0 0
Read Time:4 Minute, 24 Second

Pernilla Nyrensten Förmögenhet /\ Pernilla Nyrensten, 50, och hennes man Niclas Nyrensten, 47, startade 2013 företaget RevolutionRace.

Sedan dess har företaget vuxit till en stor aktör på marknaden för frilufts- och fritidskläder. Förra året gick RevolutionRace ut på börsen, och Pernilla Nyrensten utsågs till vd.

Pernilla Nyrenstens privatekonomi visar också att verksamheten går bra.

Nyheter24 hade tillgång till uppgifter från Skatteverket som sa att företagaren hade en fast inkomst på 694 666 kronor 2020.

Revolutionraces första dag på börsen gick bra och Pernilla Nyrensten blev den första kvinnan i Stockholmsbörsens historia att starta ett företag och få det på huvudlistan.

Pernilla Nyrensten och hennes man Niclas startade Revolutionrace i sitt garage i Bors. De använder e-handel för att sälja ljusa friluftskläder. Sedan dess har de vuxit mycket, och allt har hänt av sig självt.

Revolutionrace gjorde debut på Stockholmsbörsens huvudlista på onsdagen. Det gjorde Pernilla Nyrensten till den första kvinnan under de 160 år som Stockholmsbörsen funnits för att göra detta.

Pernilla tyckte inte att det fanns prisvärda friluftskläder som höll hennes krav, så hon och hennes man Niclas startade Revolutionrace i pappas garage.

Nu, åtta år senare, tjänar företaget över 500 miljoner kronor om året och säljer till 35 länder.

Hon säger: “Ända sedan jag var liten har jag alltid tyckt att man jobbar hårt och att man inte ska vara rädd för att kavla upp ärmarna.”

Allt började i garaget som min pappa hade. I den började Pernilla Nyrensten och hennes man Niclas Nyrensten lägga upp planer för vad som skulle bli Revolution race, ett nytt friluftsmärke.

Efter många gupp på vägen och åtta år gör bolaget nu sitt första framträdande på Stockholmsbörsen.

Jag trodde aldrig att företaget skulle bli så stort och värt så mycket som det är nu. Pernilla Nyrensten säger att det känns så häftigt.

Som namnet antyder ville de “revolutionera utomhusbranschen” från början. Paret började sin resa med ett kapital på 300 000 kronor.

Människor i 35 länder bär sina kläder nu och företagets årsomsättning kommer att ligga på drygt 700 miljoner kronor när de är redo att gå ut på börsen.

Men börsintroduktionen är inte som vilken annan notering som helst på börsen. Det gör Pernilla Nyrensten till den första kvinnan i Sverige på 160 år att vara med och grunda ett företag och fortfarande vara VD när det börsnoteras.

Det är tråkigt att jag är den första och att det har tagit så lång tid. Men jag gillar också att sända ut signaler om hopp. Om fler kvinnor ser att jag kan göra det kanske de tror att de också kan.

På bara åtta år flyttade Pernilla och Niclas Nyrensten sin pappas klädaffär, RevolutionRace, från hans garage till Stockholmsbörsens huvudlista. Onsdagen den 16 juni,

Pernilla var den första svenska kvinnan som startade eget företag och börsnoterade det.

Genom private equity-bolaget Altor har kunder till Formuesforvaltning och Burenstam & Partners en indirekt andel i bolaget.

Pernilla Nyrensten som är VD och Niclas Nyrensten som är Creative Director startade 2013 RevolutionRace.

I garaget hos Pernillas pappa i Bors startade de sport- och friluftsmärket RevolutionRace. Företagets affärsplan är att sälja friluftskläder med ny design, hög kvalitet och användbara funktioner direkt till kunder till priser de har råd med.

Sedan starten har företaget vuxit snabbt, och dess produkter säljs nu i cirka 35 länder.

Den 16 juni började RevolutionRace handlas på den svenska aktiemarknaden. Pernilla Nyrensten var den första svenska kvinnan att starta eget företag och sedan ta det till den största svenska börsen.

Pernilla Nyrensten Förmögenhet ;Inte tillgänglig

Den här resan har varit jättebra, speciellt med tanke på att vi började med endast 300 000 kr och en verksamhet i pappas garage.

Sedan starten har vi vuxit till en omsättning på 732 miljoner kronor på ett rullande genomsnitt på 12 månader i slutet av mars 2021. Vi har alltid siktat på en marginal på minst 20 %.

Under de senaste åren har det skett fler börsintroduktioner än någonsin tidigare. Flera av dessa företag tjänar inte så mycket pengar just nu, men de hoppas kunna gå bra i framtiden.

Pernilla Nyrensten berättar att företagets mål alltid har varit att bli större och tjäna mer pengar.

Kvinnan som startade Revolution Race lämnar sitt jobb som vd direkt. Hon tog företaget från ett garage i Bors till Stockholmsbörsen.

Pernilla Nyrensten säger, “Om du har gett upp i tio år och lämnat dina vänner och familj bakom dig går det inte att fortsätta.”

Pernilla Nyrensten har alltid älskat äventyrsresor och jakt. Hon hade varit i Amazonas, bergen och Everests basläger när hon började undra varför friluftskläder var så dyra.

Hon tyckte det var konstigt att det inte fanns några fina kläder av hög kvalitet som inte kostade en förmögenhet. Då insåg hon att hon co

skulle vara den personen.

2013 beslutade hon och hennes man Niclas att starta verksamheten Revolutionrace.

För att hålla kostnaderna låga för sin nya verksamhet bestämde de sig för att sälja kläderna direkt till kunder istället för att gå via agenter eller återförsäljare.

Pernilla Nyrensten Förmögenhet

Istället byggde de varumärket genom sociala medier, vilket var ovanligt 2014.

Pernilla säger, “Vi hade 300 000 kronor för att starta verksamheten, så vi visste att vi måste vara smarta för det räckte inte.”

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %