Ingmar nordström ålder
Ingmar nordström ålder

Ingmar nordström ålder /\ Det var dags för något nytt efter att dansbandet upplöstes 1991. Med målet att uppträda i kyrkor kom Ingmar på den nya idén att para ihop sin älskade saxofon och dragspel.

framträdde

Under jakten på en klassiskt utbildad dragspelare framträdde Ingemar Hedberg, som arbetat med Harry Brandelius i 18 år, som den självklara kandidaten.

Linneryds

Det gladde Ingemar och repetitionerna började på nyåret 1992 efter det. Linneryds hemkyrka i Linneryd stod värd för bandets debutkonsert den 9 juni 1992.

Det var klangen av Ingmar och Ingmars instrument som vann över lyssnarna. Ingemar Hedberg var tvungen att sluta turnera våren 2015 på grund av sjukdom.

Ingmar Nordström har istället rest med organisten och pianisten Viking Olsson sedan våren 2015. Viking har arbetat som organist i Växjö domkyrkas stift och som solopianist på några av Sveriges mest prestigefyllda restauranger.

Bland kompositörerna representerade av Ingmar och Viking finns Mozart, Wilhelm Peterson-Berger och Benny Andersson.

Vid 85 års ålder hittade Ingmar Nordström kärleken igen.Saxofonistlegenden, som i dag fyller 90 år, pratar med Aftonbladet om sin enorma glädje. Det är jättebra, med ett ord.

Ingmar nordström ålder

Efter att ha bildats 1955 fick den klassiska dansorkestern Ingmar Nordströms en kort men fruktbar körning från 1970- till 1980-talet innan den upplöstes 1991. “Gösta Gigolo” och “Saxparty” är två av deras mest kända låtar, och de har nästan bli legender i sin egen rätt.

Trots sin ålder pratar dirigenten och saxofonisten Ingmar Nordström gärna med Aftonbladet om sin 90-årsdag.

Lyckligtvis är min hälsa utmärkt. Jag var frisk tills jag var 82 år gammal, då jag fick cancer i urinblåsan. Problemet har dock åtgärdats. Att få spela mina instrument igen gör mig väldigt glad.

I jämna år är jubileum normalt en stor affär, men årets får vänta till nästa år.

Det var vad jag var tvungen att göra. Vi har i allmänhet cirka 100 personer, men det är omöjligt att behålla vårt avstånd. I händelse av att någon skulle bli sjuk skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv.

Ingmar Nordströms började spela i kyrkor ett år efter att han tagit farväl av publiken. Det fortsätter han med nu.

Detta är en aktivitet som jag vill fortsätta så länge jag kan. – Det var härligt att spela nyligen för första gången sedan december 2019.

Detta har fungerat så fantastiskt för mig, och jag har kunnat träffa så många underbara människor som ett resultat. I efterhand är jag fylld av vördnad och tacksamhet.

När Leif Kronlund ringde mig för drygt tio år sedan var det en av de mest minnesvärda ögonblicken i mitt liv.

En kille frågade mig om min önskan att uppträda med sitt storband på Cinderella och föreslog att jag skulle skriva om något av det bästa Saxparty-materialet.

Första gången jag hörde våra arrangemang spelas upp i storbandsstil under en repetition var jag helt överväldigad och kunde inte spela en ton.

Min hjärna kommer aldrig att glömma det. Vi har gjort det här i nästan ett decennium nu, och vi hoppas kunna komma tillbaka till det snart.

Jag sprang flera mil i veckan tills jag var 82. Men sedan fick jag diagnosen cancer, och det var en berg-och-dalbana därifrån.

Tyvärr har jag fått ge upp löpningen och föredrar nu att ta raska promenader som ett substitut för min tidigare träningsrutin. Som sagt, jag saknar det.

“De senaste åren var hon helt hjälplös”

Ingmar Nordström bodde tidigare tillsammans med sin livskamrat Kerstin, som tyvärr led av frontallobsdemens.

– Hon var sjuk i sju år. Det var hemskt att se en människa försvinna även om han fysiskt var där. Hon fick då en stroke och blev helt förlamad och de senaste åren var hon helt hjälplös.

Jag gick till henne varje dag vid lunch och matade henne. Det var en hemsk tid. Jag var ledsen när jag gick dit och ännu mer ledsen när jag gick därifrån.

Men för fem år sedan träffade Ingmar Nordström kärleken till Ann-Marie, vilket han är mycket tacksam för.

– Vi träffades när jag spelade i katedralen där hon var med och så är det. Ann-Marie har också varit ett fantastiskt stöd under min sjukdom.

Det är verkligen fantastiskt att kunna göra det förr i tiden. Jag trodde aldrig att kärleken skulle slå mig igen och jag är så otroligt glad över att ha Ann-Marie. Det kan inte bli bättre.

Ingmar nordström ålder
Ingmar nordström ålder

By Wishful