0 0
Read Time:4 Minute, 36 Second

Börje Salming Barn /\ Anders Börje Salming kommer från Norrbottens län i Sverige. Han brukade spela professionell ishockey och anses vara en av de bästa spelarna i sportens historia.

2008 valdes han och Vladislav Tretiak, Vyacheslav Fetisov, Sergey Makarov, Valery Charlamov och Wayne Gretzky alla till IIHF:s Århundradets lag.

Efter att ha vunnit två SM-guld med Brynas IF, flyttade Salming till Kanada 1973 för att spela i NHL med Toronto Maple Leafs. Han var känd som “BJ” och “The King”, och efter 16 säsonger med laget blev han en ikon.

Salming spelade 46 landskamper med Tre Kronor mellan 1972 och 1992. Han spelade i både Canada Cup och VM. Han är Big Boy nummer 112 i svensk ishockey och har blivit invald i både Hockey Hall of Fame och International Ice Hockey Associations Hall of Fame.

Borje Salming är Stig Salmings yngre bror, och han är far till Bianca Salming, en allroundatlet. Han är också same och ledamot i sametinget.

Borje Salming, född i Kiruna och nu 69 år gammal, är en av Sveriges första NHL-spelare. Han är med andra ord en stor förebild för många och förutom att vara bra på sport är han känd för att vara en tuffing med många ärr.

Efter att en Detroit-spelare trampat i ansiktet med skridskor fick han 300 stygn i hela ansiktet, och när han åker till Toronto, Kanada, väcker han fortfarande uppståndelse trots att det är några år sedan han senast var på isen.

Börje har gjort mycket i sitt liv, men hans fyra barn är det viktigaste han har gjort och är mest stolt över. Idag ser de ut så här!

För fyra år sedan gifte sig hockeylegenden med sin mångåriga flickvän, Pia Salming, 52. Sedan gifte de sig på Krusenbergs Herrgrd i Uppsala inför familj och vänner och festade ända in i morgontimmarna.

Sonja Aldén, som är 42 år, var där för att sjunga för de nygifta. Nu när han har gått i pension njuter hockeyspelaren av det mycket lugnare liv han har nu. Och Hant har redan pratat om vad han och hans fru gör på sina lediga dagar.

Nej, men vi åker på många resor tillsammans. Vi kan göra mycket mer tillsammans nu när jag är hemma. Vi åker till Norrland och några andra ställen också. Han sa då att det var viktigt att vara tillsammans mycket.

Men Börje har också varit i två andra förhållanden och har barn från dem båda. Under tiden han var med sin första kärlek hade han en dotter som hette Teresa och en son som hette Anders.

Han har också en dotter som heter Bianca och en son som heter Rasmus med sin andra kärlek, Katarina Pettersson.

När man tittar på Börje Salming är det svårt att tro att han är på väg att fylla 70 år.

Även om det har gått 50 år sedan han slog igenom i hockeyrinken så står han kvar där som om ingenting har förändrats.

Han bär svarta gympaskor där det står “Salming” på sidan.

Han bär trendiga kläder, men hans kropp ser ut som den skulle kunna vara i vilken heta Hollywood-film som helst.Han har också bra hy.

Börje Salming tittar på vattnet och säger: “Jag kommer hit flera gånger i veckan.”

Vi står på en gata i sydöstra delen av Stockholm som heter Nacka Strand.

Vi måste gå ner för en massa trappor för att komma till restaurangen som ligger cirka 100 meter från vattnet.Det finns båtar som lägger till vid kajen som går mot strömmen.

– När jag åker in till stan tar jag ofta båt. Det är lättare än att köra bil. Det tar ungefär femton minuter. Börje Salming säger: “Jag går på samma biljett som busskortet”, och han börjar gå ner för trappan.

Han är en av de mest kända svenska hockeyspelarna genom tiderna. Han har gjort många fantastiska saker och blev en ikon när han spelade för Toronto Maple Leafs från 1973 till 1989.

På lördagen fyllde han 70, men Salming säger att det bara är en siffra. I en intervju med Sportexpressen säger han att han mår bra annat än ett litet axelproblem som han försöker fixa med träning.

De två yngsta barnen som Börje har med sin ex-flickvän Katarina, Bianca och Rasmus, är de som behöver hjälp. Rasmus har gått i sin pappas fotspår och spelar numera ishockey för Vaxholms IF,

precis som Börje. Bianca satsar på friidrott och multisport. Båda är väldigt duktiga på det de gör, men det krävs mycket övning och pappa är där för att köra och hjälpa till med allt.

Börje säger med stolthet i rösten “Jag tycker det är jättekul att det går så bra för dem.” Jag kommer också bra överens med mina äldsta barn,

även om de har andra behov som jag behöver möta. Teresa var den senaste personen som behövde arbete på sitt radhus.

Att vara pappa är det bästa och Börje lärde sig laga mat och bygga saker när han var ung.

Börje Salming Barn

Mamma kunde aldrig köpa nya saker. Det enda nya jag fick var ett par benskydd till jul. Allt annat fick jag från min bror eller andra människor runt omkring mig.

Så om jag ville ha något speciellt fick jag oftast sätta upp det på egen hand. Jag sa alltid “det kan du ge mig” när jag hittade en trasig pinne eller något annat som skulle ha slängts och sedan limmade jag ihop det igen.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %