0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second

Simon Pettersson Längd /\ Svensk och diskuskast-esset Simon Pettersson. Han tävlade för sitt land i världsmästerskapen 2017, där han placerade sig elfte i finalen, och EM, där han kom fyra.Hans bästa distans är 70,42 meter, vilket han uppnådde vid svenska mästerskapet i Norrköping, Sverige i augusti 2022, där han också tog guld.

Han brukade vara en tiokamp-konkurrent.Med en distans på 67,39 meter tävlade Pettersson i de olympiska spelen 2020 och tog hem silvermedaljen.Han mäter in på höga 1,98 meter i höjd.

Fakta och bio om Simon Pettersson Längd

  • Jag heter Simon Pettersson och kommer från Sixarby, en liten stad halvvägs mellan Uppsala och Gävle.
  • Jag började frihjula när jag var sju år och har inte slutat.
  • Min fashionabla klubb är rbyhus IF, och jag har på mig en klänning från Hässelby SK idag.
  • Faktum är att jag tänker mycket på min träning, eftersom den är en integrerad del av mitt liv just nu.
  • Jag har hållit på med sport ända sedan jag var liten, provat allt från pingis till bandy, golf och fotboll, men till slut insåg jag att friidrotten var det jag ville hålla mig till.
  • De första 12 åren var jag en fast anhängare av “Mngkamp”-varianten.
  • Jag gick på Vxnäshallen i Karlstad i tre år och det var fantastiskt.
  • Gymnastiksalen ligger på Grusvägen, strax bakom köpcentret Vxnäshallen.
  • Jag såg att slottsportarna fungerade bättre och att utvecklingen skedde snabbare där än i de andra portarna under en viss tidsperiod.

Mitt förtroende för spelet växte, och jag blev vad som i Sverige kallas en “kastande mngkampare”, vilket, enligt min förståelse, innebär att jag spelade på spelet med stor tonvikt på kastning på träning.Allt eftersom tiden gick blev jag allt mer fascinerad av området bortom slottsmurarna.Sedan sommaren 2013 är jag uteslutande debattör och är för närvarande bosatt i Växjö medan jag tränar med Vésteinn Hafsteinsson.


Jag har bestämt mig för att gå in med huvudet först för att stanna under vattnet så länge jag kan, och jag ser detta som en fantastisk utmaning.Vi satte tre SM-rekord på mindre än två minuter.Ledarnas SM-debatt förvandlades till ett oväntat drama som involverade Simon Pettersson och Daniel Stahl.Simon Pettersson kom överst i loppet med sin första kast någonsin på mer än 70 meter.


Drömmen, som Pettersson uttryckte det för SVT, är just det.Ledarnas diskussion om SM i Norrköping eskalerade snabbt till ett rafflande drama.I första hand red Simon Pettersson in med nytt personligt rekord och SM-rekord på 69,84 meter.Ledningen och rekordet höll dock inte särskilt länge, då Daniel Sthl kom tvåa med poängen 70,29. Pettersson gav dock inte upp.


Efter Sthls försök återtog Pettersson ledningen med sitt livs första kast över 70 meter (70,42 fot). Norrköpingspubliken och kommentatorerna trodde inte sina ögon.Den här tävlingen är helt löjlig, som Alhaji Jeng sa i SVT:s sändning.Avslutningsvis lämnade Daniel Sthl, som varit en överlägsen SM-guldinvesterare de senaste åren, sin avgång.Hans senaste siffra var 69,07 och han utsågs officiellt till Petterssons ersättare som OS-guldmedaljör.


Efter tävlingen var det dock inga dåliga känslor mellan länderna.Det här är en betydelsefull dag för svenska folket.Vilken fantastisk eftermiddag och kväll, utbrister Sthl i en SVT-leasing.Jag är inte säker på om det här är första eller andra gången jag faller av ett 70-meterstorn, men det känns definitivt som en första.Jag är så nöjd med Simons huvud.Det är helt magiskt, utbrister Sthl.

Simon Pettersson Längd

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %