Sat. Dec 3rd, 2022

Linnea Henriksson Föräldrar /\ I Halmstad är Linnea Henriksson född och uppvuxen. Hon har den medfödda vildheten i skogen omkring sig. Redan 1995 debuterade hon i Smstjärnorn som den spanska sångerskan Princessa. Henriksson gick på Sturegymnasiet i Halmstad, där han studerade musik som en del av skolans estetiska läroplan. Efter avslutad grundutbildning fortsatte hon sin utbildning genom att studera jazzmusik i två år på Skurups folkhögskola och klassisk sång ett år på S:t Sigfrids folkhögskola. 2007 bildade Henriksson och hans musikkollegor på Skurups folkhögskola bandet Prylf. Prylf släppte sitt debutalbum Kind of Green 2010, som därefter utsågs till årets näst bästa album av den svenska tidningen Orkesterjournalen. Henriksson tävlade i Idol 2010 och slutade på fjärde plats.

En duett med Orup, “Väldigt kär/Obegripligt ensam” släpptes som hennes debutsolosingel 2011. Henriksson och Orup skrev också delar av deras första album den 30 maj 2012, Till my älskade och älskare. Linnea Henrikssons sommarturné i Sverige 2012 följdes av ytterligare en turné i flera svenska städer under vintern.Henriksson vann P3 Guld Audience Choice Award 2012 den 19 januari 2013, vilket gjorde honom till årets främsta musiker enligt P3-lyssnarna.Linnea Henriksson och hennes band backade upp Gyllene Tider på deras massiva sommarturné i Sverige 2013.

Fakta och bio om Linnea Henriksson Föräldrar

 • Hennes andra soloalbum, Du söker brk, jag kräver dans, släpptes i februari 2014, och det följdes av en lång sommar- och höstturné.
 • Kaah och Little Namo medverkar också på albumet.
 • Innan det blev känt att Henriksson skrivit låten bidrog fem artister med sina tolkningar av hennes låt “Cecilia” till albumets reklamkampanj.
 • Petra Marklund, John de Sohn, The Royal Concept, Marlene och Invader Ace var de inblandade artisterna.
 • Kampanjen belönades med “Bästa digitala aktivitet” vid 2015 års Inhouse Gala, och den nominerades även till “Bästa digitala marknadsföringskampanj för artister” vid 2014 års internationella “The Music Ally Digital Music Awards”.
 • “Låtar som “Säga mig”, “Sms” och “White” finns på Linnea Henrikssons tredje studioalbum, släppt den 24 november 2017.
 • Albumet nominerades till “Årets artist” och “Årets popalbum” vid 2018 års Grammisgalan.
 • Utöver sina soloutgivningar har den svenska singer-songwritern Linnea Henriksson samarbetat med andra musiker.
 • På Aviciis album True (2013) bidrar hon till omslaget till “Hope there’s someone” av Antony and the Johnsons.
 • Linnea Henriksson medverkar på spåret “Kidz” från Petra Marklunds album Ensam inte stark (2015).
 • Petters album Skeppsholmen från 2016 innehåller Linnea Henriksson på låten “Se p mig nu”, som har streamats mer än 24 miljoner gånger på Spotify när detta skrivs.


Linnea Henriksson förekommer också på den officiella VM-listan, “Bäst när det gäller,” för 2018 FIFA Women’s World Cup som presenteras av Gyllene Tider.Tidigare hade SVT planerat att låta Linnea Henriksson kommentera Eurovision Song Contest 2022; den 10 maj meddelade hon dock att hon hade testat positivt för covid-19 och därför inte skulle kommentera semifinalerna.Edward af Sillén, Hennes medkommentator, skulle kommentera semifinalen ensam i Turin och sedan skulle både Sillén och Henriksson kommentera finalen från en SVT-studio i Stockholm.


De lärde känna honom mycket väl; han talade tydligt och skriftligt, och den fruktade elnder febern var borta vid lunchtid.Han åt ganska dåligt men han drack mer och mer tills vi äntligen lyckades få honom att sova länge när det var dags för vila.Det var på den tiden vi bestämde oss.Åker ikväll!Wille jobbar som musiklärare på vardagarna, men så fort han kom hem vid 19-tiden staplade vi alla in i bilen och körde till sommarlägret.Rune skulle i alla fall inte kunna återvända till skolan förrän på fredag, och det var då vi hade tänkt gå ut efter lunch.


Dessutom kände jag något i halsen; det måste ha varit sömnbristen för jag mår jättebra just nu; men jag skulle inte kunna ta mig till studion som planerat utan en rejäl dos samvete.Tänk på de små sakerna som får så stora konsekvenser nu! Taxin var riktigt effektiv.Vi gjorde lite innebandybyting och tog några kortare steg i taget, men dimman smög mellan Mjölby och Jönköping och han höll jag sig enda fram till ml.


Dessutom kämpade Rune för att släcka lamporna som prickade vägarna runt byggnaderna så att han inte skulle behöva prata om den ändlösa processionen av snabba leveransbilar.Okej, herregud, hur många lampor har den platsen?!I vilken färg som helst.Mer så än de vanliga semesterhärvorna.Vi kom hem efter klockan ett, som vanligt; även om du undrar vilken typ av fläkt du bär med dig som fick dig att spontant köra 50 mil på natten, kommer du att glömma det i det ögonblick du ser hamnen för första gången från fartygets säkerhet. interiör.Se hur hela din kropp reagerar när du stänger av bilens motor och inte gör annat än att andas in frisk luft.

Linnea Henriksson Föräldrar