Thorsten flinck ung /\ Flinck växte upp i Huvudsta, Solna, tillsammans med sin tvillingbror Richard. Deras far var marockansk-fransk.

Thorsten flinck ung
Thorsten flinck ung

Bröderna skapade musikgruppen Rockvindar 1977 med några vänner, och deras första album, The First Time, publicerades 1980

Bandet införlivade kabaré i sin musik och framförde komedi mot en hårdrocksbakgrund. Åren 1975–1980 tjänstgjorde han som ungdoms- och konfirmandledare i Solna församling

Han har två döttrar, Félice (f. 1992) och Happy (f. 1996), med Annika Jankell (hans kompanjon från 1991 till 1996).

För TV4 har Flinck spelat in sju pjäser där han regisserade och spelade huvudrollen. August Strindbergs Paria spelades in 2003 och Strindbergs Den Starkare spelades in 2004, där han spelade mot Mikael Persbrandt.

2008 spelades Strindbergspjäsen Fordringsägare och Sven Delblancs Maskeraden in. 2010 spelades Strindbergspjäsen Fadren in. På TV4 + 2007 läste han skräckhistorier.

Flinck medverkade i serien Hemlösa, som gick i Utbildningsradion 2009, och i en rad humoristiska aspekter där han personifierade en hemlös skådespelare utifrån sina egna erfarenheter.

En gitarr står lutad mot en blommig fåtölj och mot väggen. Jag sitter på en blommönstrad fotpall och Thorsten Flinck sitter i den fåtöljen och håller i hoven

Thorsten Flinck skulle ha tävlat i Melodifestivalen i Ett misslyckande bakom sig på väggen i sin Gröndalslägenhet. Thorsten Flinck sammanfattar sitt liv på detta sätt

Dock bara på ett privat plan. Han är däremot mer professionell än privatperson. Åtminstone är det så han ser det.

Innan vi träffades hade jag många drömmar. Att intervjun avbryts i sista minuten. Han borde gå upp och gå

Eller att jag skulle sitta kvar med en enorm spriträkning och inga citat i mitt anteckningsblock.
I våras tävlade han i Göteborg, men diskvalificerades med mindre än en vecka kvar efter att det avslöjats att han var indragen i en juridisk strid

Flinck hade åtalats för olaga hot vid en störning i en trafikstockning föregående sommar och han hade även erkänt brottet för polisen.

Att se händelserna utspela sig från sidan som hans dotter var en märklig position, enligt Happy Jankell, som var ledsen över det inträffade.

Thorsten flinck ung
Thorsten flinck ung

En inramad banderoll i södra Stockholm tillkännager Thorsten Flincks invigning av Hjalmar Söderbergs Doktorglas. Vägen som leder till bron över till Stora Essingen syns från fönstret.

2011 dök han upp i en serie annonser för fordonsmärket MINI. Han medverkade i programmet Who Do You Think You Are? 2011. SVT1 för att lära sig mer om deras marockanska förfäder.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *