Nils van der poel flickvän /\ Om du vill lära dig mer om den svenske skridskoåkaren Nils Göran van der Poel, läs detta:

Ett lag under ledning av Van der Poel vann junior-VM 2014 i den norska staden Bjugn. Det var vid vinter-OS 2018 som han kom 14:a på 5000 meter för herrar. Den 2 juni 2018 meddelades att han skulle ta en paus från skridskoåkningen under några månader. Under loppet av två år 2018 tog van der Poel de första stegen mot att bli ranger hos Army Ranger Bataljon i Sverige.

Nils van der poel flickvän
Nils van der poel flickvän

2021 vann han 5000 meter vid världsmästerskapen. Det var den första medaljen för Sverige på 38 år och det första guldet på 48 år, så det var väldigt viktigt för honom.

Tre dagar efter det satte han även nytt världsrekord på 10 000 meter som han vann.

Guldmedaljen gick till van der Poel på både 5000 meter och 10000 meter vid vinter-OS 2022 i Peking. I processen satte han både ett nytt OS-rekord på 6:08,84 på 5000 meter och vann Sveriges första skridskoguld på 34 år. Han satte också nytt världsrekord och olympiskt rekord på 10 000 meter. I protest mot kränkningar av mänskliga rättigheter i Kina gav han en av sina medaljer till Gui Minhai, en politisk fånge i Kina.

Inför OS i Peking 2022 är svenske skridskoåkaren Nils van der Poel en av deras bästa chanser. Det är sant, men hur mycket vet du egentligen om den unge idrottsspelaren? Nyheter24 berättar allt du behöver veta, från hur många medaljer han har till hur lång han är.

I OS i Peking var den svenske skridskoåkaren Nils van der Poel, som är 25, storfavorit att vinna både 5 000 och 10 000 meter. I OS slog han favoriten och tog två guldmedaljer. Han kom tillbaka till Sverige som en hjälte.

Det var många glada människor på Norrmalmstorg när Nils van der Poel kom tillbaka från OS i Peking med en guldmedalj.

Nils van der poel flickvän

Så länge du tar dig dit du vill vara kan det dock vara svårt. Sverige blev känt 2021 när Nils van der Poel vann två VM-guld i Heerenveen, Nederländerna.

Detta gjorde honom till ett känt namn där. Han fick då Victoriastipendiet, som han fick av kronprinsessan på land under sommaren, efter att han gått bra i skolan.

Men bara några dagar efter att han hade en stor världscupseger dog hans mamma Agneta.

Detta är namnet att komma ihåg: Nils van der Poel. Han tog två guldmedaljer direkt vid världsmästerskapen och satte nytt världsrekord.

Det var åska och brak som gjorde honom känd över hela världen inom skridskoåkning i vintras. Sverige har nu en ny världsmästare. För nils van der poel var vi där. Så här fungerar det:

Musiken har det pratats om i norska VG. Reporter: De lärde sig mer om plockningen, som att van der Poel repeterade Tallest Man on Earth-låten “What I’ve Been Kicking Around” med hjälp av Tallest Man.

Om vår nya världsstjärna är så ödmjuk med instrumenten, varför lägger han inte upp en bild på sig själv med dem?

En vän till Nils van der Poel tog bilden.

– Folk jag inte känner har skapat ett Instagramkonto som jag inte kan kontrollera så bra. Han säger att det var därifrån det kom.

De orden ska ha sagts av en ledare för Skridskoklubben Trollhättan. Det sägs att en av Sveriges mest imponerande idrottskarriärer började med de orden.

Han kom till Sverige med Nils farfar för 70 år sedan. Namnet van der Poel kommer från Belgien och kommer från det landet. Detta är i bästa fall en tröst för det holländska folket som bor i ett land som åker mycket skridskor.

Du missade om du inte fick en chans att se dem åka skridskor de två längsta sträckorna i världscupen i skridsko i februari. Hur bra de gjorde det beror på det där konstiga med svenskens idrottskarriär.

Nils van der poel flickvän
Nils van der poel flickvän

Under vår vistelse på min stuga utanför Trollhättan bad jag Nils följa med för att få veta mer om honom. Vi pratade mycket om livet och träningen när vi var på plats. Han visste inte hur han skulle ta sig dit, men han hittade det själv.

I februari förra året vann han världscupen på 10 000 meter och satte nytt världsrekord i Herenveen, Nederländerna. Det var mindre än en vecka efter det. Sedan dess har det blivit en hel del hyllningar och intervjuer i nyheterna.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *