Linn grants föräldrar
Linn grants föräldrar

Linn grants föräldrar /\ Ursprungligen från Inverness, Skottland, flyttade James Grant, en professionell golfspelare, till Helsingborg, Sverige med sin familj när han var ung. Flera medlemmar av Catriona Matthews familj har haft framgång på North Berwick Golf Club.

Scottish Boys

Linn vann British Amateur Stroke Play Championship där, 49 år efter att James vann Scottish Boys Championship där. Linn var bara sex år när hennes pappa dog.

En tidigare medlem av Swedish Golf Tour, John är för närvarande klubbproffs på PGA Sweden National och har sju Swedish Senior Tour-segrar på sin kredit.

Linn Grant


Trots att hon är på jakt efter ett stort golfevenemang har Linn Grant ingen realistisk chans att vinna den.

Även om hon bara har spelat professionellt i ungefär ett år har hon redan vunnit fem matcher. Hon har gjort bra ifrån sig på college och med landslaget.

Jag har höga förväntningar på min prestation. Det är inte första gången jag har hamnat i en sådan här situation, varken som personen framför mig eller personen omedelbart framför mig.

Det är så jag ser det, och det är så jag kommer att närma mig turneringen, så jag ska bara fortsätta.

Förutom att ta hand om fyra fågelarter tog hon hand om en örn. Till sist triumferade Linn Grant i Scandinavian Mixed. Hon slog det tidigare damrekordet på 66 slag. Håll ett säkert avstånd från andraplatsen Jason Scrivener och tredjeplatsen Henrik Stenson på sista varvet.

På bästa tänkbara sätt är det vansinnigt. Hon erkänner, “Jag är både upprymd och nervös på samma gång”, och skrattar åt det.

Linn grants föräldrar

Grant är den enda kvinnan bland de 15 bästa deltagarna i den blandade tävlingen, när män och kvinnor tävlar om samma trofé och prispengar.

Jag hoppas att jag kan vinna det här för mina flickor, säger Grant till dem. En vinst på Europatouren för män skulle dock markera hennes första som kvinnlig tävlande.

Människor måste påminnas om att kvinnor har samma intressen som pojkar hade för 30 eller 40 år sedan när det gäller umgänge och semester.

Som ett resultat kommer vi att kunna slå bollen längre, komma närmare målstolparna och sätta bollen i spel mer sällan. Hon fångade fyra fåglar och en örn.

Det avslutades med Linn Grant som slog damlöprekordet (66 slag) och tog ledningen i Scandinavian Mixed. Andraplatsen Jason Scrivener och tredjeplatsen Henrik Stenson måste undvikas under hela sista varvet.

Jag kan inte fatta hur roligt jag har. “Jag är väldigt nervös och superspänd på samma gång”, skämtar hon.

Grant är den enda kvinnliga deltagaren bland de 15 bästa i den blandade kategorin, som har en trofé och belöningspengar som delas av båda könen.

En seger för Grant, som skulle vara den första kvinnan att vinna på Europatouren för män, skulle vara en stor ära.

– Jag hoppas att folk inser att vi tjejer nu närmar oss killarna på samma sätt som de gjorde för 30-40 år sedan, och att vi gör samma resa. Dessutom kan vi slå långt, komma nära flaggorna och göra färre puttar.

22-åringen från Helsingborg, Sverige, kommer att tillbringa söndagsmorgonen i gymmet innan han beger sig till golfbanan för att putta och några bollar på banan, vilket var fallet i lördags.

Efter det smäller det i marken.

Även om det är konstigt kommer det här att bli väldigt roligt. Jag är ständigt på kanten. Jag åt inte lunch idag för jag var så rädd. Det är väldigt roligt, men det är också mycket jobb.

Linn grants föräldrar
Linn grants föräldrar

By Wishful