0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Märta Stenevi Familj /\ Anna Marta Viktoria Stenevi föddes i Wallin den 30 mars 1976 på Allhelgonamötet i Lund. Marta Viktoria Stenevi har tre barn. Hon är en svensk politiker som arbetar för miljön. Sedan januari 2021 är Stenevi språkrör för Miljöpartiet. Hon var Sveriges jämställdhets- och bostadsminister från februari till november 2021.

Stenevi har en examen i marknadsföring från DIHM och en examen i projektledning från KY. Hon har också gått till Lunds universitet för att studera litteratur, film, förlag och företagsekonomi, men hon blev inte klar. Hon har arbetat i bokbranschen i cirka 15 år, bland annat som marknadschef på Bokus och inköpschef på IMP Nordic.

Lite info om Märta Stenevi Familj

  • I valet till Europaparlamentet 2019 var hon sjua på Miljöpartiets lista och blev inte invald.
  • Märta Stenevi var en av kandidaterna i Miljöpartiets språkrörsval 2021 och sågs av flera bedömare som favorit att efterträda Isabella Lövin .
  • Hon var valnämndens förslag och fick i detta val 142 av 265 röster på partikongressen den 31 januari 2021.
  • Den 5 februari 2021 utsågs hon till jämställdhets- och bostadsminister.

Tillsammans med Per Bolund har Märta Stenevi (MP) varit en av Miljöpartiets talesmän sedan januari 2021. (MP). Hon fungerar också som bostads- och jämställdhetsminister där hon bland annat ansvarar för att integrera nyanlända i samhället. Hon måste också bekämpa segregationen som en del av sitt jobb.

Märta Stenevi har lett en häftig diskussion mot bensin- och dieselfordon. Hon förordar bland annat att göra det enklare att införa trängselpriser och starkare regler mot bilar i storstäderna. Så många människor frågar om vilken typ av fordon hon kör.

Farmor Anna-Lisa (1922–2015) föddes på ön Storjungfrun i den Hälsinglandsbaserade Söderhamns skärgård. Fadern Helmer Jansson (1889–1977) hade en lång karriär på Lotsverket och arbetade sig upp från kock till fyrvaktare på Kapelludden på land. Men han och hans fru var båda från Gräsö i Sthammars kommun och han flyttade “hem” till Regrund på ungdomshösten.

Det är stor sannolikhet att du är knuten till Märta Stenevi om dina förfäder kommer från Gräsö eller Nordingrs ngermanländska socknar. I likhet med Gräsö var hennes farfar Karl Wallin (1909–1998) från det lilla samhället Hyndtjärn i Nordingr, där de flesta invånarna är knutna till varandra på något sätt. Därför är Märta Stenevi släkt med ett stort antal individer som har Nordingrs arv, som konstnären Tomas Ledin.

Det är en text som är fylld av både värme och irritation. Mamman kämpar för att hålla sina barn borta från gängmedlemmarna, som alltid letar runt i grannskapet och letar efter nya barn att värva.

Hon har också svårt att tillgodogöra sig det svenska samhället. Hon har tillbringat de senaste åtta åren i Sverige, men hon är fortfarande fast i SFI och vägrar gå. Hon har befunnit sig i en slinga av förlossnings- och svenskaklasser, ungefär som de andra kvinnorna i hennes klass.

Mot bakgrund av detta funderar Stenevi högt över att “familjeplanering på något sätt måste komma upp i dialog.” Hon gör en jämförelse med klassresan Sverige gjorde, som fokuserade mycket på familjeplanering och kvinnors självständighet. Hon erkänner också att ämnet är “mycket känsligt, naturligtvis.”

Märta Stenevi Familj

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %