Chris Härenstam Föräldrar /\ Chris Michael Härenstam, född Woudstra i Borgå, Finland, är en svensk sportjournalist och kommentator i svensk TV. Han började som sportreporter i Finland. Han har jobbat för Radio rebro och Eurosport tidigare.

Chris Härenstam Föräldrar
Chris Härenstam Föräldrar

Till en finsk mamma och en holländsk pappa föddes Chris Härenstam i Borgå stad. Hans mamma tog med honom till Sverige när hans föräldrar separerade när han var fyra år.

Efter att hans mamma gifte sig med någon annan i Sverige fick han namnet Härenstam. Magnus Härenstam anställdes av moderns svenska man, som tog in Chris Härenstam när han var mycket ung.

Han har drömjobbet. Chris Härenstam får åka till VM och se drömspelen personligen, samt känna på VM-stämningen som inte går att beskriva. Han får också umgås med NHL-spelare, fotbollsstjärnor och Micke Rehnberg.

Chris är kommentator för SVT, och han är både kunnig och känslosam. Det är han som visar oss hemma hur vi känner för sport. Men det kunde ha varit Chris sista kommentar så långt tillbaka som 2002.

Chris Härenstam tittar på solen på Ingarö idrottsplats som ligger några mil söder om Stockholm. Han berättar om hur han som 29-åring skulle ta över Arne Hegerfors jobb och vara SVT:s första kommentator vid VM 2002 i Japan och Sydkorea.

Det var som en dröm som gick i uppfyllelse. När jag läste var jag full av fakta om allt. Sverige var en del av evenemanget och Chris minns att allt var väldigt positivt.

Det är den nya rösten i SVT nagelfors i nyheterna. Tidningar på kvällen fortsatte att ge honom dåliga betyg och han gillade det inte . Det var svårt. Då och då tappade jag aptiten och tänkte ge upp, men det gjorde jag aldrig.

Jag fick brev från folk som sa att jag fick jobbet för att jag är släkt med Magnus Härenstam, och det gjorde mig glad. Herregud, jag är inte alls släkt med Magnus Härenstam!

I tidningen Expressen berättar Birgitta Härenstam att familjen träffades för att prata om hur man ska fördela arvet. Dessutom är dottern som inte föddes till pappan där.

Människor: – Vi har redan träffats. Vi är alla goda vänner. Allt är bra i familjen. Det ser bra ut. Vårt motto är att vi håller ihop, och det gör vi också, säger hon till Expressen. Vi har samma motto.

En tredje person som pratat med tidningen sa att Birgitta Härenstam inte vet varför de gav en oäkta dotter en del av pengarna från familjens förmögenhet. Det var inte vad Härenstam trodde. Det var givet att hans dotter skulle få något.

Han var tvungen att göra det. Det kan jag inte svara på alls. Hon säger att det är skrivet som det är.

Hans barn, Tomas och Katarina, var chefer för företaget Heb Web AB långt innan han dog.

När man tittar på testamentet kan man se att Härenstam gav Heb Web Ab sina “upphovsrätter, närstående rättigheter och andra rättigheter.”

Will: Dottern, som nu är i 30-årsåldern, kan inte få mer än halva arvet som brukar gå till personer som är bröstarvingar.

Hon kan inte få mer än sin lagliga lott, vilket bara är hälften av vad som brukar gå till bröstarvingar. Jag kan inte svara på den här frågan alls. En 69-årig änka sa till Expressen att det skrivs så.

Magnus Härenstam var tidigare gift med Anita Härenstam, men hon dog 2003, så de splittrades. När han gifte sig med henne fick han två barn: Smulan, 43, och Tomas, 36. Han gick därifrån med en kvinna medan han filmade i re. Kvinnan födde en dotter i Italien 1985.

Så här fungerar det: Hon var tre år när Magnus genom blodprov fick reda på att han var pappa till henne. Han berättade inte för sin dåvarande fru Anita om otroheten förrän då, men han berättade om det för henne. Hans självbiografi är en av de platser där Magnus har pratat om att han inte blivit förlåten för att ha haft sex med en annan man.

Chris Härenstam Föräldrar
Chris Härenstam Föräldrar

Magnus Härenstams bouppteckning har precis skickats till Skatteverket. Den oäkta dottern får bara sin laglott, som är en liten del av tv-stjärnans pengar. Änkan Birgitta får däremot cirka 1,2 miljoner kronor och barnen Smulan och Tomas får hälften var av resten av pengarna som är kvar.

Magnus Härenstam ville också att de två äldre barnen skulle få den miljon dollar som Birgitta fick när hon dog, så att de kunde få pengarna när de var gamla nog.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *