Sat. Oct 1st, 2022

Dolph lundgren ålder /\ Hans Dolph Lundgren, som föddes som Hans Lundgren i Spnga, Stockholm, är en svensk actionskådespelare, manusförfattare och regissör som arbetar i Hollywood. Han är även kemiingenjör och civilingenjör.

Karl-Hugo Johan Lundgren, civilingenjör och arméofficer, och Sigrid Birgitta Tjerneld, språklärare, skildes 1973 och fick Dolph Lundgren.

I tonåren bodde Lundgren även hos sina morföräldrar i Nyland, nära Kramfors, och gick på Valstaskolan i Marsta.

2008 berättade Lundgren att hans pappa slog honom när han var cirka 3 eller 4, vilket han tror var en av anledningarna till att han gav sig in i kampsport.

Han gick i skolan på KTH i Stockholm. Han betalade för skolan genom att arbeta som dörrvakt på Alexandra’s, Atlantic och Fontainebleau. Lundgren tog examen i kemiingenjör som civilingenjör 1983 med ett medelbetyg på 4,2.

Han fick ett antal stipendier som lät honom resa utomlands. Han gick till University of Sydney i Sydney, Australien, som utbytesstudent.

Efter det började han skolan på MIT i USA. Strax efter träffade han Grace Jones, som var den största stjärnan på den tiden, och gjorde sin skådespelardebut i en liten roll i Bond-filmen Living Target (1985).

Samtidigt dejtade de också. För att bli skådespelare bytte han namn till Dolph. Hans mammas familjemedlem gav honom namnet Dolph, vilket är en förkortning av Rudolph.

Filmen Rocky IV (1985), där han spelade den sovjetiske boxaren Ivan Drago, blev Lundgrens stora genombrott.

I filmen He-Man: Ruler of the Universe, hans första huvudroll, spelade han He-Man (1987). På 1990-talet var han med i filmerna Showdown in Little Tokyo (1991) och Universal Soldier (1992). Med filmen The Defender,

som kom ut 2004, gjorde han sin första film som regissör. Lundgrens roller har följt ett tydligt mönster; han brukar spela tuffa, tuffa actionhjältar. Han har också, med några få undantag, ägnat största delen av sin uppmärksamhet åt ledande roller, även om det innebar att arbeta med mindre kända projekt.

Lundgren är 6 fot 3 tum lång och har tränat och tävlat i karate med fullkontakt, knock-down kyokushinkai sedan han var 10 år gammal.

Han har ett 4:e gradens svart bälte i denna stil. Han utbildade sig till civilingenjör i kemiteknik vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samtidigt som han vann svenska och europeiska mästerskapen i karate 1983.

Nyligen meddelade den 62-årige svenska Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren att han har hittat kärleken igen. Emma Krokdal, som är 24 år och från Norge, är flickvännen.

Emma jobbar i Los Angeles som personlig tränare. Hon föddes i den norska staden Trondheim. Vi har dejtat i fem månader, sa Dolph Lundgren till Nojesbladet genom sin agent Johan Prmell, 54.

Nu berättar flickvännen om förhållandet, och hon säger att när hon först såg Dolph Lundgren visste hon inte vem han var.

Vi träffades där jag jobbar, på ett träningscenter. Han gick fram till mig och frågade om det fanns någonstans han kunde göra en reservation. Sedan, berättade hon för norska VG, pratade vi lite varje gång han kom in.

Dolph Lundgren är känd för filmer som Rocky 4 och Creed, men han är också känd för att ha ett skandalöst kärleksliv.

På 1980-talet hade Dolph ett omskrivet förhållande med Grace Jones. 1991 gifte han sig med sin första fru, Peri Momm.

Men de var bara gifta i ett år, och 1992 skilde de sig. Skådespelaren gifte sig två år senare med societeten Anette Qviberg. Ida Lundgren föddes 1996 och 2001 kom Greta Lundgren.

