Börje Salming Fru

Detaljerad information om Börje Salming

ålder71 år
FödelseortKiruna
förmögenhet11 miljoner euro
födelsedatum1951-03-15
yrkeSvensk ishockeyspelare
CivilståndPia Salming
föräldrarErland Salming
familjkommer att uppdateras snart
barnBianca Salming, Rasmus Salming, Teresa Salming, Anders Salming
partnerPia Salming
vikt95 kg
längd1.85 m

Börje Salming Biografi

Börje Salming var en svensk professionell hockeyspelare som anses vara en av de största backarna i sportens historia. Född den 17 april 1951 i Kiruna, Sverige, började Salming spela hockey i unga år och utvecklades snabbt till en talangfull och skicklig spelare. Han började sin professionella karriär med Kiruna AIF-laget i Sverige, och 1973 värvades han av Toronto Maple Leafs i National Hockey League (NHL). Salming fick ett omedelbart inflytande med Maple Leafs och blev en av de första europeiska spelarna som nådde framgång i NHL.

By Wishful