0 0
Read Time:3 Minute, 53 Second

Diamant salihu fru /\ Diamant Salihu är en svensk journalist som föddes i Jugoslavien 1983 i staden Gjakova. En känd person kommer inte att säga vad hennes flickvän heter. Diamant Salihu är albansk och föddes i det nuvarande Kosovo. Han bodde i Borlänge tills han var åtta år gammal.

Salihu har arbetat på bland annat Varnpliktnytt och Borlänge Tidning. 2006 arbetade han som reporter på tidningen Expressen. Då och då var han också tidningens korrespondent i London och New York. När Diamant Salihu var reporter på Expressen 2012 befanns han skyldig till vapenbrott eftersom han köpt en pistol för forskning.

Några vanliga fakta om Diamant salihu fru

  • 2017 anställdes han som reporter på Sveriges Television .
  • 2021 gav han ut rapportboken Tills alla dör om konflikter mellan olika gäng på Järvafältet .
  • Samma år tilldelades han Stora journalistpriset i kategorin Årets röst för sitt arbete med gängvåld.
  • 2022 fortsatte han sin granskning av konsekvenserna av gängkrigen i Järvaområdet, med en fristående del för SVT-programmet Våra barn dör .
  • Diamant Salihu var sommarvärd i P1 den 27 juni 2022.

För ett år sedan sa min kvinnliga kusin ja till ett äktenskapsförslag, trots att jag bara hade en dålig erfarenhet av mannen som skulle bli hennes man.

Föräldrar och religiösa ledare beslutade att att begrava de två barn som dog samma dag och bredvid varandra var det bästa sättet att stoppa våldet från att förvärras.

Vi kan nu minnas att de skrattade och log under deras första kväll tillsammans. Dina morföräldrar eller andra äldre släktingar kan ha liknande historier, förutom att skilsmässa brukade ses som oärlig.

Eftersom farfar växte upp i en mycket patriarkal miljö under Titos tid vid makten, visste han direkt vem som var ansvarig för att fatta äktenskapsbeslut. Jag skadade alla hennes tår. Han säger att det är ett hårt jobb.

Först trodde jag att han var en ensam konstnär som bara arbetade i ett medium. Men efter en tid greps han för att ha dödat någon och tagit bort någon. Salihu har länge skrivit om gängkulturen i Stockholms västra förorter, först för Expressen och nu för SVT. Han tror att hans intresse för den här historien har ökat i takt med att han har lärt sig mer om den. Han har skrivit om historien för båda tidningarna.

Huvudmålet med sociala medier var att bygga varumärket och hitta nya medlemmar. Gängmedlemmar är inte rädda för att vara öppna och ärliga om vad de gör. De har mycket makt. I artikeln kallar Diamant Salihu dem för “gänginfluenser”.

Nu när vi vet vad som hände kan vi skratta och skaka på huvudet över parets första natt tillsammans. Förr sågs skilsmässa som något att skämmas över. Detta borde inte ha varit en överraskning vid den tiden, och dina morföräldrar kanske har historier att berätta om detta.

Diamant Salihu, en bokaktuell kriminaljournalist, har tagit sig till platser som de flesta inte får gå för att han vill göra världen mer komplicerad och visa den som den är. Men han vill inte komma med lösningar. “Jag säger bara sanningen”, säger han.

Som reporter och författare har jag ägnat många år åt att försöka lista ut varför unga män, särskilt de från andra länder, dödar varandra och blir skjutna.

Jag vill fortsätta prata om det i dag så att vi som grupp kan försöka förstå det obegripliga. För jag är säker på att vi kan vända på saker och ting. Om vi ​​vill.

Jag vill börja med att ta dig till fjärde klass på Rinkebys Askeby skola.

Jag sitter med Sidra, Osman och Aliya, som alla är tio år gamla. De berättar för sin lärare Tannu att de nästan varje dag vaknar av skottlossning och ljudet av en polishelikopter. De oroar sig för att någon i familjen ska bli skadad och kan inte fokusera på lektionen eftersom de hela tiden tänker på skjutningarna.

Läraren Tannu i dokumentären “Vem ska rädda barnen” (SVT):

Jag är mållös och väldigt arg. Efter alla år jag har ägnat åt att titta på gäng och gå in på mordplatser är det Osmans ord som får mig att tydligare än något annat se vad som kommer att hända med barn som växer upp i en våldsam miljö. Barn som är rädda att de ska dö. Det förtjänar inte Sveriges unga.

Men vi har fortfarande skapat ett samhälle där tonåringar är villiga att döda någon, eller “japp någon”, som man säger. För lojalitet, ställning och respekt.

De har förvandlats till gladiatorer, och våra hem har blivit deras arenor. De dödar varandra medan publiken tittar på på säkert avstånd, genom nyheter, sociala medier och musik.

Diamant salihu fru

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %