Sun. Dec 4th, 2022

Märta Stenevi Ålder /\ Stenevi har både en DIHM-certifiering inom marknadsföring och en KY-examen i projektledning. Hon gick på Lunds universitet och studerade litteratur, film, förlag och ekonomi, men hon avslutade aldrig ett prov. Hon har varit anställd i förlagsbranschen i närmare 15 år, innehaft befattningar som marknadsdirektör på Bokus och förvärvsredaktör på IMP Nordic.

Det finns tre barn i Stenevis familj. Hon är bosatt i Malmöområdet. Hon var regionråd i Skne 2014 till 2016, som kommunalråd i Malmö stad 2016 till 2019 och som generalsekreterare i Miljöpartiet 2019 till 2021. Hon var nummer två på Miljöpartiets biljett. i valet till Europaparlamentet 2019, men hon blev inte vald.Märta Stenevi var kandidat i Miljöpartiet sprkrörsval 2021, och hon sågs allmänt som föregångare att efterträda Isabella Lövin.Den 31 januari 2021, på partikongressen, fick hon 142 röster av totalt 265.Hon svors in som minister för bostads- och samhällsutveckling den 5 februari 2021.Det är 46 år mellan henne och mig.

Fakta och bio om Märta Stenevi Ålder

 • En av de mest kritiska tiderna var när mitt yngsta barn fick en streptokockinfektion i blodet.
 • En vecka senare blossade infektionen upp och de tvingades ta sin tillflykt till bunkern.
 • Hon omhändertogs efteråt och på avdelningen fick hon en intravenös kateter, ett bandage och friheten att äta, dricka och ta hand om sina personliga tillhörigheter.
 • Det var bra att det fanns utrymme och tid för att det skulle hända.
 • Medan jag var gravid med mina tre barn.
 • Nej, jag är bara lokalpolitiker.
 • Men jag är uppfostrad av en mamma som var allmänläkare och drev en klinik, så jag är inte främmande för det medicinska området.
 • Hans syn på närliggande värde har påverkat mig.
 • En patients behov, inte flödet av pengar, ska driva sjukvården.
 • Jag vill sätta stopp för det förändrade klimatet.
 • Jag vill att varje barn ska växa upp säkert och friskt och att varje ung människa ska ha optimism och hopp inför framtiden.
 • Jag är övertygad om att Sveriges Miljöpartiet, Miljöpartiet de gröna, tillhandahåller nödvändiga politiska muskler.


Det är därför jag åtagit mig att vara här, och det är därför jag är.För åtta år sedan satt jag hemma med min yngsta dotter och läste nyheterna.Jag läste om hur klimatet förändras i mycket snabbare takt.
Om spridningen av rasism och nationalism.Angående barn som växer upp till övervikt och ungdomar som saknar riktning och mening i livet.Tanken på att jag kunde bidra och påverka förändringar inspirerade mig att ge mig in i politiken.Åtta år senare är jag inte bara här för att säga det: jag är helt övertygad om att Sveriges Miljöpartiet, Miljöpartiet de Gröna, har potential att bli en politisk stormakt.


Och att vi med samma styrka, självständighet och beslutsamhet kommer att bli just det.Jag tror på partiet, på dess medlemmar och på dess progressiva ideologi.När det gäller miljöpolitik är Miljöpartiet annorlunda.Vi har styrkan, färdigheterna och stilen för att klara det.Det är dags att slå ihop våra huvuden och dra upp våra bootstraps; vi har en gemenskap att bygga.Konversation är det jag värdesätter mest.För mig föds insikt och kunskap i mellanrummen mellan människor, när vi möter varandra med öppenhet och hänsyn.Som översättare skulle jag vilja vara tillgänglig under ett samtal med väljarna.


Precis som dem lever jag mitt i vardagen, mellan barn i skolåldern och deras allt äldre föräldrar.
Lika mycket som de gör oroar jag mig för de eskalerande effekterna av klimatförändringarna och den växande känslan av oenighet i vårt samhälle.Märta Stenevi föddes den 30 mars 1976 i Lunds studentdistrikt.Hon växte upp i Helsingborg med sina föräldrar, Peter Wallin och Kerstin Ladén, men kallar nu Malmö hem.Märta Stenevi avslöjade tidigare att hon växte upp i ett prästhushåll men har sedan dess gömt kyrkan och tronen.


Jag var ständigt extatisk och yr, om än då och då spänd och dyster.Det var en svår tid i mitt liv.
Märta Stenevi medger, “Jag dejtade riktigt dåligt under den tiden”, i “Halvtre med Lotta Bromé”, en politisk reklam för vodka som sänds på Mix Megapol.Märta Stenevi utvecklar vidare att det förekommit fall av självmord.jag har tränats för att alltid ha bra följeslagare.

Märta Stenevi Ålder