööfs frånvaro från valrörelsen skulle vara av stort allmänt intresse om så var fallet, därför funderade vår skribent Helena Gissén på denna möjlighet.

Även om jag inte har gjort någon anmälan själv, kom idén till mig som ett resultat av mina egna reflektioner på olika plattformar online, inklusive sociala medier. Det var inte en självklar sak att fråga, eftersom detta är en känslig fråga som vanligtvis är förbjuden.

Nej, jag tycker inte att det är modigt att påstå att frågan väcktes av samtal i sociala medier.

– Jag förstår att det är en tjatande känsla att det är fel. Men jag tror att hitta nyheter är en viktig aspekt av en reporters jobb. Du måste också ställa känsliga frågor i vissa fall. Efter det handlar det om processen.

Annie lööf gravid

Hur skulle du beskriva hur Karin Olsson ställde frågan till Helena Gisséns betrodda medarbetare?”Jag ångrar att jag kontaktade en av hennes (Annie Lööfs) anställda med en känslig fråga”, skriver Helena Gissén i ett mejl till Medierna.

På frågan om frågan hade ställts vidhåller Karin Olsson att det har varit det.

Efter partiledardiskussionen ville Centerpartiet återta agendan. Dåliga recensioner från publiken hämmade Annie Lööfs framträdande. Genom att framställa journalistkollektivet som ett sexistiskt gäng kunde de återta uppmärksamheten för Annie Lööf.

Hon fortsätter med att säga hur tacksam hon är för de underbara barn hon har. Enligt henne har hon genomgått operationer som gjort henne infertil och inte kunnat få fler barn.

“Jag är inte gravid”, svarar jag. På grund av en svår operation jag gjorde för två år sedan kan jag inte få fler barn. Jag opererades igen för några månader sedan.

Hon kommer att delta i Forum Jämställdhetspartis partiledardebatt om jämställdhet i eftermiddag och hon understryker betydelsen av diskussionen.

I framtiden tror jag att vi kommer att ägna mer uppmärksamhet åt vilka politiska reformer vi vill åstadkomma snarare än hur mycket den genomsnittliga kvinnans midja mäter. Det finns utrymme för förbättringar.”

Annie Lööf meddelade födelsen av sitt andra barn den 3 december 2019.

Saga, moderns för tidigt födda dotter, var inlagd på sjukhus en kort tid efter sin födsel i vecka 28. Hon har också hävdat att förlossningen var på gränsen till katastrof.

Ester, hennes första barn, föddes 2015, och hon är en upptagen mamma.

Annie lööf gravid
Annie lööf gravid

By Wishful