0 0
Read Time:5 Minute, 32 Second

Asta August Pojkvän /\ I Danderyd är Asta Kamma August en skådespelare som är både svensk och dansk. Hon är syster till skådespelaren Alba och dotter till Pernilla August och Bille August.

August och halvsyster till scenografen Agnes Ostergren och manusförfattaren Anders Frithiof August.

Asta August växte mest upp i Österlen och Stockholm. Hon gjorde sin skådespelardebut i en liten roll i långfilmen Anna (2000), och sedan var hon med i sin syster Pernilla Augusts första kortfilm som regissör, ​​Blindggngare (2005).

2011 och 2012 var hon med i tre pjäser på Stockholms Turteatern: “Det sundande uproret”, “Juliette” och “Politiska snuskbarn”. 2015 var hon med i “Mens: The Musical” på Dramaten.

Hon gick i skola på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus 2013 till 2017 och har mestadels arbetat i Danmark sedan dess. För rollen av Ophelia in Hamlet av Shakespeare på Vendsyssel-teatern (2017),

2018 vann hon Reumerts Talent Award of the Year och “Believe in You” Lauritzen Award.

Hon fick också stor uppmärksamhet för sin roll i My Heartache brings All the Boys to the Yard på rhus teater 2018. Samma år spelade hon Ida i Emil i Lonneberga på Folketeatret i Köpenhamn.

Hon har varit med i de danska tv-programmen Arvingarna (2014) och Follow the Money (2015). (2019).

Hon nominerades till en Robert som “Bästa kvinnliga biroll” 2019 för sin roll som “Susanne” i serien Sjuksystrarna p Fredenslund (2018–).

Asta som är 27 år och Alba August som är 25 år är två av Skandinaviens största stjärnor just nu.

Bille, som är 70, och Pernilla August, som är 61, träffades under inspelningen av “The Good Will”, ett drama av Ingmar Bergman som sändes första gången på TV 1991.

I en intervju med DN berättar systrarna om hur de växte upp i Stockholm med föräldrar som jobbade och ofta inte var hemma.

Pernilla August gick ofta på teater på kvällarna och gick till andra ställen för att göra film. Bille August åkte också till olika platser för att regissera filmer. När han och hans fru bröt upp 1997 flyttade han till Danmark.

– Det är konstigt, men jag vande mig snabbt vid att min pappa inte bodde hos oss. Jag trodde aldrig att han ljög då. Jag tänkte:

Eftersom han är dansk är det klart att han vill bo och arbeta där. Men när mamma var tvungen att gå till jobbet väckte det mycket sorg och känslor. Men det är så jäkla orättvist.

Men jag tror att det har att göra med att vi stod vår mamma närmare. Asta August säger, “När hon valde någon annan framför oss visste vi vad vi saknade i kärlek.”

På en filmuppsättning träffades deras föräldrar, Pernilla och Bille August. Alba August och hennes syster Asta August är nu båda skådespelare.

Både kärlek och konkurrens har varit en del av deras förhållande. Asta säger: “Mitt känslosystem sa till mig att det inte fanns tillräckligt med utrymme för oss båda.”

Alba August fick mycket beröm för sin roll som barnskötare i filmen “Knutby”. I Allsng på Skansen gör hon också scendebut.

Alba är dotter till Pernilla August, så det är ingen överraskning att hon har mycket kompetens, och hennes unga ålder gör det klart att hon kommer att gå långt.

Här är allt om Alba August som du inte visste.

Alba Adèle August är dotter till skådespelerskan Pernilla August och regissören Bille August. Hon har en syster, en bror och en halvsyster.

De har en halvbror och en halvsyster. Hennes syster heter Asta, och hon är också skådespelerska. De har samma mamma och pappa.

Alba Adèle August föddes den 6 juni 1993 och är nu 27 år gammal. Hon är född i Köpenhamn, men bor nu mitt i Stockholm.

Men folkbokföringen säger att hon är den enda som bor där.

Ja, vi är med varandra, sa Björn till Hant, men han ville inte säga något mer. Han avslutade på ett vänligt sätt med att säga:

– Jag vill inte säga något mer.

Kärleken varade dock inte för evigt. I början av 2021 fick folk reda på att Björn och Alba inte längre var tillsammans.

Man kan säga att Alba föddes till att bli skådespelare. Hon gjorde sin skådespelardebut i filmen “A Song for Martin” när hon bara var åtta år gammal.

Hon studerade teater på gymnasiet, och sedan gick hon till den danska scenkonstskolan i Köpenhamn för att lära sig agera. Hon har också gått kurser på Malmö högskola i hur man gör film.

Två välkända artister. En kvinna som var gift med två män och inte hade modet att lämna en av dem.

Boken “Bränn alla mina brev” av Alex Schulman handlar om detta. Nu förvandlas den till en film.

Asta Kamma August, som spelar huvudpersonen, säger att vi bara kan gissa hur hon mådde.

“Burn all my letters” kom ut 2018 och blev snabbt en stor hit. Asta Kamma August tycker att det är en berörande historia.

Jag lyssnade på den som ljudbok på en tågresa och blev väldigt rörd av den. Hon säger: “Det var galet. Jag grät så mycket att jag kände mig generad och var tvungen att titta ut genom fönstret.”

Många äldre svenskar känner till de två männen i historien:

Olof Lagercrantz

skrev böcker, skrev recensioner av böcker och var chefredaktör för Dagens Nyheter i 15 år.

Sven Stolpe är författare och bokkritiker. Alex Schulmans farfar var en man som hette Stolpe.

Karin Stolpe, som varit gift med Sven i 65 år, var däremot ingen känd person. 1932, när hon blev kär i Lagercrantz, a

och försökte lämna sin man för honom. I mitten av förra seklet skulle detta ha varit en stor grej.

Alla utom vi vet att Alba August inte bara är känd, utan att hon också är barn till en känd person.

Hennes mamma var skådespelaren och regissören Pernilla August, och hennes pappa var den store danska regissören Bille August. Hon och hennes syskon växte upp i en riktig filmfamilj, med Pernilla August som mamma och Bille August som pappa.

Även om Pernilla och Bille August bröt upp när Alba var väldigt liten bodde hon mest i Sverige med sin mamma.

– Vi åkte och hälsade på pappa ibland på helgerna i Danmark. Vi pratade mycket om skådespeleri, men vi satte oss inte direkt vid middagsbordet och pratade om gamla filmer.

Asta August Pojkvän

Som barn visade min syster och jag ofta shower. Vi kunde ägna månader åt att förbereda oss, göra kostymer och få rekvisita.

Alba August säger i tidningen Café att när hon tänker tillbaka på sin barndom så tror hon att det var därifrån hennes självförtroende och vilja att bli skådespelerska.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %