Trijntje Keever Sjukdom
Trijntje Keever Sjukdom

Trijntje Keever Sjukdom /\ Trijntje Cornelisdochter Keever, med smeknamnet De Groote Meid, sägs vara den högsta kvinnliga människan i nedtecknad historia, och nådde 9 Amsterdam fot eller 2,49 meter lång vid tiden för hennes död vid sjutton års ålder.

Cornelis

Trijntje Keever var dotter till Cornelis Keever och Anna Pouwels. Cornelis var en holländsk skeppare och Anna var hans piga; han gifte sig med henne den 24 maj 1605. Trijntje föddes den 10 eller 16 april 1616 i Edam.

uppmärksamhet

Keevers föräldrar tog henne till karnevaler för att tjäna lite pengar genom att låta andra se henne. Trijntje fick nationell uppmärksamhet först när hon var nio år gammal och hade uppnått en höjd av 2 meter (6 ft 7 in) (6 ft 7 in).

En kunglig grupp bestående av den böhmiske kungen Fredrik V, kurfurst Pfalz, hans hustru Elizabeth av Böhmen och prinsessan.

Amalia av Solms-Braunfels, som då bodde i Haag, besökte henne, intresserade av den “nioåriga flickan som är längre än alla män i Europa.”

Keever dog av cancer vid 17 års ålder i Ter Veen. Hon begravdes den 7 juli 1633 i Edam, hennes födelsestad. Hennes gravsten rapporteras ha stått,

“Trijntje Crelis groote meidt oudt 17 jaer”, eller, på engelska: “Trijntje Crelis, enorm flicka, 17 år”. I stadshuset i .

Edam finns ett konstverk i naturlig storlek av en okänd konstnär som representerar Keever i civila kläder med ett bälte som håller till höger en nyckelring och till vänster en nålkudde och en slida med kniv, gaffel och sked.

Bildtexten med målningen säger att hon visades vackrare än hon egentligen var och att hon förmodligen led av akromegali.

Hennes originalskor finns också på utställning. Om det fanns en storlek på skorna skulle de vara europeisk storlek 54.

Trots hennes längd jämfört med Zeng Jinlian är hennes längd fortfarande ifrågasatt av många källor, även om hon av många anses vara den längsta kvinnan i rapporterad historia och sjunde högsta personen någonsin, bakom Robert Wadlow, John Rogan, John F. Carroll, Franz Winkelmeier, Leonid Stadnyk och Julius Koch. Före Franz Winkelmeier var hon den längsta personen på planeten.

För exakt 400 år sedan i april 2016 föddes en jättekvinna i den holländska staden Edam. The Big Girl, Trijntje Cornelisdochter Keever, var världens längsta kvinna tills nyligen. Hon var 2,57 meter lång och var en av de längsta människorna i världen vid sin död.

“The girl giant” var en attraktion i den holländska guldåldern på grund av hennes otroliga längd. Det var omöjligt för en man att röra vid.

Trijntjes huvud även om han stod bredvid henne, sträckte ut armarna i luften och stod där. Hon behövde ingen stege för att rengöra rännorna på taket.

I 1600-talets reseguider var Trijntje ett känt namn, och hennes berömmelse hade till och med nått kungens öron. Drottning Elizabeth I, prins Fredrik V och prinsessan Amalia av Solms-Braunfels stannade till i.

Trijntje Keever Sjukdom

Edam på väg till England den 30 juni 1625 och guidades av borgmästaren för att förundras över den blyga flickans enorma kroppsbyggnad. Hon hade redan vuxit till två meter när hon var nio år.

Deras tonårsdotter, Trijntje, ställdes ut på mässor över hela landet av sina föräldrar. Hon var sjutton när hon dog i Ter Vee.

Zeeland, när hon reste långt hemifrån. Personer med denna tillväxtstörning är mer benägna att dö av lungcancer, vilket kan verka som en ovanlig dödsorsak för en ung flicka. Tillväxthormoner överproduceras av en liten och smärtfri tumör i hjärnan.

Metastaser i andra organ orsakar så småningom döden. 1600-talets term för cancer var “konsumtion”, eftersom de som hade det gick ner mycket i vikt och dog långsamt.

Trijntje, dotter till Cornelis, Stora Jungfru, begravdes i Storkyrkan i Edam den 7 juli 1633, enligt Edams kyrkobok.

KLM-hus nr. 20:s Edams Museum har ett konstverk i naturlig storlek av henne och ett par av hennes originalskor (var och en mäter 36 centimeter) på utställning. Det visar Trijntje Keever som ung kvinna i medelklassklädsel.

Hon bär en kudde för nålar, en kniv, sked och gaffelfodral och ett gäng nycklar på bältet. Enligt inskriptionen är den här flickans foto vackrare än hon var, och hon hade sannolikt akromegali.

Trijntje Keever Sjukdom
Trijntje Keever Sjukdom

By Wishful