Andreas Utterström Föräldrar /\ En gång arbetade han som reporter på NA:s ungdomsredaktion som ung. Det är de två saker han är mest intresserad av: amerikansk politik och att vara frilansande journalist.

Andreas Utterström Föräldrar
Andreas Utterström Föräldrar

I SVT:s Gomorronsoffa fick han en plats på grund av detta: Bor du i Stockholm kanske du ser Andreas Utterström där hela tiden. Den här dagen tog NA honom till Nora, där Andreas växte upp. En inte alltför lätt resa tillbaka till samma plats.

Igår tog lädergays, transpersoner och glitter över gatorna i Stockholm, Sveriges huvudstad. Det var tiotusentals människor där för att titta på den karnevalsliknande paraden på Pridefestivalen.

Det fick stor uppmärksamhet när folk med banderoller som “Stolta föräldrar till gay kids” var där.

Ragnar Kristensson finns också med.

Andreas Utterström är kommunikationsexpert och producent av en podcast. Han är expert på amerikansk politik och dyker ofta upp i Sveriges Radio, Sveriges TV och TV4 för att prata om det.

Hur kan jag använda amerikansk politik i min svenska vardag?

Andreas var säker på att Donald Trump inte skulle vinna presidentvalet 2016. De flesta som var smarta trodde att det inte skulle hända heller. På sina egna kasinon, tjänar de det amerikanska folkets förtroende för att driva landet som ett familjeföretag?

Amerikansk och svensk politik är väldigt olika. Andreas berättar om hur amerikansk politik är mer som “House of Cards” än i Sveg. Han berättar också om hur man kan använda Trumps strategier från amerikansk politik för att bli en supermakt i sin vardag.

Med andra ord, Andreas lever och arbetar på samma sätt som han gör. Bill Clinton använde många av samma knep för att få Emma i säng med honom när han var kär i henne. De bor tillsammans nu och har tre barn tillsammans.

Lisa Brooks har undervisat alla sina tre barn hemma. Nu är det min tur. Hon och hennes man, Len, bor i Iowa City, Iowa, som var det första stället att rösta på igår. Vi sitter vid köksbordet i deras hem. I historien läser vi högt om Zeus, himlens härskare.

I nästa del får jag prata om hans heliga djur (örnen och vargen), samt hans gods (kvinnor).

Som dietist arbetade Lisa Brooks hårt i 18 år, men 2013 tog hon en paus. Hon undervisade sina tre barn hemma. 3 % av barn mellan fem och 17 år i USA får hemundervisning. Många föräldrar kör inte sina barn till skolan de första åren. Lisa körde till och med till gymnasiet!

Nora är långt borta. Jag sitter i en bil på väg. Andreas Utterström är precis bredvid mig, och han pratar med mig. Han har inte förändrats sedan jag såg honom senast. Efteråt, när han började arbeta som journalist på NA. Tillbaka i tiden: Vi ser tillbaka och ser att 20 år har gått. Idag känner till och med människor som inte läser NA hans namn och ansikte. Sättet han säger att han är en “politisk nörd” för USA. Folk ringer ibland och ber om hjälp från personer som är experter på ämnet på grund av den här titeln.

Att ta grejen direkt är lika bra som att gå upp i himlen. Nej, Andreas gillade inte att bo i Nora, där han är född och uppvuxen. De kanske tänker på Andreas bok om hans resa i slutet av 90-talet. utifrån den så kallade Jantelagen och Andreas känsla av att han inte kunde sticka ut.

Det var därför jag inte gillade små städer. Det vore trevligt om Stockholm var tio gånger större. Jag bor i Stockholm nu. Jag har inte varit i en stad som känts för stor.

Bal på hotellet. När hände det? Fredagen den 13 juni 1997. Och så fick jag min första påfyllning av Noramarken för några år sedan, när jag lade en fjärdedel av Brandy Special i mitt glas. För första gången och sista gången. Mindre berusad kompis fick köra hem polisbilen, men det borde jag ha gjort.

Han skrattar mycket medan jag skriver ner vad han säger på min block. Folk tycker att det är OK att prata om gamla, dåliga saker från din ungdom nu. Andreas däremot verkar vara en mer sorglös och direkt person. Man kan säga att det finns lite amerikansk politiker i honom. I så fall går vi vidare till nästa. Det har att göra med hur mycket han gillar amerikansk politik.

Andreas Utterström Föräldrar
Andreas Utterström Föräldrar

Tidigare har jag varit på den här vägen många gånger. Det var längesedan. Mamma och pappa har flyttat till rebro, och de bor nu där. Det är sommar och sol, och turisterna har hittat till denna plats. Samtidigt pekar Andreas på kyrkan.

Det var här morfar och jag brukade sitta. Han brukade säga att vi skulle kolla när bilarna “körde ihop”, vilket innebar att de träffade varandra. Det var då han ville ta en paus och bli bättre en liten stund. Det var ett jobb som morfar gjorde för att sköta kyrkan.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *