Fri. Dec 2nd, 2022

Markoolio Död /\ Marko Kristian Lehtosalo är en finskfödd svensk artist mer känd under sitt artistnamn Markoolio. Han föddes den 1 januari 1975 i Lahtis, Finland. Han har uppträtt som sångare, musiker, textförfattare, komiker, skateboardåkare och TV- och radiovärd. Marko Lehtosalo föddes i Lahtis, Finland, och hans familj flyttade till Stockholmsförorten Orminge i Nacka kommun när han var ett halvår gammal. Kort därefter övergav hans pappa familjen och han växte upp med sin ensamstående mamma och två yngre syskon under svåra omständigheter.

Han gick på Myrsjöskolan från dagis till och med årskurs tolv. När han tog examen från grundskolan började han på en plöjningslinje eftersom det var den enda gymnasielinjen som hans betyg tillät honom att komma in. Efter ett år i skolan bestämde han sig för att överge sina studier till förmån för en intensiv medieutbildning anordnad av en lokal TV-station i Nacka.

Den 12 juli 2018, i programmet Sommar i P1, berättade Lehtosalo öppet om sin kamp med alkohol och vikt. Han är också förbjuden för handel med illegala ämnen och bedrägliga affärsmetoder.

Fakta och bio om Markoolio Död

 • Efter Adam Alsings död kunde han inte komma tillbaka till jobbet.
 • Nu spelar Marko “Markoolio” Lehtosalo bönor på besväret och binder ihop allt i en prydlig liten rosett.
 • Det kändes som en obefogad uppvisning av känslighet, sa han i Rix MorronZoo.
 • Den 45-årige Marko “Markoolio” Lehtosalo och den 30-årige Adam Alsing arbetade tillsammans i många år.
 • Efter att Alsing gick bort veckan innan, kunde Markoolio inte förmå sig att anmäla sig till jobbet som Rix MorronZoos programmerare.
 • På fredagsmorgonen återvände han till studion och berättade för sin nära vän om situationen.
 • Han blåser sin stack och flinar mot sina radiokollegor Laila Bagge och Roger Nordin.
 • Det kändes som en utav det blå, vidrigt grym jivla hel.
 • Jag tvivlar allvarligt på att jag någonsin har känt en sådan oro.
 • Nu är jag fast besluten att dra mig upp ur detta hål i marken, som Adam hade instruerat.
 • Men det gjorde mig riktigt ledsen för jag tänkte mycket på familjen Adams och hur de levde och sånt, även om jag aldrig har saknat en bra vän tidigare.


Han säger: “Jag tänker mycket på Adam”, och hans röst sprakar av entusiasm.Adam var den som anställde Markoolio som huvudprogrammerare på Rix MorronZoo.Det var trots allt han som uppmuntrade mig att börja sända.Det är hans bransch, och han tog mig uppenbarligen för en dåre.Artist hävdar samtidigt att han är oskyldig för att inte ha exponerat sig för en tillräckligt hög dos av coronavirus vid utbrottet.Denna sjukdom är dödlig.Han råder folk att vara självmedvetna och ta hand om sig själva i Rix MorronZoo.


Under det föregående halvåret arbetade Markoolio och Adam tätt tillsammans i den svenska versionen av Top Gears tv-programs föreställningar.Vi åt lunch tillsammans och hade det jättebra.Adam Alsing avled den 15 april på Södersjukhuset i Stockholm efter att ha smittats av coronaviruset.Hans nya ålder är 51.Adam Alsings död fick hela Sverige att sörja.Nu, i en ny bok, berättar Markoolio historien om sitt chockbeskedet och dess tomhet som följd.”Jag gick iväg på söndagsmorgonen.


Jag blev så galen på söndagarna”, skriver han.Sedan Adam Alsing slutade som programmerare i covid-19 har det gått två år.I sin nya bok “Mörkret och den rosa bubblan” berättar den 47-årige konstnären och vännen Marko “Markoolio” Lehtosalo om händelsen.Det var som att sjunka ner i världens djupaste bakgrund, skriver han.Många blev häpna över Adam Alsings plötsliga avgång.Det sattes stora förhoppningar på att han skulle kunna lösa problemet.


Adam Alsings ålder bekräftades officiellt till 51. Åldern för Adam Alsing bekräftades officiellt till 51. Foto av: Henrik Montgomery/TTDet går att komma in När Markoolio fick beskedet kunde han inte hantera det.
Jag kunde inte ens få kläm på att ringa telefonsamtal.Hoppade precis uppför backen i skogen utanför huset”, skriver han.När han blev “för spänd” under lektionen ringde han sin före detta flickvän och hon kom för att hämta barnen.”Jag gick iväg på söndagsmorgonen.Det var en enorm fruktkaka av uppenbarelse för mig att inse att han inte längre fanns i mitt liv.

Markoolio Död