Andra säsongen av Carina Bergfeldts talkshow startar i SVT på fredag! I kvällens show gästar bland andra skådespelaren Dolph Lundgren, 64, och Barbro “Lill-Babs” Svenssons döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen, och Kristin Kaspersen.

Carina säger i programmet att Emma Krokdal, Dolphs flickvän, är 38 år yngre än honom. Hon använder chansen att fråga om tillfällen då den stora åldersskillnaden är uppenbar.

Hon är tränare, personlig tränare, och det syns på gymmet, säger Dolph och skrattar.

Även om Lundgren inte hade lika stor framgång som den tidens stora actionfilmsstjärnor (Stallone, Schwarzenegger och Van Damme), visades hans filmer fortfarande på videoklubbar, och en kärna av mycket lojala fans bildades.

Så han börjar “direkt-till-video”-kedja. Filmer som “Tireur en Peril” av Russell Mulcahy, “Emergency State” av Frédéric Forestier, “Les Demineurs” och “Blackjack” av John Woo sticker ut. “

Tireur en Peril” släpptes först på VHS/DVD i Frankrike under namnet “Assassin Warrior”, och den visades på biografer i Italien och Asien. Under åren som följde uppmärksammade folk ovanliga verk som Jill the Killer av Anthony Hickox och Témoins en sursis.

Från 2004 började Lundgren ett nytt jobb som direktör. Han regisserade La Sentinelle, som först släpptes på DVD i Frankrike under sitt ursprungliga namn, The Defender.

Han tog över för Sidney J. Furie, som var tvungen att lämna projektet på grund av hälsoproblem. Lundgren var glad m

med resultaten gjorde han The Mechanik, Missionary Man, Elite Commando och Icarus, serie B, som alla gjorde bra ifrån sig även om de hade små budgetar.

Filmen The Expendables: Special Unit hjälpte Lundgren att göra en stor comeback 2010 för allmänheten ( The Expendables ).

Tjugofem år efter Rocky 4 träffar han Sylvester Stallone där. Det är det största han någonsin jobbat med, och det är hans första film som släpptes i Frankrike sedan The Shooter 1996.

Under 2010 och 2011 spelar Lundgren in filmerna King Rising 2 (In the Name of the King 2) av Uwe Boll, Small Apartments av Jonas kerlund (med James Caan, Johnny Knoxville och Billy Crystal), T

rapped (Stash House) av Eduardo Rodriguez, producerad av Joel Silver, Universal Soldier: Judgment Day av John Hyams (med Scott Adkins och Jean-Claude Van Damme),

och Shoot the Killer (One in the Chamber) av William Kauf. Han spelar också Gunnar Jensen igen i The Expendables 2 : Specialenhet, som kom ut den 22 augusti 2012.

Sedan dess har han arbetat på filmerna Blood Debt (The Package) av Jesse V. Johnson med Steve Austin, Tomb of the Dragon med Scott Adkins, Battle of the Damned,

spelprogrammet Race to the Scene, som han också är värd för, Hard Rush (Ambushed) med Vinnie Jones och Randy Couture, Blood of Redemption med Vinnie Jones och Billy Zane, och.

Han valdes till huvudrollen i TV-programmet SAF3 i oktober 2012, och det filmades sommaren och hösten 2013

. Han spelade kapten John Erickson, som var ansvarig för en grupp elitbrandmän och kustbevakningar. Varje avsnitt handlade om en räddning.

2014 lade han ut Skin Trade in Thailand, ett långsiktigt personligt projekt om människohandel som han skrev tillsammans med en vän. Ron Perlman, Michael Jai White och Tony Jaa avslutar rollbesättningen.

dolph lundgren ålder

Filmen Kindergarten Cop 2, som Dolph Lungdren ska vara med i 2016, var ingen stor hit.

2018 kommer att bli ett stort år för skådespelaren. I Black Water träffar han först Jean-Claude Van Damme. I Creed 2 spelar Sylvester Stallone Ivan Drago, som var en enorm biljettsuccé. Till sist spelar han Nereus i den enormt populära filmen Aquaman.