Carolina Neurath Barn
Carolina Neurath Barn

Carolina Neurath Barn /\ Tidigare i år gav fotbollsspelaren Pierre Bengtsson Carolina Neurath ny glädje. Han och barnen har ett speciellt band, så hon pratar om hur mycket hon älskar dem båda.

hennes


Carolina Neuraths familj höll en hemlighet för omvärlden under lång tid. En bok om hennes moster Ingrids hemska hemlighet har Carolina skrivit nu när hon har brutit tabut att prata om det.

Poppius Journalistskola


Utöver JMK vid Stockholms universitet och Poppius Journalistskola har Carolina Neurath även studerat journalistik. Innan han kom till Placera.

nu var Neurath korrespondent för Dagens Industri. Svenska Dagbladets Jacob Bursell och hennes fick journalistpriset Guldspaden 2010 för sin utredning av revisionssektorn.

Hagströmer och Qvibergs uppgång och fall: The Great Bank Tangle är hennes första bok, som berättar om HQ Banks bortgång och affärsparet som grundade den. HQ bank och dess företagskultur skildras i boken.

Den tidigare vd:n Patrik Enblad har dock inte följt sitt löfte att stämma Neurath för boken. Nomineringar till guldspaden gjordes för denna bok igen 2011.

Som en av Sveriges Supertalanger 2011 utsågs hon även till en av årets uppstickare av karriärfirman Shortcut och en av tidningen Expressens Årets kvinnor.

När hon samarbetade med Räntekartan fick hon Stora Journalistpriset 2012. En årlig studie av den svenska finansbranschens PR-byrå Hallvarsson & Halvarsson utsåg Carolina Neurath till Sveriges främsta finansskribent samma år.

När hon dök upp i SVT:s Sommarpratarna i oktober 2014 var hon sommarpratare i Sveriges Radio [14].

Carolina Neurath porträtterade prinsessan Arianna Ad’Lah i Star Wars: Threads of Destiny, en Star Wars-fanfilm publicerad 2014.

I maj 2016 avslöjade Neurath att hon kommer att ta fyra månaders tjänstledigt från sitt jobb på Svenska Dagbladet för att skapa manus till en tv-serie baserad på hennes första roman, Fartblinda, och för att arbeta med en uppföljare. Fartblinda hade premiär på TV 4 hösten 2019.

Från Svenska Dagbladet 2017 var hon första programledare för SVT-satsningen Morgonstudion som hon lämnade 2021 för att bli första programledare för det nya SVT-programmet Ekonomibyrn.

Carolina Neurath Barn

Den släpptes hösten 2021, en berättelse om en katastrof i hennes egen familj, Fråga aldrig efter Marianne

Carolina Neuraths första aning om en mörk hemlighet i hennes familj kom vid åtta års ålder.

En inramad bild av en ung flicka i Carolinas ålder i hennes mormors barndomshem i Småland. Carolinas farfar berättade att flickan på bilden var Marianne, dotter till mormoderns syster Ingrid.

Marianne var inte längre med oss, men omständigheterna kring hennes bortgång förblev ett mysterium. Hennes död, enligt hennes farfar, var resultatet av en bilolycka.

Mamman som förlorade sin dotter i en mopedolycka skyllde däremot dödsfallet på mammans vårdslöshet.

Carolina var nyfiken på Mariannes död på grund av mysteriet kring den. Redan som barn såg hon att hennes fars faster, Ingrid, hade en märklig aura omkring sig. Hon gick bara då och då på jul och andra familjesammankomster.

Det verkade som om rummet hade en annan energi när Ingrid var där. Det verkade finnas en överflöd av vördnad för henne. Min bror och jag, till exempel, var skyldiga att uppträda oklanderligt i hennes närvaro.

Ingrid verkade för mig vara en fascinerande dam som var svår att lära känna. Hon kunde också få utbrott och bli otroligt arg på ett ögonblick.

Carolina växte upp i Stockholmsförorten Segeltorp, där hon bodde hos sin mormor och morfar. Hennes farfar hade klottrat orden “Sagan om jag” på framsidan av en hög med papper som hon hittade när hon besökte sina morföräldrar på ett av hennes många besök.

Omedelbart indragen började Carolina läsa det långa avsnittet om Ingrid, familjens skurk. Hon upptäckte ett gulnat tidningsurklipp i samma låda där hon hittade pappersbunten, som rapporterade att en kvinna som tillbringat sju år i ett franskt kvinnofängelse återvände till Sverige.

Ingrid kan vara den person som beskrivs i berättelsen. Att hon hade bott i Frankrike större delen av sitt vuxna liv var något som Carolina hade hört talas om. Vad hade hon då gjort för att få ett straff från början?

En av de vuxna avvisade Carolinas upprepade förfrågningar om information om Ingrids förflutna och sa åt henne att vänta tills hon var äldre innan hon frågade igen.

Carolina Neurath Barn
Carolina Neurath Barn

By Wishful