Naomi wiehe föräldrar
Naomi wiehe föräldrar

Naomi wiehe föräldrar /\ Musikern Naomi Wiehe, färsk från college, har en klar uppfattning om vart hon vill att hennes liv ska ta vägen och hur hon vill komma dit. Första stoppet är en lördagskvälls föreställning på Veberöds Mossagrdsfestivalen,

där hon enbart kommer att fokusera på sitt originalmaterial.
Naomi Wiehe, som är arton år, anser att musik är lika viktigt för hennes liv som luft.

farbror

Hennes pappa, Thomas Wiehe, är en välkänd proggmusiker, och hennes mamma, Heléne Laestadius, var vokalist i sång- och folkmusikgenren. Hennes farbror, Mikael Wiehe, är också musiker.

Enligt Naomi Wiehe

Som barn började jag spela fiol. Senare, eftersom båda mina föräldrar ägde pianon, började jag studera piano, som har varit mitt primära instrument till denna dag. Enligt Naomi Wiehe var det instrumentet jag använde när jag skrev mina första låtar.

Hennes första låtar skrevs när hon var elva år. Texter om räkneläxor, leoparder och annat “skit”, som hon kallar det idag, skickades ofta till henne.

Jag komponerade dessa med en vän, men de hade mycket djup och allvar i dem också. Jag fortsatte att skriva musik på egen hand efter att vi gjorde slut.

Däremot spelade jag och min pappa in en skiva med låtarna vi skrev tillsammans. Naomi fnissar när hon minns namnet på låten: “Pissed off.”

Hon hoppas att en dag kunna producera ett album där hon skrev alla låtarna, men för tillfället nöjer hon sig med att skriva omslag.

Jag släppte ett soloalbum tidigare i år, som heter Run & hide, även om alla låtarna är skrivna av Niclas Malmberg. Vi har redan börjat arbeta med en uppföljning av den första filmen.Att sjunga andras sånger kontra din egen, vad är skillnaderna?

Först och främst är det en härlig upplevelse. Det är dock en separat fråga. När jag gör min egen musik vet jag precis vad jag vill säga och hur jag vill att det ska kännas innan jag ens börjar.

För låtar skrivna av andra måste jag lära mig om texten och stämningen på ett annat sätt. Sedan Niclas valdes in i riksdagen som medlem i.

Miljöpartiet har hans skrifter fokuserat mycket på miljöfrågor. Det är spännande att hjälpa till att förmedla ett så viktigt budskap. Haha, mycket av det jag skriver handlar om mig själv.

Även om det är svårt för Naomi att skriva om saker hon inte har upplevt personligen, börjar hon vanligtvis sitt skrivande med att titta i sina egna personliga dagböcker.

Men hon tycker inte att låtarna är överdrivet personliga.

Om du skriver låtar är det en konst att förmedla precis tillräckligt med information utan att avslöja för mycket så att lyssnaren kan förstå och känna empati för handlingen.

Naomi wiehe föräldrar

Jag har alltid använt många metaforer i mitt skrivande. Veronica Maggio, å andra sidan, har nyligen inspirerat mig och jag har blivit influerad av hennes låtskrivarstil. Naomi hävdar att hon har rätat upp sig.

Naomi har sökt till Musikhögskolan i Malmö, där hon ska tillbringa ett år med att studera en examen som heter singer-songwrite, som försöker förbättra hennes låtskrivarförmåga.

Spelningar, låtskrivande och samarbeten fortsätter samtidigt. Det nya albumet är ett försök från min sida att övertyga folk att inte rösta på den nuvarande regeringen.

Reinfeldts regering har decimerat det jag tror att mina föräldrar – och morföräldrar – byggt upp.

Istället för vykort, Cornelis Vreeswijks mest radikala och politiska rekord, var inspirationen till Take It Back.

– Cornelis bodde i Skne en tid på sextiotalet, och vi välkomnades hem till hans hus en natt. Vår vän hade nyligen upptäckt Monica Törnell och ville att vi skulle leka med henne.

Det var inte det vi ville göra. Dagen efter, när vi packade ihop för att åka, gav Cornelis mig några skrivna texter och frågade om jag kunde sätta musik till dem. Jag skulle gärna.

Och det gjorde jag också. När tiden gick hörde han inte av sig igen. Efter det släppte han Instead of Postcards, som innehöll låtar han skrivit själv. Hoola Bandoola presenterade musik skriven av mig.

Naomi wiehe föräldrar
Naomi wiehe föräldrar

By Wishful