Mon. Sep 26th, 2022

Maria Forsblom Familj /\ Många känner till Maria Forsblom, 34, eftersom hon har varit programledare för TV4:s Nyhetsmorgon och Efter fem i många år.

Den populära TV-värden är gift med Emil Hagglof, och de har två barn tillsammans, Matheo och Milian.

Men det var aldrig givet att de skulle bli föräldrar. I en tidigare intervju med Aftonbladet berättade hon att hon har PCOS, en långvarig hormonell störning som gör att mycket folliklar växer på äggstockarna. Detta gör att ägglossningen sker mer sällan eller i värsta fall inte alls.

I en intervju med Hant berättade Maria om hur tacksam hon var att hon kunde bli gravid trots att hon var sjuk:

Jag är så tacksam att det ändå fungerade så bra och var så lätt att lösa. Samtidigt tänker jag på människor som oroar sig mycket och är i samma situation som jag var. Det kräver mycket mod och energi, och det är svårt för dig, din partner och förhållandet som helhet.

Tack till min fantastiska kropp för att du gett mig styrkan och kraften att få en frisk bebis. Wow!”

När Nojesbladet kommer till Maria är hon så glad att hon kunde gråta.

Vilken galen sak att göra! Allt känns jättebra, och i mina ögon är han perfekt. Jag var orolig innan förlossningen eftersom den sista gick så bra.

Jag ville verkligen att den här gången skulle vara lika trevlig som den förra. Och det blev ännu bättre! Jag hann inte få epidural första gången, men jag fick en den här gången,

och det är det bästa man kan få. Den här gången kunde jag och Emil dela upplevelsen på ett annat sätt än förra gången. Då stod han mest vid sidan av och såg mig lida, säger Maria.

Snart kommer Milian hit för att träffa sin lillebror, och senare idag åker vi alla hem och bara myser och har kul.

I november annonserades Marias andra graviditet live på tv.

Jenny Stromstedt, programledaren, sa till Maria: “Grattis till att du fick ditt andra barn!” Maria svarade: “Tack.”Tack så mycket! Jag mår jättebra, jättebra. Och man kan säga att jag odlar som pepparkakor i ugnen.

Milian, som föddes i december 2015, är Maria och Emils första barn. Men för Maria har det inte varit klart att hon skulle kunna bli mamma.

Jag har en hormonsjukdom som gör det svårare för mig att bli gravid, så jag visste att jag skulle bråka. Så när vi lyckades på så kort tid sa hon till Klick! 2015 var hon ännu gladare.

Sofia Geite, som numera är programledare för Efter fem på vardagseftermiddagar och tidigare varit programledare för Nyhetsmorgon, är en annan välkänd tv-personlighet som är programledare för TV4. Flera tittare har sagt att Sofia är mycket lik sin kollega Maria Forsblom.

När Sofia Geite började dyka upp i rutan mer och mer började folk undra om hon och Maria var syskon eller till och med tvillingar. Kanalen svarade sedan på dessa frågor.

TV4 sa i ett inlägg på Facebook då, “Maria Forsblom och Sofia Geite är inte tvillingar, de är precis likadana.”

Till sist vill jag tacka min underbara kropp för att jag fick chansen att föra in en hel och lycklig varelse till denna värld. Hon säger: “Wow!” när hon fortsätter. “Äntligen har vår familj hittat en klöver med alla fyra löven kvar på den.” Igår tog vi hand om en pojke som var 48 centimeter lång och vägde 3 040 gram.

Vi kan inte hitta de rätta orden för att beskriva hur tacksamma, glada, älskade och stolta vi är över vår lilla Matheo.

Hon tackar Emil Hagglof, hennes affärspartner, för all hjälp han gett henne med att skriva detta brev.

I sitt tal tackar Maria inte bara sig själv utan också hela personalen på Södersjukhuset i Stockholm. Maria har inte varit på tv på över sju och en halv vecka,

så det här är hennes comeback. Matheo och Milian Hagglof har tillsammans med hennes pappa Emil umgåtts med henne i sommar.

Hennes blodvärde har varit för lågt de senaste fyra åren för att hon ska kunna donera, men det har äntligen nått en nivå där hon nu kan:

Till sist! Mitt blodvärde har äntligen gått upp. De senaste fyra åren har jag inte kunnat donera blod eftersom det var för lågt.

Eftersom blod inte kan göras i ett labb beror det på att få sjukvård på människor som är friska. I det här livet fungerar allt på gatan åt båda hållen.

Maria berättar att det var lite stressigt precis innan hon födde för att en broöppning (!) kom i vägen medan hon satt i bilen med förlossningsvärk.

När vi väl kom förbi den där irriterande broöppningen på väg till BB var det inga problem längre. Hon berättar för TV4 att han gick efter två och en halv timme.

Programledaren var i rutan för sista gången för drygt två veckor sedan. Nu ska hon få mer ledigt för sin mammaledighet.

Att få ett andra barn får dig att känna dig nästan ännu större. Du kan ge ditt barn ett syskon för första gången. Jag har två syskon, så jag vet hur roligt och hur viktigt det har varit för mig att ha dem. Hon sa då att ur den synvinkeln känns det jättebra.

Fantastisk! Klicka på “Gilla”-knappen för att berätta för Maria och Emil hur glada ni är för deras nya bebis.

I en intervju med Hant.se sa Maria Forsblom att s

han får ofta meddelanden på Instagram från tittare som frågar till exempel vad hon hade på sig i dagens sändning, trots att sändningen leddes av Sofia, inte Maria.

Maria Forsblom säger, “Det verkar som att jag får ett meddelande efter varje show hon jobbar på.”

Maria Forsblom Familj

Även om Maria tycker om att bli jämförd med Sofia, tycker hon inte att hon liknar Sofia mycket.

– Nej, jag tycker inte att vi är jättebra. Men jag förstår varför andra tänker så. För att våra hårfärger är lika och annat, säger Maria på nöjessidan.