Tue. Sep 27th, 2022

Rania Shemoun Olsson Längd /\ Rania Shemoun Olsson, I Beirut I Libanon, är en svensk journalist och nyhetsupplasare på TV4-nyheterna.

Hon har tidigare arbetat som programledare och videoreporter på TV4 Stockholm. – Vårt hem i lvsjö byggdes 1948. Det är på 224 kvadratmeter och har tre våningar och en möblerad källare.

I februari 2018 flyttade vi in. Baksidan av tomten var det som gjorde att de bestämde sig för att köpa huset. Vi letade i flera år efter en trädgård som kunde passa en pool

. Det var vad jag ville. Landet får inte vara för kuperat, för bergigt eller i skuggan. Byggnaden skulle vända sig mot sydväst och ligga nära skogen.

Jag gillade inte huset först, men min man sa något klokt: “Du kan byta hus, men du kan inte ändra var det är.”

TV4-profilen Rania Shemoun Olsson har varit på en resa för att titta på hus. Från förortens betong till villa med pool i södra Stockholm.

För andra året i rad har journalisten följt kungafamiljen när de går i vardagen, nu när restriktionerna från pandemin sakta hävs. På juldagen visas hennes film “Kungahuset 2021”, där hon följt kungafamiljen under ett år.

Nyheter24 har redan pratat om hur mycket Axel Pileby på Efter fem och Soraya Lavasani på Nyhetsmorgon tjänar. Här kan du ta reda på hur mycket Pileby tjänar, och här kan du ta reda på hur mycket Lavasani gör.

Frågan är hur Rania Shemoun Olssons lön står sig i jämförelse med kanalkollegornas. Enligt uppgifter Nyheter24 har sett från Skatteverket hade tv-profilen en fast inkomst som kom ut till 802 359 kronor 2020.

Rania Shemoun Olssons profil i TV4 syns ofta i rutan. För det mesta var hon nyhetsankare, men hon var också programledare för Nyhetsmorgon när hennes arbetskamrater var upptagna med annat.

Men hon har också umgåtts mycket med kungafamiljen inför den nya Kungahuset-dokumentären i TV4. Hon berättar om det i en intervju med Expressen.

– Jag tittar på vad de gör på jobbet. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffade personer som arbetar på sjukhuset för att berätta om sina upplevelser.

Innan hon blev sjuk i corona jobbade prinsessan Sofia på Sophiahemmet. Prins Carl Philip, som arbetade inom Försvarsmakten, var i samma situation.

Kungafamiljen har mycket kärlek och omsorg om andra människor. De är som “vanlis”, men de måste tänka på vad de ska kalla sig. Hon säger: “Jag är på väg att träffa kungen för första gången. Fotografen säger att han är väldigt snygg.”

Hon bor med sin familj i en villa i lvsjö för tillfället. Rania, hennes man och deras tre barn har bott i detta trevåningshus i nästan tre år.

Hon berättar om hur lyckligt lottad hon är som har hittat ett hem hon tycker om i intervjun och det framgår av sättet hon pratar på att hon vet hur hemmet är upplagt.

Det ska vara elegant, charmigt och bekvämt. Hon säger: “Jag vill inte sitta i ett hus där barnen inte kan röra sig.” Hon fortsätter sedan med att prata om hur huset har förändrats:

Fyra vikdörrar låter oss öppna upp hela baksidan. Det var också en dröm att få gå direkt ut till poolen. Vi blev av med ogräset på bakgården och byggde ett stort trädäck med pool och solstolar.

Sidan med solstolar kallas “Solside”. Folk säger, “Åh, det är som ett hotell!” när de kommer hem till oss. Huset var tidigare gjort av trä, men en ägare täckte utsidan med mörkbrunt tegel. Teglet målades vitt av ett proffs. Vi har även lagt nya golv,

målat och bytt tak. Min man gjorde ett filmrum i källaren. Pannrummet är nu ett gym för huset. Varje dag går vi dit. Min 15-årige son vill bli större och starkare. “Nu kör vi marklyft”, säger han till sin mamma. I framtiden kommer bastun att göras om till ett spa.

Rania och hennes familj bor i ett hus som är milt uttryckt väldigt fint. Det var dock inte alltid fallet. Värdens familj var tvungen att lämna Libanon på grund av kriget där. Hon säger:

Jag är ett konkret barn som växte upp på Botkyrkas många program. Det var en dröm som gick i uppfyllelse för mig att flytta. När jag var tre lämnade jag och min familj Libanon med bara våra kläder och lite pitabröd. Nu har jag ett hus, en underbar man och två underbara barn.

Fyra vikdörrar låter oss öppna upp hela baksidan. Det var också en dröm att få gå direkt ut till poolen. Vi blev av med ogräset på bakgården och byggde ett stort trädäck med pool och solstolar.

Sidan med solstolar kallas “Solside”. Folk säger, “Åh, det är som ett hotell!” när de kommer hem till oss. Huset var tidigare gjort av trä, men en ägare täckte utsidan med mörkbrunt tegel.

Teglet målades vitt av ett proffs. Vi har även lagt nya golv, målat och bytt tak. Min man gjorde ett filmrum i källaren.

Rania Shemoun Olsson Längd

Pannrummet är nu ett gym för huset. Varje dag går vi dit. Min son vill bli starkare. “Nu kör vi marklyft”, säger han till sina mor. I framtiden kommer bastun att göras om till ett spa.

Alla som tittat på TV4 Nyheterna eller Nyhetsmorgon de senaste åren känner till journalisten Rania Shemoun Olsson. Så, på kanalen, inför miljontals tittare, ger hon nyhetsreportage och mer djupintervjuer.