Anton ewald föräldrar
Anton ewald föräldrar

Anton ewald föräldrar /\ I Melodifestivalen började Ewald som dansare i bakgrunden. Velvet tävlade i den tredje semifinalen i Melodifestivalen 2009 i Leksand med “The Queen” och han dansade bakom henne. Han var Danny Saucedos dansare och koreograf för låten.

Samtidigt

“Amazing” under Melodifestivalen 2012. Samtidigt som han tävlade samma år framförde han och koreograferade Andreas Lundstedts “Alderg aldrig” (“Aldrig Aldrig”).

Begging

Det var i Melodifestivalen 2013 som Ewald framförde “Begging”, en låt komponerad av Fredrik Kempe och Anton Malmberg Hrd af Segerstad till Sveriges Eurovision-bidrag.

“Andra chansen”-omgången hölls i Karlstads Löfbergs Lila Arena efter att han slutade trea i semifinalen den 9 februari 2013, och han hade möjlighet att tävla i den nationella finalen. Framträdandet koordinerades av Ewald.

Behrang Miri och hans låt “Jalla Dansa Sawa” besegrade honom i finalen i Second Chance-omgången den 2 mars 2013 och kvalificerade honom till den nationella finalen i Friends Arena den 9 mars.

Ewald och Robin Stjernberg, som båda sjöng “You” i Second Chance-omgången, var de enda artisterna som gick vidare till finalen. En finalist i Melodifestivalen 2013.

Ewald kom på fjärde plats i programmets stora final den 9 mars 2013. “Begging” och “Can’t Hold Back”, hans två första singlar och EP:s efter Melodifestivalen, var alla topplistor.

I den fjärde och sista semifinalen i Melodifestivalen 2014 framförde Anton låten “Natural” den 22 februari.

Han slutade på tionde plats i finalen. Han samarbetade med D.j. Mirko B. på låten “Higher” 2015.

Den 13 mars 2021 tävlade han i Melodifestivalen med låten “New Religion”, och han tog sig hela vägen till finalen och slutade på 11:e plats.

Anton ewald föräldrar

När han kvalade in till Melodifestivalen började hans professionella danskarriär som bakgrundsdansare. I den tredje semifinalen i Melodifestivalen 2009 i Leksand följdes Velvet och hans låt “The Queen” av honom på scen.

Han var dansare och koreograf för Danny Saucedos “Amazing” i Melodifestivalen 2012, som framfördes av den svenska popgruppen. Han bar den Andreas Lundstedt-inspirerade “Aldrig Aldrig”-t-shirten till tävlingen i år.

Den årliga Melodifestivalen baserades på Af Segerstad-låten “Begging” och fungerade som en urvalsprocess för det svenska bidraget till Eurovision Song Contest.

Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hrd af Segerstad och Ewald samarbetade kring den lyriska kompositionen.

Efter att ha förlorat mot Trea i semifinalen den 9 februari 2013 fick han möjligheten att tävla i “Andra chansen”-omgången på Karlstads Löfbergs Lila Arena för att kvalificera sig till mästerskapsmatchen.

Han slogs ut i kvartsfinalen den 9 februari 2013. Ewald var stenhård på sin egen synpunkt, vilket innebar att han inte kunde koreografera det.

Och så var det Robin Stjernberg, som också sjöng “You” och tog sig hela vägen till finalen på grund av det och på grund av honom.

Ewald slutade tvåa i Melodifestivalens final 2013, som ägde rum den 9 mars. Han släppte två singlar förra året, “Begging” och “Can’t Hold Back”, samt två EP:s, A och A-acoustic. Han deltog även i 2011 års svenska Melodifestivalen.

Anton gick in i Melodifestivalen 2014 för andra gången och avslutade låten “Natural” i den första och sista semifinalen den 22 februari 2014.

När det kom till tavlingen hade Anton ytterligare en följeslagare. Trots att det hade varit en lång resa för honom höll han ut och slog Nia.

2015 samarbetade han med den italienska producenten D.j. Mirko B. på dansspåret “Higher”, som släpptes i Storbritannien.

Han tävlade i Melodifestivalen 2021 med låten “New Religion” och vann en plats i finalen, som var planerad att äga rum den 13 mars 2021, där han placerades på en tolfte plats.

Anton Ewald solodebuterade som soloartist i Melodifestivalen 2013 med låten Begging, som var hans första soloartist. Medan Anton tidigare deltagit i utbildningen gjorde han den som dansare och koreograf snarare än lärare.

Det är nu eller aldrig för Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald och Maja Strömstedts låt “New Religion” att vinna Melodifestivalens stora pris 2021.

Men vem är Anton när han kommer in på scenen och vinner? När det kommer till hans sanna identitet är det möjligt att avslöja den. Omenet har kommit!

Anton ewald föräldrar
Anton ewald föräldrar

By Wishful