Sat. Dec 3rd, 2022

Fredrik Ljungberg Längd /\ Karl Fredrik Ljungberg är aktuell tränare och expertkommentator; han föddes den 16 april 1977 i Vittsjö, Sverige. Ljungberg började sin karriär med Halmstads BK, där han vann svenska mästerskapet, och gjorde sedan flera framgångsrika år med engelska Arsenal FC, där han vann engelska mästerskapet två gånger.

Från VM 2006, då han utsågs till kapten för det svenska landslaget, till EM 2008, då han gick i pension, spelade Ljungberg 75 A-matcher.Han har vunnit Guldbollen två gånger (2002 och 2006) har blivit utsedd till Sveriges bästa mittfältare sex gånger (1998, 2001, 2002, 2003, 2004 och 2005).Från 2003 till 2007 stod Ljungberg även som modell för Calvin Kleins calsonger.Innan han tog över som manager för sin tidigare klubb, Arsenal, 2019, arbetade han som expertkommentator för Viasats Premier League-bevakning. 2021 markerar Ljungbergs återkomst till Viasat som expertkommentator. Han är imponerande 1,75 meter lång.

Fakta och bio om Fredrik Ljungberg Längd

  • Fredrik Ljungberg föddes i Vittsjö 1977 och är en framstående musiker.
  • Vid fem års ålder flyttade han till Halmstad med sin familj.
  • Han började spela fotboll för Halmstads BK samma vecka.
  • Även om det ryktades om att han var en begåvad ung handbollsspelare, bestämde han sig i slutändan för att fokusera på fotboll istället.
  • 1994 gjorde han sitt första framträdande för Halmstads BK i allsvenskan mot AIK.
  • 1997 var han en nyckelspelare då HBK tog SM-guld och året därpå gjorde han landslagsdebut i en träningsmatch mot USA.
  • Efter Sveriges förödmjukande 2-1-förlust mot England i en EM-kvalmatch den 5 september 1998 köpte Arsenal FC, då regerande engelska mästarna, backen Freddie Ljungberg från det svenska landslaget den 11 september 1998 för 40 miljoner svenska kronor.


På den tiden var det den största summan som någonsin betalats ut till en svensk fotbollsspelare.Arsene Wenger såg landstriden på tv och tog direkt kontakt med Halmstad BK.Den 21 september 1998 gjorde Ljungberg sin Arsenaldebut i en match mot Manchester United FC.Säsongen därpå var Ljungberg en startspelare, och Arsenal besegrade AIK och det förstnämnda i två gruppspelsmatcher i UEFA Champions League säsongen 1999–2000.Arsenal förlorade UEFA Cup-finalen 2000 mot den turkiska klubben Galatasaray, där Ljungberg inte kunde spela på grund av skada.För länge stod Ljungberg för många avgörande mål för Arsenal.


Han sålde ingenting utan gick efter Dennis Bergkamps djupledslöpningar och passningar.
Han ledde Arsenal till FA-cupfinalen 2001 mot Liverpool, men tyvärr förlorade Arsenal matchen.
Ljungbergs mest produktiva säsong med Gunners var kampanjen 2001–02, då klubben vann “dubbeln.
Den säsongen gjorde Ljungberg 17 mål i karriären.Han erkändes sedan som Premier Leagues bästa spelare för april månad och efteråt för hela säsongen 2002.Året innan var Ljungberg med i laget och de vann FA-cupen, denna gång på Millennium Stadium i Cardiff mot Southampton.


Säsongen 2003–04 var historisk för Ljungberg och han spelade en stor roll i den.Arsenal fick ligans sämsta överviktsbetyg på en hel säsong.Idag är denna era ihågkommen som “The Invincibles” och anses vara den bästa någonsin för de ursprungliga Yankees.Ljungberg gjorde ett mål på tilläggstid i FA-cupfinalen 2005 mot Manchester United.Han spelade hela UEFA Champions League-finalen 2006 mot Henrik Larsson och FC Barcelona.


Henrik Larssons avgörande mål i Champions League-finalen kommer att hamna i svensk fotbollshistoria.
Men med tanke på hela matchen var Fredrik Ljungberg inte bara den bästa svenska spelaren, utan den bästa spelaren på planen.Arsenal förlorade mästerskapsmatchen med 2-1 trots att han spelade hela matchen med en man mindre.Ljungberg började dock få problem nyligen.Skadorna hade börjat plåga honom och han lekte ofta med flinframkallande ämnen i kroppen.Himlen och marken hade börjat mullra.Ljungberg hade också upprepade problem med en flyttfågelangripare.

Fredrik Ljungberg Längd