0 0
Read Time:4 Minute, 52 Second

Kristina Sandklef Född /\ Idén till Kinapoolen kom till när vi såg hur svårt det var för svenska arbetsgivare att hitta yrkesarbetare som kände till och hade arbetat i Kina. Samtidigt var det svårt för personer med dessa färdigheter att hitta jobb som passade dem.

Webbplatsen skapades 2012, men den gjorde ingenting på några år. I februari 2016 återlanserades den och den är nu live.

Målet med Kinapoolen är att hjälpa fler som kan kinesiska eller har studerat om Kina eller har arbetat i Kina att hitta jobb som använder deras kunskap om Kina.

Huvudmålet med Kinapoolen är att göra det lättare för arbetsgivare och arbetssökande att prata med varandra. Detta kommer att hjälpa fler i Sverige att lära sig om Kina och hjälpa svenska företag att göra affärer i Kina bättre.

Vi vill också hjälpa kinesiska företag och investerare att hitta bra människor att arbeta för dem i Skandinavien. Just nu fokuserar vi på Sverige.

Idag är Chinapools främsta mål att göra en CV-bank för personer med anknytning till Sverige som är intresserade av Kina och vill arbeta med Kina i Sverige eller i Kina. Detta gäller särskilt för följande typer av människor.

Den första som startade Kinapoolen var Kristina Sandklef. Hon började lära sig kinesiska på Öst- och Sydostasienlinjen i Lund 1990. Hon tillbringade också ett år vid Renmin University i Peking 1994/95.

Från 1998 till 2007 arbetade hon som marknadsanalytiker för Ericsson, Sony Ericsson och andra operatörer. Hon fokuserade på kinesiska konsumenter i sitt arbete.

Därefter arbetade hon i tre år som säkerhetspolitisk analytiker på Försvarsmakten. 2011 till 2014 arbetade hon på fondbolaget East Capital som makroekonom med fokus på Kina.

På olika jobb hon har haft har hon hjälpt sin chef att hitta nya medarbetare och är van vid att bedöma arbetssökandes utbildning och kompetens. Hon är ansvarig för Kinapoolen och Sandklef Asia Insights AB för tillfället.

Ratsit är ett nyhetsmedium som liknar till exempel Dagens Nyheter , Svenska Dagbladet och Aftonbladet .

Vi har ett kontor för redigering, en utgivare som är ansvarig och källskydd. All information kommer från källor som Ratsit trodde var pålitliga när han satte ihop boken.

Vi uppdaterar det vi publicerar var 24:e timme, men vissa data uppdateras kanske inte direkt eftersom vissa av våra externa källor matar in sin data för hand eller inte har en 24-timmarsuppdatering.

Vårt mål är att ha den mest aktuella informationen på marknaden och det är också det vi vill bli kända för. Över 1 miljon olika människor använder Ratsit varje vecka.

Människor, företag, organisationer, myndigheter, städer, landsting, regioner, stat med flera använder våra tjänster.

Folk säger att jag skriver som en tioåring, och det är nog så långt jag har vuxit, säger Kristina Sandklef, ny makroekonom på East Capital, och sätter sig på en nivå som låter sämre än vad det är.

Även om hon lärde sig tala kinesiska flytande i början av 1990-talet och tillbringade tre eller fyra timmar om dagen i flera år med att försöka skriva kinesiska tecken så vackert som möjligt,

Jämfört med de tusentals timmar en kinesisk skolelev måste stänga ner är detta ingenting. Kristina Sandklef säger: “Jag övar fortfarande, och skrivandet är ett bra sätt att lugna ner sig.”

Sandklef har gjort karriär av sitt intresse för det stora landet i öster och hon har jobbat med det från nästan alla håll.

Vill du veta hur kinesiska konsumenter tänker kan du fråga Kristina Sandklef. För Ericsson var det hennes expertområde. Situationen med säkerhetspolitiken? Fråga Sandklef,

Det gjorde hon en karta över för Försvarsmakten. Den stora bilden? Meddelande Sandklef. Det gjorde i alla fall fondbolaget East Capital, där hon jobbar nu.

I maj 2010 startade Par Cassel och Louise Brown East Asian Library Association med hjälp av East Asian Library och curator Eva Myrdal. Deras mål var att skydda det unika biblioteket.

Östasiatiska biblioteket finns på Östasiatiska museet i Stockholm. Det är på Skeppsholmen.

Föreningens huvudmål är att sprida budskapet om biblioteket och få folk att intressera sig för det, samt samla in pengar till projekt som katalogisering och tillgängliggörande av bibliotekets samlingar i Libris.

Långsiktigt vill föreningen skapa en plats där människor kan prata om och lära sig om Kinas historia.

Museets vänförening har också stöttat detta projekt, som bygger på forskning och de möjligheter som biblioteket erbjuder. Du kan läsa hela vårt upprop här .

East Asian Library Associations sätt att kommunicera är genom sin blogg, som är en lätt att hitta plats för att dela information om Kina.

där det historiska perspektivet kopplas till det moderna Kina så att läsarna kan lära sig mer om kinesisk historia och förstå hur viktig kinesisk historia är i det moderna Kina.

Bloggen är till för personer som är intresserade av Kinas historia, kultur och humaniora och samhällsvetenskap.

Eunmi har fortfarande inte sett sin dotter Hee-Young på länge. Som nordkoreansk flykting i Kina såldes hon till en man i landet, som sedan sålde henne igen när hennes dotter föddes.

Han ville ha pengarna han hade gett henne tillbaka eftersom hon hade gett honom det barn han ville ha. Han var inte längre i behov av Eunmi.

Hon kunde komma ifrån mannen som köpte henne till slut, och hon bor nu i Sydkorea efter att ha hjälpts ut från Kina. Hee-Young tänker fortfarande på henne.

Eunmis historia är inte den enda som gillar den. Den oberoende gruppen Liberty i Nordkorea hjälper nordkoreanska flyktingar, och de har delat videor på sociala medier som berättar flyktingarnas egna historier.

Kristina Sandklef Född

Joy, som är 26 år, berättar om hur hon såldes som sexslav i Kina, där hon var omringad av äldre män som försökte lura henne.

Jag kände mig som ett djur i en djurpark. I videon på Facebook säger hon: “Jag var deras underhållning. Jag var inte en person.”

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %