Andreas danman flickvän
Andreas danman flickvän

Andreas danman flickvän /\ Kyrkan i centrala Göteborg rymde över hundra vänner och familjemedlemmar till Andreas, och Svenska Mässan rymde över 500 poliser och militärer på fredagseftermiddagen.

dödades

Andreas Danman, en polis som sköts och dödades i tjänsten för över en månad sedan, är orsaken till allt detta.Thomas Fuxborg, polis i Sverige, säger att idag är en sorgens dag för polisen och för Sverige.

Vasakyrkan

På eftermiddagen den 30 juli hölls en begravningsgudstjänst i Vasakyrkan i centrala Göteborg. När den först uppfördes var den en av stadens största och bäst besökta kyrkor.

Många kom från Andreas hemstad Helsingborg för att fylla alla 125 lediga platser. Det var en separat ceremoni för polis och militär personal i närliggande Svenska Mässan, där begravningen direktsändes.

På plats sägs rummet vara fyllt med blommor, fotografier och tre enorma skärmar som tjänsten streamas från.

Svenska Mässans reporter Jan Sprangers säger till SVT Nyheter Väst, “Deltagarna sitter i sektioner efter sin grupptillhörighet.”

Svenska Mässan med omnejd visas i videon ovan.Göteborgspolisen Andreas Danman sköts och dödades den 30 juni under en kvällstjänstgöring. Han blir ihågkommen av familj, vänner och bekanta i hemstaden Allerum.

Vår fruktansvärda förlust har mötts med otrolig solidaritet från hela Sverige, och även Europa, enligt Per Danman, Pers pappa. Andreas Danman, en Göteborgspolis som bara varit på jobbet i några år, höll fortfarande på att lära sig repen.

Med hjälp av de polismopeder som är vanliga i Biskopsgrden åkte han och en kollega i hela kvarteret onsdagen den 30 juni. Han var mitt uppe i ett samtal med flera grannar när pistolerna ringde.

Alla i Sverige blev chockade när de hörde att en polis hade skjutits ihjäl. Endast ett fåtal svar kunde hittas på de många frågorna.

Djupet av sorg och elände. Andreas Danmans rötter kan spåras tillbaka till Helsingborg och nordöstra Skne.

I fredags häktades en 17-åring för att ha mördat en kvinna i sitt hem. Han har häktats misstänkt för mord, en åtalspunkt som det bara finns “sannolik anledning” att tro. Beskriven som “i en konfliktatmosfär” är 17-åringen en invånare i Biskopsgrden.

Efter den fruktansvärda skottlossningen i Skne har vänner och familj träffats på en mängd olika sätt för att hantera sin chock och förlust.

Föräldrarna bor fortfarande i Allerum, där familjen har varit en långvarig supporter till det lokala fotbollslaget.

Detta gjorde förra lördagens ligamatch, som skulle spelas bara några dagar efter det fruktansvärda skjutandet, desto svårare.

Andreas danman flickvän

Allerums GIF var tveksam till att börja spela till en början också. Det var dock ett unikt spel eftersom det spelades till minne av en fallen lagkamrat.

Blommor eller en personlig klubbtröja med namnet “Andy” och hans tröjnummer placerades på en fototavla för alla som ville visa respekt.

Kristoffer Jönsson, som har spelat fotboll med Andreas Danman sedan de var barn, var en av arrangörerna av evenemanget.

Vi var osäkra på om vi kunde spela matchen eftersom han var bybor och medlem i laget. Men vi tog beslutet att gå vidare med det. Helsingborg och hela byn har drabbats av detta. Den sträcker sig utanför Allerums gränser.

Trots de senaste dagarnas hemska händelser har jag aldrig varit med om en sådan kärleksutgjutning som jag har just nu. Kristoffer Jönsson säger att folk bryr sig.

Alexander Meijer, Andreas Danmans lagkamrat, har känt varandra sedan de var spädbarn. I lördags, säger han, hade laget en komprimerad känsla.

Det var överallt när vi började prata om vårt förflutna och var vi hade varit. Det var som om alla tog ett djupt andetag när den tysta minuten hölls, enligt honom.

Andreas Danman tjänstgjorde i Mali och Revingehed som soldat innan han blev polis. När beskedet om den dödliga skottlossningen.

i Göteborg nådde en gammal militärvän på semester hos hans svärmor i Stockholm, berättade han för sin fru och sina barn.

Han hade det tydliga intrycket att han omöjligt kunde vara arbetslös. Förbetalda kort köptes och ett insamlingskonto öppnades i hans bekantas namn. Mitt i sin smärta önskar han anonymitet.

En av mina närmaste förtrogna. – Inför evenemanget hade min sambo skrivit till honom. Enligt honom skulle vi träffas i Skne den här veckan.

Swishnumret för insamlingen till den dödade polisen gick snabbt på sociala medier och nådde proportioner som vännen inte förväntat sig. Graden av engagemang var svindlande.

Andreas danman flickvän
Andreas danman flickvän

By Wishful