Lill Lindfors Familj
Lill Lindfors Familj

Lill Lindfors Familj /\ Född i Helsingfors började hon sin karriär som revyartist i Uddevalla 1960. Nästa år släppte hon sitt första album.

Enkvinnashower som kombinerar musik och komedi har gjort Lindfors till en populär artist i Skandinavien under de senaste decennierna.

ståuppkomedin

Hon var en av Sveriges tidigaste sambasångare och en pionjär inom ståuppkomedin i sitt eget land med sina framträdanden.

Nygammal Vals


Svante Thuresson och Lindfors tolkning av “Nygammal Vals” kom på andra plats i Eurovision Song Contest 1966.

Den här svenska sändaren skapade rubriker under Eurovision Song Event 1985 i Göteborg när hon upplevde en garderobsstörning live på scenen efter att ha gått igenom en komplicerad uppsättning. Hon presenterade tävlingen.

Det avslöjades så småningom att hon inte hade tränat munkavlen i förväg. EBU, sades det, var inte road av upptåget.

Det är en av tävlingens mest minnesvärda ögonblick i dag. Efter “Musik ska byggas” öppnade hon tävlingen med “Musik ska byggas”För Lill Lindfors är det ett nöje att se träd fälla skinnet.

Lill Lindfors Familj

Under de senaste sex decennierna har jag stått på toppen av skyskrapor på scenen. Jag kan stanna i totalt fem minuter under en soundcheck-genomgång.

Bortom värmen är det fötterna som belastat mig mest. Jag har inga problem med det, även om jag tycker att jag är lite ryckig i armar och ben och har lite artros i foten.

När Lill bara var en liten flicka var hon omgiven av musik, sång och teater. Lill, femårig elev på Täbys Näsbypark, sjöng i slutet av läsåret i en Täby herrgård.

På förmiddagen sjöng hon skolsånger på Viggbyholmsskolan och ragtimeoperan “Nobborna” gick i tv.

1961 debuterade hon som skådespelare som 21-åring. Lill, student i engelska och teaterhistoria vid universitetet, fick en inbjudan att delta i Hagge Geigerts nyårsrecension. Karl Gerhard konfronterade henne efteråt.

“Stanna här tills du får en ordentlig utbildning”, sa min farfar till mig. Jag gick till Dramaten och satt igenom tredje och fjärde akten i en pjäs, en komedi.

När jag sjöng “Sugar” med Brasse 1979 tyckte jag att det var svårt. Det var en bra skola, och han var riktigt bra på tajming.

Det rådde ingen tvekan om att detta var ett bisarrt hopkok av aningslöshet, kaxighet och attityder, men jag blev lika bisarrt störd.

En av höjdpunkterna i mitt liv var att få barn med en underbar man som heter Peter Wester. Att som 29-årig man starta en bar mitt i stan och reflektera över mina värderingar och mål var ett avgörande steg mot att gå framåt.

Konstnärens liv är redan så självcentrerat. “Hur ska jag veta?” “Hur snygg är jag?” och så vidare. Jag är Lill Lindfors, produkten.

Lill Lindfors är en av våra mest populära folkartister. På 1960-talet påverkade han svenska folket med sin musik och skridskoåkning.

Men om det är något som får henne att minnas sin tid i rampljust lika gärna som hon gör, så är det förhållandet till sin egen familj.

Peter Westers dotter, Petronella Wester, fick Lill Lindfors av Peter Wester för många år sedan, och hon är Lindfors enda barn.

När hon var barn utvecklade hon en kärlek till musik och ishockey, precis som sin mamma. Petronella tog examen från Balettakademiens musikallinje 1996, men har sedan dess benämnts skdespeler.

1999 spelade hon rollen som “Eva Holm” i den populära tv-serien Vita Lögner på TV3.

Dessutom har hon erfaren storrullare i olika uppsättningar, bland annat Riksteatern och Scalateatern.

Hon är en av Sveriges mest hyllade artister och skdespelers, Lill Lindfors, 80. Som kompositör och författare till både sin egen dusch och två barnböcker under sin långa karriär har hon haft många möjligheter.

Hennes nuvarande liv på jorden kretsar kring hennes farfar Anders Byström, 75, och deras hund Winja.

1988, när de arbetade tillsammans på Berns i Stockholm, gick Lill och Anders ut, och tre år senare ringde bröllopsklockorna för paret.

Men innan dess var hon förlovad med filmregissören Peter Wester, 82, som hon delar dottern Petronella Wester, 51, med som styvbarn.

Brasse Brännström, skdespelaren som hon var sambopartner med föregående år, var ensam om att hitta sin kärleken.

Lill Lindfors Familj
Lill Lindfors Familj

By Wishful