0 0
Read Time:3 Minute, 46 Second

Jonatan Unge Mamma /\ Jonatan Anders Unge föddes i Stockholm, Sverige, den 4 januari 1979. Hans mamma heter Cecilia Hagen. Han är en svensk ståuppkomiker som även har varit med i radio- och tv-program. Han är Ingemar Unge och Cecilia Hagens barn.

Unges mamma är judisk och när han var tonåring valde han att gå med i den judiska gemenskapen. Detta är något som kommer upp i många av hans skämt. Han har till exempel uppträtt med komikern Aron Flam i en show som heter Jewish Standup. Han skrev också boken Sista ordet: citat och fakta om döden med Aron Flam. Våren 2009 var han med i TV-programmet Grillad på SVT och sommaren samma år var han med i programmet Morgonpasset Sommar på SR P3, där han gjorde ett dagligt inslag. Han var med i redaktionen för radioprogrammet Tankesmedjan i P3 2010 till 2014. Unge är och har varit gäst i en rad poddar.

Några viktiga punkter om Jonatan Unge Mamma

  • Jonatan Unge var fram till 2013 sambo med komikern och skådespelerskan Sissela Benn , känd från bland annat Kontoret i TV4 .
  • Paret har en dotter tillsammans, född 2011.
  • De samarbetade senare i produktionen av P4-komediserien Shards of a Marriage , löst inspirerad av duons eget äktenskap.
  • 2021 spelade Unge huvudrollen i komediserien Drugdealer , som han även skrev tillsammans med Isabella Rodriguez för Sveriges Television.

Komikern Jonathan Unge hävdar i fredagens “Skavlan” att han trodde att hans mamma, Cecilia Hagen, tvivlade på hans förmåga.
Du tror att jag saknar kompetens. Han informerar henne i programmet, “Jag har aldrig känt att jag är kapabel.

Journalisten Cecilia Hagen svarar att hon inte var medveten om att hon var orolig för sin sons skicklighet i programmet.

Jag förstår nu att det var fel av mig att stämpla mina barn som inkompetenta i deras egna ögon, något jag inte hade insett att jag hade gjort.

I den pågående säsongen av “P spret” tävlar Cecilia Hagen och Jonathan Unge mot varandra.

Videoklippet ovan innehåller intervjun med Cecilia Hagen och Jonathan Unge. Fredagen den 10 januari tv-sänds kontroversen och kan ses på SVT Play med start klockan 17:00.

Vi träffas i Cecilia Hagens hus, som ligger på Djurgrden i Stockholm och nära Gröna Lund och Skansen.

Tillsammans med sin mamma och syster som är två år äldre växte även Jonatan Unge upp där. Sedan hon kan minnas har Cecilia gått runt i huset. Det fanns redan en mormor till henne.

Cecilia refererar till sig själv som en trygghetsmissbrukare. Hon har inte bara bott på samma ställe hela sitt liv, utan hon har även tillbringat större delen av sitt yrkesliv på Expressen som profilerad reporter och krönikör. Hon fortsätter att bidra med veckouppsatser där även efter pensioneringen.

Men hon är också känd bland många som en hängiven “On track”-konkurrent. Tillsammans med Tomas Tengby vann hon och SVT:s omtalade frågesport 1995. Dessutom har han tävlat i mästerskapet mot Adde Malmberg och Lennart “Hoa-Hoa” Dahlgren. Jag minns din “Hoa-Hoa”-seger. Dock minns jag inte Adde Malmberg. Du har funnits, mamma, säger Jonatan med ett leende.

Likaså har Cecilia Hagen ett långt cv. Hon har mottagit ett flertal utmärkelser, bland annat Jolopriset 2018, Sankt Eriksmedaljen 2011 och Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2006. Hon hyllas främst för sitt arbete som författare eftersom hon har gett ut ett flertal romaner. Hagen har deltagit i P spret vid flera tillfällen, men hennes mest minnesvärda tävling kan ha varit den där hon tävlade tillsammans med sitt barn.

Jonatans föräldrar skilde sig när han var ung, och han tillbringade större delen av sin tid med sin mamma. Han gjorde jämförelser mellan sina föräldrars berömmelse när han var ung, något som hans mamma Cecilia var omedveten om men sedan fick reda på.

Angående mognad har Jonatan och Cecilia ingen gemensam grund alls. Hagen bestrider Unges påstående att hans mamma någonsin uttryckt önskan om att han ska göra en karriär som advokat eller revisor.

Även om de inte alltid är överens om hur “det ska gå till i livet” håller inte Cecilia Hagen tillbaka när hon hedrar sin son.

Till skillnad från mig har Jonatan alltid utmärkt sig i att hålla utmärkta tal samtidigt som han pratar spontant. Han var inte snäll eller grym, men han såg alltid saker tydligt och såg alltid helheten. Hon hävdar i en intervju med Aftonbladet att det förmodligen är en liten del av vad hans yrke bygger på.

Jonatan Unge Mamma

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %