0 0
Read Time:4 Minute, 47 Second

Siw Malmkvist Familj /\ Svenska schlagersångerskan och skådespelaren Siw Gunnel Margareta Malmkvist i Borstahusen i Landskrona.

Siw Malmkvist var ett av nio barn som växte upp på ett barnhem i Landskrona.

Hon är dotter till Albert Malmkvist som jobbade med fosfat och dog 1979 och Sigrid Lind som dog 1988. Hon är även storasyster till sångerskan Lil Malmkvist och faster till Morgan Alling.

I tonåren sjöng Siw med olika orkestrar hemma i Skne. Detta var början på hans karriär.

1955 deltog hon i en sångtävling som förändrade hennes karriärs gång.

Hon vann delfinfinalen hemma i Skne, och hon fick gå till den stora finalen i Stockholms konserthus. Där vann hon också. I pris fick hon en klocka, och hon fick även spela in “Tweedle Dee” på sin första grammofonskiva.

Sedan 1959, när hon var programledare för Lennart Hylands tv-program “Stora famnen” och vann Melodifestivalen med låten “Augustin”, har Siw Malmkvist varit en stor del av svensk konst och blivit en riktig legend.

2020 var hon tvungen att hoppa av Let’s Dance eftersom hennes åldersgrupp var begränsad på grund av Corona-pandemin.

Men nu får hon sin egen tillbaka i verkligheten. Hon spelar in säsongen av Så mycket bättre för i år med artister som Peter Joback, Casper Janebrink och Cherrie på Gotland i sommar.

Siw är född i Landskrona och växte upp där. Hon bor nu i Stockholm. Hon har varit gift med sin nuvarande man Fredrik Ohlsson sedan början av 1970-talet. Carl Henrik Ohlsson är deras enda barn tillsammans.

Men Siw och Fredrik har båda barn från andra relationer. Siw var med Lasse Mrtensson innan Fredrik.

I slutet av 1960-talet gick de skilda vägar, men de fick en dotter tillsammans. Hon heter Tove Mrtenson Franck.

Det är svårt att tro att Siw Malmkvist fyller 84 på nyårsafton, även om hon ser ut som ett fyrverkeri, vilket är passande.

Det senaste året har sångerskan åkt på turné med Ann-Louise Hanson och varit med i tv-program som Glada halsningar fra, Renées bridge och Melodifestivalen där hon sjöng som mellanspel.

Hon skulle också ha varit med i vårsäsongen av TV4-programmet Let’s Dance.

Men efter mer än fem veckors träning med sin danspartner Jonathan Naslund fick Siw tisdagen den 17 mars, bara tre dagar innan föreställningens premiär, reda på att hon inte kunde vara med.

Du vill vara den bästa föräldern du kan vara för dina barn.

Du vill finnas där för dem när de behöver dig som mest och ge dem kärlek och stöd när det är svårt.

Siw Malmkvist är en välkänd artist. Hon har två barn, en dotter som heter Tove och en son som heter Henrik.

Med sin första man, Lasse Mrtenson, fick dottern 1963 Siwan.

Efter att hennes äktenskap tog slut blev Siw Malmkvist kär i skådespelaren Fredrik Ohlsson. De har varit tillsammans sedan 1971.

Tove Mårtenson Frank föddes den 11 oktober 1963, så han är 57 år just nu. Hon har tillbringat alla dessa år med sin mamma på röda mattan och med sin styvpappa Fredrik.

I början av 1970-talet började Fredrik och Siw dejta och kort därefter föddes deras yngsta barn, Henrik Ohlsson.

Henrik har också hängt med sin mamma på röda mattan, speciellt när hans barn, som är Siws barnbarn, får följa med honom på en rolig filmpremiär.

Sångerskan Siw Malmkvist fick istället ta plats som sommarvärd i P1.

Sångerskan har pratat om sommaren tidigare; Siw var sommarvärd för första gången för 25 år sedan.

Den här gången tar hon lyssnarna tillbaka i tiden, innan hon gjorde en stor karriär och vann Melodifestivalen 1959, vilket gjorde henne känd.

Siw berättar om hur hon växte upp i Landskrona. Hon bodde i en trerummare med sin familj och nio syskon.

Go Care, ett företag som anlitar personer för äldreomsorg, tog kontakt med Siw Malmkvist.

De vill att fler unga ska söka korttidsjobb som tar hand om äldre. De ville att Siw Malmkvist skulle sjunga hans hitlåt med en yngre artist som duett. Då tänkte Siw på Idols Nova Luther.

Siw säger: “Du sa ja direkt.”

Ja, gud, ja. En del av anledningen till att jag sa ja var för att jag skulle få sjunga med dig, såklart.

Det är inte många som får sjunga med den berömda Siw Malmkvist. Nova säger, “Då var det klart att det var av en mycket god anledning.”

Siw Malmkvist var gift med den finske musikern Lasse Mrtenson 1963 till 1969. 1963 fick paret en dotter som heter Tove Mrtenson.

Efter skilsmässan träffade Siw Malmkvist skådespelaren Fredrik Ohlsson och de två har varit tillsammans sedan 1971.

– så i år är det deras 50-årsjubileum! Henrik Ohlsson är född 1973. Han är Siw och Fredriks son.

Siw Malmkvist var gift med den finske musikern Lasse Mrtenson 1963 till 1969. 1963 fick paret en dotter som heter Tove Mrtenson.

Efter sin skilsmässa träffade Siw Malmkvist skådespelaren Fredrik Ohlsson. De har varit tillsammans sedan 1971, så i år är det deras 50-årsjubileum som par. Henri

k Ohlsson är född 1973. Han är Siw och Fredriks son.

2015 fick den kända artisten Siw Malmkvist reda på att hennes andra barn också hade en tumör.

Första gången, 1993, var hon i Tyskland för att starta en turné när hon fick reda på att hennes tonårsson Henrik precis hade fått diagnosen en hjärntumör och låg på sjukhuset.

Siw Malmkvist Familj

– Jag var rädd och ville åka hem samma dag, men det blev inget flyg. Det var dåliga tider. Efter operationen visade sig tumören vara godartad, vilket är goda nyheter.

Däremot var Toves tumör farlig. Tove, som arbetade som sjuksköterska på Söderdoktorn vårdcentral i Stockholm 2015, säger “Jag hade känt en knöl i slidan, bakom ändtarmen.”

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %