Stefan borg gift /\ Stefan Anders Borg är en svensk journalist som bor i Gävle. Han är utrikeskorrespondent, utrikespolitisk kommentator och programledare för TV4 News och Nyhetsmorgon, två program på TV4.

Stefan borg gift
Stefan borg gift

Under sin tid som outsider har han bevakat USA, EU, Afghanistan, Irak, den israelisk-palestinska konflikten, inbördeskriget i Libyen och Haiti.

Stefan Borg har arbetat på TV4 sedan 1993. Han var dess USA-korrespondent i New York från 1998 till 1999 och från 2001 till 2003, då han var baserad i New York City. Hans jobb som amerikansk korrespondent i New York har varit igång sedan 2019.

Stefan Borg och TV4-fotografen Bengt Stenvall rapporterade om inbördeskriget i staden Goma i dåvarande Zaire när de fångades i korselden den 2 november 1996. Stenvall skadades allvarligt.

Med hjälp av Borg och andra journalister kunde Stenvall hålla sig vid liv trots att det fortfarande var mycket beskjutning. Trots att han var skadad filmade Stenvall det hela och filmen används fortfarande i överlevnadsklasser.

En brandattack mot bilen Borg satt i med fotograf Marco Nilson inträffade året därpå, den 14 september 1997. Borg blev lätt skjuten i vänster sida och överarm. Han och Nilson var då på väg från Pale till Sarajevo i Bosnien-Hercegovina.

Det var från 1983 till 1993 som Borg arbetade på Aftonbladet. När han arbetade för tidningen från 1990 till 1992 var han dess korrespondent för Östeuropa med bas i Berlin.

Som reporter har Stefan Borg även arbetat på Arbetarbladet i Gävle och Expressen i Stockholm. Det var vid Stockholms universitet som Borg lärde sig ekonomi 1974-75 och journalistik 1980-81.

Stefan Anders Borg heter den som skrev boken att jag föddes 1953 Brynäs i Gävle är där jag är uppvuxen. Saltsjö-Boo och Nacka är två platser där människor bor. På gymnasiet läste jag ekonomi och journalistik på Stockholms universitet.

Aftonbladet (i tio år), Expressen, TT och TV4 (sedan ett decennium) är de tidningar som bevakar arbetslivet (sedan 1993). Detta var det viktigaste som hände under dina rapporteringsresor. Till exempel kan du komma dit, till exempel, och på bara några timmar kan du samla in miljontals dollar för hjälp som räddar liv.

Nyheterna på TV4 och BBC World, France24, Al Jazeera och CNN är mina favoritprogram. De bästa ställena jag inte varit på är de jag inte har varit på ännu. Nya platser är alltid ett äventyr. Beirut är en av mina favoritstäder, tillsammans med Berlin och New York, två städer där jag har varit korrespondent.

Som krigskorrespondent med “överlevnadsförmåga” fick jag ett pris från B: Mest stolt över: Mina mycket skickliga medarbetare som hjälper oss att göra så många bra program. Aktuell: TV4Nyheters studio har alltid nya resor runt om i världen och folk från andra länder som kommenterar.

Stefan Borg fick Fält-stipendiet av dåvarande B Owe Wiktorin 1998 eftersom han var en krigskorrespondent som hade “överlevnadsförmåga”. En av personerna som utser stipendietagarna är Lars Fält, grundaren av Försvarsmaktens Överlevnadsskola. Stipendiet är uppkallat efter honom. I det här fallet [8]

Vid Columbia University i New York var Borg en av 12 Ochberg-stipendiater 2013. Det här är en grupp människor som arbetar med journalistik och trauma.

Ochberg Fellowship, uppkallat efter professor Frank Ochberg vid Michigan State University, ges till erfarna journalister från hela världen som har gjort mycket arbete. En grupp som heter Dart Centre Europe är baserad i London. Borg har suttit i styrelsen där sedan 2015.

Borg är en av väldigt få personer som suttit i baksätet på en tvåsitsig Saab 39 Gripen. Vi flög tillsammans med Marcus Wandt från Saab på flyget i april 2016. Wandt lät Borg flyga vissa delar av den drygt en timme långa flygningen på egen hand. Han lät honom göra saker som roll and loop.

En av de fem utrikeskorrespondenterna i TV4:s dokumentärserie Korrarna, som sändes 2014, var Stefan Borg. Han var också en av fyra i den andra säsongen, som sändes 2016.

Det brann i ett kärnkraftverk i sydöstra Ukraina på fredagskvällen efter en rysk attack. Den ryska attacken ska ha pågått större delen av natten.

Stefan borg gift
Stefan borg gift

Räddningstjänsten ska ha stoppats från att försöka släcka branden. Under morgonen kom beskedet att attacken var över och branden släckt. I Lviv i västra Ukraina finns en utrikeskorrespondent vid namn Stefan Borg för att rapportera om vad som händer i landet där.

Han berättar om branden på kärnkraftverket och hur hoten ser ut, då. Dessutom har vi vår utrikeskorrespondent Filip Jacobsson med oss. Han säger att människor på båda sidor är väldigt stöttande, men nu undrar de hur länge de kan hjälpa till.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *