Sun. Oct 2nd, 2022

Fredrik Ljungberg Familj /\ Född den 16 april 1977 i Halmstad, Sverige, är Karl Fredrik Ljungberg en före detta svensk fotbollsspelare (mittfältare) och nuvarande tränare och kommentator. Ljungberg började sin karriär med Halmstads BK, där han vann svenska mästerskapet, och gjorde sedan flera framgångsrika år med engelska Arsenal FC, där han vann engelska mästerskapet två gånger.

Efter VM 2006 utsågs Ljungberg till kapten för det svenska landslaget och spelade i 75 A-seriematcher innan han gick i pension efter EM 2008.Han har vunnit Guldbollen två gånger (2002 och 2006) och har blivit utsedd till Sveriges bästa mittfältare sex gånger (1998, 2001, 2002, 2003, 2004 och 2005).Från 2003 till 2007 var Ljungberg även modell för Calvin Kleins annonskampanjer.

Innan han tog över som manager för sin tidigare klubb, Arsenal, 2019, arbetade han som expertkommentator för Viasats Premier League-bevakning. 2021 markerade Ljungbergs återkomst till Viasat som expertkommentator.

Fakta och bio om Fredrik Ljungberg Familj

 • Den svenskfödde Fredrik Ljungberg föddes i Vittsjö stad 1977.
 • Vid 5 års ålder flyttade han till Halmstad med sin familj.
 • Samma dag började han även spela fotboll för Halmstads BK.
 • Det spekulerades i att han som ung också var en älskvärd handbollsspelare, men han valde att fokusera på fotbollen istället.
 • Han gjorde sitt första framträdande för Halmstads BK i allsvenskan 1994 mot AIK.
 • Han var en stjärnspelare för HBK när de tog SM-guld 1997, och han gjorde sin landslagsdebut året efter på ett träningsläger mot USA.
 • Svensk ordjägare Fredrik Ljungberg.
 • Han tänker på engelska men hans mun rör sig som en morrande hund när han ska svara.
 • Efter att ha tillbringat de senaste sju åren i Storbritannien började jag drömma på engelska.
 • Det är uppenbart att jag fortfarande kan svenska, men ord verkar ofta komma på engelska först, och jag har ofta problem med att komma på vad saker heter på svenska.
 • Ta några engelska fotbollstermer som exempel; där kan jag ha svårt att komma på vad jag vill säga.
 • Det här är alltså Fredrik Ljungbergs nya jobb: titta på fotboll och småäta svenska.


En tid efter att han sitter i Viasat-studion på Södermalm i Stockholm kommer Arsenal-ikonen och nationalhjälte att agera expertkommentator under sändningen av Champions League.Jag vill inte avbryta all kommunikation med Sverige, så jag såg den här möjligheten som spännande och en bra chans att besöka landet ibland.Flygbiljetten tillbaka till Sverige finns där, men efter 20 år i London har Fredrik Ljungberg inte för avsikt att någonsin återvända hem.


Jag gillar verkligen Sverige, men när jag åkte till London insåg jag att i stort sett allt går där.
När jag var ung vuxen i Sverige kunde jag använda termerna “hem” och “hus” omväxlande.
Men i London spelar det ingen roll var du kommer ifrån eller hur du ser ut.Förutom att bli en av Sveriges mest kända fotbollsspelare skrev Fredrik Ljungberg även på ett lukrativt kontrakt som underklädesmodell.


Ljungberg har tagit ett steg tillbaka från avgrunden efter sina massiva internationella framgångar.
Nu för tiden är lie i förgrunden! Vid fem års ålder flyttade Fredrik Ljungberg och hans familj från Skne till Halmstad, och det var då han första gången försökte sig på att spela fotboll.Han är nu 45 år gammal.
Det var milt sagt början på något massivt.Vid sjutton års ålder gjorde han allsvensk debut med Halmstads BK och tre år senare hjälpte han sitt lag att vinna SM-guld.


Det här var ett stort år för 21-årige Fredrik, som gjorde sin professionella fotbollsdebut 1998 och sedan köptes av engelska klubben Arsenal för 40 miljoner svenska kronor, den högsta summan som någonsin betalats för en svensk spelare.Efter svensk landslagsfotboll vid millennieskiftet var Fredrik Ljungberg en ikonisk figur.Med andra svenska superstjärnor som Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström spelade han för de bästa klubbarna i Europa.


Men Fredrik Ljungberg var inte bara banbrytande som fotbollsspelare; han blev också känd för sitt snygga utseende, ungefär som David Beckham från Storbritannien.Svensken funderade på att färga och styla sitt hår på olika sätt och han lanserade en milt lyckad underklädeskampanj för Calvin Klein vid millennieskiftet.

Fredrik Ljungberg Familj