Wed. Sep 28th, 2022

Börje Salmings Familj /\ Anders Börje Salming är en före detta professionell ishockeyspelare (back) från Sverige. Han föddes den 17 april 1951 i Kiruna, Norrbottens län. Han anses allmänt vara en av sportens stora genom tiderna. 2008 valdes han ut att gå med som Vladislav Tretiak, Vjatjeslav Fetisov, Sergei Makarov, Valerij Charlamov och Wayne Gretzky i Internationella ishockeyförbundets Team of the Century.

Efter att ha vunnit två SM-mästerskap med Brynäs IF lämnade Salming Sverige 1973 för att ansluta sig till NHL:s Toronto Maple Leafs, där han blev känd som “BJ” och “The King” och, efter 16 säsonger med laget, uppnådde ikonstatus.

Salming spelade 46 nationella mästerskapsmatcher för Sveriges Tre Kronor 1972 till 1992, inklusive spel i Canada Cup och VM. Han är rankad som nummer 112 genom tiderna för svensk målskytt och är medlem i Hockey Hall of Fame och International Ice Hockey Federation Hall of Fame.

Fakta och bio om Börje Salmings Familj

  • Kiruna, Sverige, infödd och en av Sveriges tidigaste NHL-trofévinnare, Börje Salming, är 69 år gammal.
  • Förutom sin berömmelse som sportfigur är han också känd för att vara en genuin hård man med hundratals tatueringar som täcker hans kropp.
  • När han kommer till Toronto, Kanada, kommer han att fortsätta vara en attraktion, trots att det är många år sedan han senast stod på en ishall.
  • Även om Börje har åstadkommit mycket i sitt liv, står hans fyra barn överst på listan över hans många prestationer och utmärkelser.
  • Pia Salming, 52, en hockeyikon, engagerade sig för fem år sedan, och hennes begravningsklockor har ringt sedan dess.
  • Den pensionerade hockeyspelaren njuter av den mycket mer avslappnade livsstilen han nu åtnjuter.
  • Och han har redan avslöjat för Hänt vad han och hans make vanligtvis försörjer sig själva under lediga dagar.
  • Tvärtom, vi är ofta på resande fot och gillar att resa tillsammans.


Börje har dock flera barn från två tidigare förhållanden.När han var gift med sin första fru fick han två barn, Teresa och Anders.Hans andra fru, Katarina Pettersson, födde ytterligare två barn, Bianca och Rasmus.Börje och Katarina skilde sig för fyra decennier sedan och i en intervju med Expressen diskuterade deras dotter Bianca sin komplicerade relation med sina föräldrar.Den främsta anledningen till att jag har valt att bo med min pappa är att det är bekvämare; allt jag behöver finns i närheten.


Ännu bättre, det ser trevligt ut att ha alla grekerna på samma plats.Börje Salming spelade totalt sjutton säsonger i National Hockey League (16 med Toronto Maple Leafs och 1 med Detroit Red Wings).Till denna dag har han fortfarande rekordet för flest assist under en enda säsong på 620 för Toronto.
Noterbart deltog han i den inledande Canada Cup-turneringen det året.Salming fick stående ovationer av den kanadensiska publiken under Canada Cup-matchen 1976 mellan USA och Sverige.Salming blev också uttagen till turneringens All-Star-lag.


Således diskuteras Salming-incidenten nedan: “Jag kommer aldrig att glömma den matchen i Toronto.
Hockeysporten diskriminerar inte på grund av nationalitet.” (Översatt från engelska) Efter att ha återvänt till Sverige spelade han för AIK ett tag och bosatte sig i Vaxholm.Där startade han sin affärsverksamhet.Nuförtiden är han i branschen med att sälja både underkläder och sprit.Han är också namne till en rad ishockeyklubbor och handskar.Blood, Sweat, and Hockey: Sjutton år i National Hockey League är Börje Salmings självbiografi.

Börje Salmings Familj