Bert sundström längd /\ Bert Sundström är en svensk journalist som arbetade som korrespondent för Rapport i Washington DC 1996 till 1999 och som utrikeskorrespondent för SVT i Moskva 2002 till 2005.

Bert sundström längd
Bert sundström längd

Han föddes den 14 januari 1959 i Stora Tuna församling, som är numera en del av Borlänge

Sundström nekades ett förnyat visum till Ryssland i augusti 2005 och när Sveriges utsände bad om en förklaring fick han veta att det ryska UD inte har något ansvar att försvara ett beslut om avslag på visering.

Sundström kan ha nekats visum som vedergällning för Migrationsverkets omotiverade avslag på den ryska korrespondenten Kirill Antonovs ansökan om förlängt uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige.

Under hela den egyptiska revolutionen rapporterade SVT:s Aktuellt den 3 februari 2011 i sin 21:a sändning att Bert Sundström hade gripits under dagen och efteråt hittats grovt misshandlad, och att han förts till ett sjukhus i Kairo.

SVT avslöjade också att han opererats för knivsår i buken. Sundström blev knivhuggen i magen och ryggen, samt fick slag i huvudet, enligt många svenska och internationella nyhetsmedier

Soldater sköt varningsskott innan de räddade honom. Sundström flögs tillbaka till Sverige med ambulans den 9 februari . Bert Sundström fick knivhugg i magen och ryggen. Han har också en huvudskada och har opererats på ett sjukhus i Kairo.

Vi vet inte hur allvarliga huvudskadorna är än, men vi tror att stickskadorna är de mest kritiska. Bert är medveten och kommunikativ, trots sin svaghet. Vi har inte kunnat genomföra några mer djupgående förhör, enligt Olov Carlsson.

Bert sundström längd
Bert sundström längd

Bert Sundström var vaken vid 21-tiden, enligt svt.se, och ska ha svarat på åtalet. Vad som hände med honom är dock fortfarande okänt.

SVT har säkerhetsfolk på plats och representanter från UD finns på plats, enligt Olov Carlsson på Aftonbladet. Enligt SVT:s hemsida finns två svenska poliser på plats i lokalen där Bert Sundström befinner sig.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *