Sun. Oct 2nd, 2022

Mats Rådberg Död /\ Under 70- och 80-talen hade den svenske arkitekten, musikern och kompositören Mats Rdberg en rad topp tio hits. Hans samarbete med det svenska countrybandet Rankarna, släppt under namnet Mats Rdberg & Rankarna, gav honom ett brett erkännande. Du och jag och sommaren, komponerad av Tomas Ledin, var låten han sjöng i Melodifestivalen 1977, då den kom på en tionde plats. [citat saknas]

Rdberg sjöng även backup för Chips under deras Melodifestivalen 1980-framträdande. Album som 1980-talets samarbete med Elisabeth Andreasson I’m the Singer, You’re the Song och 1983:s Peta in en pinne I brasan, en svensk översättning av Shel Silversteins Put Another Log on the Fire, visade sig vara framgångsrika. Den svenske countrysångaren, gitarristen, låtskrivaren och arkitekten Mats Rdberg hade en rad hits i sitt hemland på 70- och 80-talen. Känd som Mats Rdberg & Rankarna, han är mest känd för sina samarbeten med countrybandet Rankarna. 1977 gick han in i Melodifestivalen med Tomas Ledins “Du och jag och sommaren”, som placerade sig på en tionde plats. Det saknas citat för detta avsnitt.

Under Melodifestivalen 1980 sjöng Rdberg backup för Chips. Tillsammans med Elisabeth Andreasson släppte han albumet I’m the Singer, You’re the Song 1980, och 1983 hade han en hit med Peta in en pinne I brasan, en svensk översättning av Shel Silversteins Put Another Log on the Brand.

Fakta och bio om Mats Rådberg Död

  • Den svenske countrylegenden Mats Rödberg vände in för natten på lördag.
  • Mats Rdberg kämpade mot cancer hela förra året efter att i september föregående år veta att den spridit sig till hans hjärna och lungor.
  • Det bekräftar hans bror Anders Rdberg för Aftonbladet.
  • Senast han såg honom var dagen innan, och han fick minnas sin tid med honom.
  • Mats Rdberg spelade nyligen lite ny musik i höstas.
  • Singeln “Apocalypsens hästar” släpptes den 12 juni i år.
  • Enligt Anders Rödberg åkte han ner en dag till Halmstad och spelade i några lutor.
  • “Mats Rdberg har varit en pionjär inom svensk countrymusik sedan 1960-talet, med hits som “Peta in en pinne I brasan” 1983. Han sjöng låten “Du och jag och sommaren” under Melodifestivalen redan 1977. Artistvän Elisabeth Andreassen säger, “Han var en härlig man och vi kommer att vara riktigt ledsna över hans avgång.
  • “Med sin bror Anders Rdberg också medlem i bandet Rankarna har Mats Rdberg släppt 24 album under sin karriär som artist.
  • Aftonbladet har varit i kontakt med Mats Rdbergs syster Inger Rdberg, som har förmedlat att familjen inte vill diskutera dödsfallet vidare och önskar få vara i fred i denna svåra tid.


När Mats Rdberg lämnade oss i juni 2020 blev betydelsen av hans bidrag till den svenska musikscenen som helhet och till countrymusiken i synnerhet mycket tydlig.Kikki Danielsson spelade i en hyllningslt, och vännen Lasse Holm berättade för tidningarna om Rdbergs storlek.Holm sa till Expressen efter Mats död, “Mats var en frontalfigur i svenskt land.”Mats Rdberg föddes i Stockholm 1948 och var med vid skapandet av det som skulle bli Rankarna i slutet av 1960-talet, en grupp där även hans bror Anders Rdberg deltog.
Stora framsteg gjordes av personer som Mats Rdberg och Rankarna under decennierna mellan 1970- och 1980-talen.


Rdberg tävlade i Melodifestivalen 1977 med Du och jag sommaren, skriven av någon kille som hette Tomas Ledin, och återvände till tävlingen tre år senare när han backade upp Kikki Danielsson och Lasse Holm i Chips.Det största genombrottet för Mats Rdberg och Rankarna var 1983 års Peta in a pinne in brasan, en cover på låten “Sätt ännu en stock på elden” med svensk text skriven av Ewert Ljusberg.
Berättelsen följer en man som får reda på att hans flickvän har druckit olja och revbensspjäll, tagit ner hennes byxor och lagt ner pipan, och sedan undrar varför hon vill lämna honom.- Folk förstod inte att det var ironiskt, Anders Rdberg , Mats bror, sa till Mitt i. Det är inte bara träffarna som är tråkiga; de lttar som är Being mellow är inte lätt, men du kan alltid välja vem som helst över 35.


Mats Rdberg och Rankarna.SkR, Sydsvenskan och IBL:s Bildbyr Under många decennier har Mats Rdberg och Rankarna turnerat landet runt.Men allt tog slut när snärren i september 2019 fick beskedet att han dött av hjärn- och lungmetastaser, enligt Aftonbladet.För drygt ett år sedan började han sin kamp mot cancer.Mats Rdberg blev 72 år gammal.Anders Rödberg sa till Mitt efter beskedet om Mats Rödbergs bortgång, “Även om vi var bedrövade när han fick cancerdiagnosen i september förra året är det fruktansvärt oroande och alldeles för tidigt.”

Mats Rådberg Död