Pär Lernström Mamma
Pär Lernström Mamma

Pär Lernström Mamma /\ Under sommaren ägnar han mycket tid åt att prata om sin tuffa relation med sin pappa, som nu är avliden.

tårar

Det är mamman som ska höjas, enligt Pär Lernström, som bryter ihop i tårar när han tilltalar henne. Du är källan till allt jag tycker om med mig själv.

fängslande

Till årets “Sommar i P1” har Pär Lernström, 41, skrivit en fängslande berättelse som börjar våren 2021.

Trots att han bara timmar tidigare fick veta att hans pappa hade dött i lungcancer, bestämde sig programledaren för att fortsätta arbeta och sända “Talang”-semifinalen live.

Ett komplext och tufft förhållande mellan far och son växer fram ur sommarsamtal för honom att kompensera för hela sin barndom.Bli en alkoholist.

Sprickan började när han var barn, och de två har bara haft intermittent kontakt sedan dess. Pär Lernström upptäckte att hans pappa var alkoholist först när han var vuxen. Behandlingshemmet ringde honom för att berätta om ett problem de arbetade med.

Pär Lernström Mamma

Min pappas besök på rehabiliteringscentret i Dalarna har gett mig ett nytt perspektiv på min barndom, berättar han.

– Vi insåg det inte då, men vi var hemmakompisar med en missbrukare. Efter min skilsmässa var det inte alkoholen som drog mig, utan snarare dessa kickar och en ständig jakt på nya saker som drog mig. Han och hans humör har aldrig varit pålitliga.

Det börjar bli kristallklart, även när en del av mig verkligen vill se att det finns någon sjukdomsbild eller diagnos som ledde till allt detta lidande.

Hans självviktighet. Han har gjort det han har gjort för att det har passat honom bäst.

Efteråt reflekterar han över de svårigheter som hans mamma, Irene, har fått övervinna.

Det var hon som stod bredvid och backade från sin pappas framträdanden. Efteråt var det hon som samlade ihop de trasiga bitarna. Detta gäller våra familjer, våra barn och oss själva.Pär Lernström undrar över sig själv i slutet av sommarsamtalet.

Jag har slitits inombords när jag skrev det här sommarpratet. Han börjar gråta när han frågar sig själv varför han ägnar så mycket tid åt att prata om sin pappa när det verkligen är du, hans mamma, som förtjänar allt beröm.Han tilltalar sedan sin mamma personligen.

Det är på grund av dig som jag är här idag. Du är källan till allt jag tycker om med mig själv. Eftersom du är förskollärare vet jag hur svårt det måste vara för dig att klara dig samtidigt som du tar hand om tre barn.

Åk till Gotland på semester med oss ​​och köp de jeans vi inte hade råd med. Efter att din man gick bort stod du kvar med tre barn. Jag kan säga att du oroade dig ofta för dem. Men du låter oss aldrig oroa dig för dig.

Mamma, jag uppskattar allt du har gjort. Jag är skyldig dig allt jag har. Pär Lernström, 41, är en av Sveriges mest erfarna sändare efter att ha varit programledare för “Idol”, “Talang” och “Kockarnas kamp” i TV4.

Det är inte förrän i början av första Sommaren av P1 som Pär Lernström berättar om den dåliga anknytning han hade under uppväxten med sin pappa.

Lernström växte upp i ett pingsthushåll av en ensamstående mamma som försökte klara sig och en pappa som drabbades av missbruk.

Några dagar innan föräldrarna separerade berättar Pär Lerström hur han somnade den natten med tanken att han aldrig skulle vakna.

Fokus i showen är Lernströms komplicerade och motstridiga känslor för sin far. Men i bakgrunden rör sig Lernströms mamma.

Han visar respekt för henne i slutet av sin “Sommar”.

Det här sommarpratet har varit en kamp för mig eftersom jag ville hedra pappa, men jag kände att jag också borde erkänna mamma, förklarar Lernström, som fortsätter med att säga:

Pär Lernström snyftar, “Du är anledningen till att jag är här idag, allt jag tycker om med mig själv kommer från dig.”

Värden fortsätter dock kärlekshyllningen med en snyftning i rösten.

Som förskollärare måste du ha jobbat hårt för att fostra tre barn, ta oss på semester till Gotland och köpa byxorna vi inte hade råd med. Trots att du blev kvar med tre barn lät du oss aldrig se eller känna din ångest. Jag kan bara anta att du ständigt var orolig för dem.

Lernstöm tillägger, “Mamma, tack för allt du har gjort. Du är anledningen till allt det goda i mig.”

Pär Lernström Mamma
Pär Lernström Mamma

By Wishful