Thu. Dec 1st, 2022

Niklas Strömstedt Ung /\Swedish singer-songwriter Bo Anders Niklas Strömstedt was born on July 25, 1958, in Lund. He is the offspring of Bo and Margareta Strömstedt. “Sista morgonen” (1989), “Förlorad igen” (1989), “Om” (1990), “Oslagbara” (1992), “I hennes rum” (1992), and “Inga änglar grter” (1992) are only some of Strömstedt’s biggest hits (1997). Strömstedt was a member of the GES band in the ’90s along with Orup and Anders Glenmark. Strömstedt has worked as a TV show host for the past few years. Strömstedt was born in Lund, however he spent his childhood in Stockholm. Back in 1967, Strömstedt made a cameo appearance in the Teskedsgumman Christmas calendar playing the role of Bengt.

According to Lasse Lindbom, Strömstedt was a DJ at his former Stockholm club, Atlantic. A few demo performances aided by Lads’s assistance brought a positive outcome. The seasoned Strömstedt joined the Lasse Lindbom Ban as a result. After that, Lindbom became Ulf Lundell’s producer, and beginning with “Längre int landet,” he began performing Strömstedt’s klaviatur and köring with Lundell’s band.He also performed klaviatur on the albums 1979, 1980, and 1985, and on the tours for Ulf Lundell’s films Longer Into the Land (1980), The Broken Egg (1985), and The Good Life (1987).

Fakta och bio om Niklas Strömstedt Ung

  • Dessutom släppte han två soloalbum: Skjut inte… det är bara jag! (
  • 1981) och Och andra äventyr (1983).
  • Strömstedt fortsatte att skriva tillsammans med andra och som bakgrundsmusiker efter att inget av hans tidiga verk fått någon nämnvärd uppmärksamhet.
  • 1987 spelade han i bandet Triad med Lasse Lindbom och Janne Bark.
  • Samma år hade bandet en massiv semesterhit med låten “Tänd ett ljus”, som sedan dess blivit en semesterklassiker.
  • Premiären av “S mycket bättre” på TV4 på natten har 57-årige Niklas Strömstedt som huvudperson.
  • I föreställningen berättar han för publiken om sin mörka, delvis kända bakgrund.
  • När han föddes visste hans föräldrar inte om han skulle leva eller dö.
  • Jag föddes med någon form av cancertumör på halsen.
  • Att få en bebis som inte äter bra och vars föräldrar säger att de inte kan garantera att han kommer att leva efter tre års ålder måste ha varit skrämmande, som han förklarar i programmet.


Albumet En gng I livet släpptes 1989, och det innehöll singlarna “Sista morgonen” och “En kvinna och en man”, varav den senare var en duett med Anne-Lie Rydé.Dess album blev en hit, och dess låtar spelades ofta på radio.Strömstedts största solohit var låten “Om” från albumet med samma namn, som toppade som etta på både den svenska singellistan och den svenska albumlistan 1990.1991 var han en av artisterna på Rocktget-turnén tillsammans med Tomas Ledin och Lena Philipsson.1992 släppte han albumet Halvvägs till framtiden, med singlarna “Oslagbara!”


och “Bilderna av dej” som albumets titelspår.Strömstedt skrev låten “I morgon är en annan dag”, som arrangerades av Christer Björkman och kom tvåa i Sveriges Melodifestival samma år.Jag var deprimerad ett tag.Han säger och fortsätter: “Jag fnyste hasch och sniffade bensin direkt från moppetankar, och jag var opålitlig och hade sönders av alla mina teckningar och kastade mig ut genom fönstret.”Varken mina föräldrar eller jag visste vad vi skulle göra, så det slutade med barnpsykiatrin.För mitt liv kan jag inte förstå vad mina föräldrar tänkte.


För att fylla i de andra deltagarna, utvecklar han: Jag känner verkligen att allt hängde ihop med hur mycket jag saknade min pappa.Han lade ner många timmar på jobbet.Bo Strömstedt, publicist och tidigare chefredaktör för tidningen Expressen, och Margareta Strömstedt, författare, journalist och översättare, är Niklas föräldrar.Den här dagen säger han att det inte är något avgjort med hans föräldrar.
Svaret är ja”; det är en total alls.Han hävdar att det inte finns någon klyfta mellan oss.Jag är nöjd med den jag är just nu.


Då skulle det vara uppenbart att jag har gjort misstag och snubblat in i situationer jag aldrig sökt upp, men jag önskar mig inget annat än att vara lycklig.Det är inget fel där alls.Jag kommer inte med några ursäkter.Det var en annan tid då familjerollerna var mer traditionella.Fäderna åkte till jobbet på morgonen, medan mammorna stannade hemma och lekte med barnen.
De andra deltagarna fångade hans mörka berättelse.

Niklas Strömstedt Ung