Magnus Ladulås Dotter

Detaljerad information om Magnus Ladulås

ålder50 år
Födelseortkommer att uppdateras snart
förmögenhetkommer att uppdateras snart
födelsedatumFödd ca 1240
yrkekommer att uppdateras snart
Civilståndkommer att uppdateras snart
föräldrarBirger Jarl
familjAlbert, King of Sweden
barnkommer att uppdateras snart
partnerkommer att uppdateras snart
viktkommer att uppdateras snart
längdkommer att uppdateras snart

Magnus Ladulås Biografi

Magnus föddes 1240, son till kung Birger Jarl och hans hustru Ingeborg. Han var den tredje av deras fyra söner och växte upp i en tid av politisk oro. Sverige var uppdelat i flera fraktioner som var och en tävlade om makt och inflytande. Magnus växte upp i ett hushåll som värdesatte lojalitet och service till kronan, och han odlades för att bli en framtida kung. När Magnus var 17 dog hans far Birger Jarl, och hans äldre bror Valdemar blev kung. Magnus utnämndes till hertig av Södermanland och fick en del av riket att regera. Valdemars regeringstid präglades av konflikter med kyrkan och Magnus spelade en nyckelroll i att förhandla fram ett fredsavtal med ärkebiskopen i Uppsala.

By Wishful