Sat. Sep 24th, 2022
Louise Hoffstens Sjukdom
Louise Hoffstens Sjukdom

Louise Hoffstens Sjukdom /\ Det var inte förrän i mitten av 1990-talet som Louise Hoffsten officiellt fick diagnosen multipel skleros (MS).

augusti

När hon besökte “Kronérs sommargäster” den 17 augusti berättade hon också om sitt tillstånd, fortsatte ett mönster av öppenhet om sin sjukdom.

– Allt du vill är att bli behandlad som vilken annan person som helst. Det står i föreställningen att Louise, som alltid, är på sitt hjärta.

utmanande

Att behöva kämpa med sin hälsa är en utmanande situation att befinna sig i. Men få av oss behöver oroa sig för att hålla våra privata liv åtskilda från våra offentliga.

Louise Hoffsten, å sin sida, har alltid haft en stark tro på behovet av öppenhet, särskilt när det gäller MS. Att se hur mycket jag har försämrats är allt som stör mig.

Att gå och använda händerna är två av de svåraste sakerna jag måste hantera just nu. Min uthållighet är så låg just nu. När man ska stå på en scen måste man lägga ner arbetet.

Men vad mer kan jag göra?! Som ett resultat fortsätter jag att kämpa, skapa och i allmänhet försöka ha det bra. Enligt Louise Hoffsten, i en intervju med Expressen, “när det är så mycket mörker i världen”.

Det var därför Einars död var så chockerande för mig. Det har hänt konstiga saker på sistone. Jag var otröstlig, och det är hjärtskärande.

Jag har ingen aning om var han kommer ifrån. Men vilket slöseri med en ung man. Sättet som en 19-åring ska skickas borde vara oacceptabelt.

Det är uppmuntrande att se Louise Hoffsten jobba med musik även när hon är sjuk. Louis Hoffsten medverkade i Så mycket bättre för några år sedan, och då fick hon förbereda sig.

Det var avgörande att hon bibehöll en hälsosam kost och träningsrutin för att undvika att tillståndet förvärras.

– I våras tog jag kontakt med rehab, där jag tränar, för att söka lite förslag på hur man bäst förbereder sig inför inspelningen. Jag är väl medveten om vikten av träning, sömn och en hälsosam kost.

För att ha en underbar tid på Gotland tränade jag som om jag skulle springa ett maraton, följa en strikt diet och inte dricka för mycket alkohol.

Louise Hoffstens Sjukdom

Hon förklarar detta i en intervju med Mbra innan föreställningen, “för att kunna klara och komma vidare med det.”

Sedan hon fick diagnosen multipel skleros (MS) har Louise Hoffstens symtom förvärrats. Hon vet inte hur länge hon kan fortsätta jobba som konstnär.

Musiken som höll Louise vaken under pandemikrisen har också fått henne att se livet svart. När hon letade efter en gnista gav Tina Ahlin, en vän hon träffat genom musiken, den. Tina uppmanade henne också att börja undervisa i munspelslektioner.

Jag var tvungen att gå upp ur sängen för att göra det. Att jag skulle instruera elever i någon egenskap. Jag blev räddad av människorna som kom till min show.

Den jag hade saknat. Vi skulle börja i Memphis, staden som tjänar som inspiration för Louise Hoffstens senaste singel. Men hon insisterar på att det är en förutsättning att berätta historien om pandemitiden.

Den hon skrev om på Facebook för mer än ett år sedan.

“Jag hade hoppats på en välmående avslutning på mitt liv, men det kom aldrig. Skammen var över. Jag undrar om Gud är missnöjd med hur jag har hanterat hans gåva.

Varför blir vi straffade nu då? Jag vet inte om jag någonsin kommer att få svaret. Några fler spår kan komma att släppas i framtiden. Min friggebod kan ha nytta av lite munspel.

Det gjorde att hon komponerade ytterligare några låtar och det slutade med att hon spelade mycket munspel i friggeboden. Till sitt nya album samarbetade hon på “Crossing The Border” med textförfattaren Johan Glössner medan coronakrisen rasade runt henne.

Louise säger: “Jag var på jakt efter ljuset i mörkret.” Hon fortsätter sedan med att beskriva en märklig procedur där låtar skrevs över telefon och sedan avslutades i studion.

Du gjorde ditt första Memphis-album “Message of Love” i USA för exakt 30 år sedan idag. Du har gjort en symbolisk comeback med ditt senaste spår. Hur är det möjligt att något sådant händer?

Det är en kärlekslåt till Memphis och dess musik, “A Place Called Memphis.” Ursäkta att jag tjafsade om det så länge.

Men jag uppskattar mångfalden i dess musikaliska produktion, som inkluderar allt från rock and roll till gospel till jazz. Den staden har slagit mig. Det är mer av en “saknad” än något annat. När jag har varit där har jag varit tvungen att delta i en mängd aktiviteter.

Det är fruktansvärt att ett antal av personerna som jag arbetade med inte längre är baserade där. Men jag har träffat människor som har hjälpt mig att växa och har lärt mig mycket. Så kärleken finns fortfarande kvar, som den alltid har varit.

De två kolosserna i ditt liv som du har haft svårt att övervinna visas i din första självbiografi, “Blues”, publicerad 1998. Det var en kombination av faktorer, inklusive din före detta kvarvarande makes närvaro i ditt liv och din anställning utomlands . idag har du rundat dessa kolossaler?

Louise Hoffstens Sjukdom
Louise Hoffstens Sjukdom